Nogomet / ARHIV ČLANKOV
15.25 08. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Zmaga sladka kot fino vino, slavje ob pesmi Adelle in maščevanje Borussie

Borussia Dortmund je z zmago na povratni tekmi (1:0) premagala PSG, Francoze poslala domov, sebi pa zagotovila veliko finale Lige prvakov. Dortmundčani so veliko zmago zagotovo slavili dolgo v noč, njihovo veselje pa so ujele tudi kamere na stadionu. Izstopala sta Marco Reus in Jadon Sancho. Prenos povratnega srečanja drugega polfinalnega obračuna med Real Madirdom in Bayernom se bo na Kanalu A in VOYO začel ob 20.30.
14.17 08. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Večni derbi v soboto za drugo mesto

Večna slovenska nogometna tekmeca Maribor in Olimpija se bosta še zadnjič v sezoni pomerila v soboto ob 20.15 v Ljudskem vrtu v sklopu predzadnjega kroga Prve lige Telemach. Tekma ne bo odločala o naslovu, bo pa pomembna za končno drugo mesto, ki prinaša nekaj več premora pred začetkom evropskih izzivov v prihodnji sezoni.
14.11 08. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Thomas nikoli ni izgubil na Bernabeuu, Carlo proti Bayernu. Kdo bo klonil?

Povratna tekma polfinala Lige prvakov nas čaka oziroma bolj natančno jo nestrpno čakamo. Borussia je že rezervirala letalske karte za London, danes pa bodo Nemci ugotovili, kdo bo njihov nasprotnik na slovitem Wembleyju. Spopadla se bosta velikana evropskega nogometa, na trenerskih klopeh Real Madrida in Bayerna pa sedita uveljavljena strokovnjaka, ki jima pritisk največjih tekem ni tuj. Zelo zanimiv je pregled njunih preteklih spopadov s kluboma, ki jima zdaj stojita na poti do velikega naslova.
09.29 08. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Reprezentanti še naprej 'vroči' pred Eurom

Minuli konec tedna so bili slovenski reprezentanti znova na delu v klubskih tekmovanjih. Benjamin Šeško je v Bundesligi dosegel svoj peti zaporedni in skupno dvanajsti zadetek, v francoski Ligue 2 pa se je z novo asistenco izkazal Žan Vipotnik.
21.29 07. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Thiago Silva se bo vrnil k Fluminenseju

Brazilski nogometaš Thiago Silva je na družbenem omrežju X sporočil, da se bo po koncu sezone, ko mu poteče pogodba z angleškim prvoligašem Chelseajem, vrnil v svoj domač klub. 39-letni osrednji branilec bo znova oblekel dres Fluminenseja.
20.59 07. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Vrhunci Premier lige: Arsenal in Manchester City še naprej bijeta tesen boj za naslov prvaka

Angleška Premier liga še zdaleč ni odločena, saj sta Arsenal in Manchester City nezmotljiva. V 36. krogu sta kluba, ki se borita za naslov prvaka odpravila Bournemouth in Wolverhampton, ki sta padla s 3:0 in 5:1. Udobno zmago so si priborili tudi nogometaši Liverpola, ki so s 4:2 premagali Tottenham in Chelsea, ki so se s 5:0 znesli nad West Ham Unitedom. Na zadnji tekmi kroga pa je visok poraz doživel Manchester United, ki je s 4:0 klonil proti Crystal Palacu.
20.26 07. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Vrhunci Ligue 1: Lyonu dramatičen preobrat, Le Havre do velike zmage

V 32. krogu francoske Ligue 1 so Parižani, ki so si že zagotovili naslov državnih prvakov, počivali zaradi povratnega obračuna polfinala Lige prvakov. Za poslastico sta poskrbela Lille in Lyon, kjer so gostje spisali epski preobrat (3:4), Elsnerjev Le Havre pa je v boju za obstanek osvojil tri pomembne točke po zmagi nad Strasbourgom (3:1).
16.59 07. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Zeljković se je odzval na predčasno prekinitev sodelovanja z Olimpijo

Olimpija je še drugič v tej sezoni odstavila trenerja. Po Portugalcu Joau Henriquesu se je moral posloviti še Zoran Zeljković, ki je zmaje vodil le na 30 tekmah v vseh tekmovanjih in ob tem vpisal 16 zmag, osem remijev in šest porazov. Zeljković je imel sicer z Olimpijo dveletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja za dodatno sezono, a se je to zaradi padajoče rezultatske krivulje predčasno končalo.
14.29 07. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Carragher: Ko si igral s Kroosom in Modrićem, si bil na vrhu, zdaj je čas za slovo

Nogometaši Manchester Uniteda so si na zadnji prvenstveni tekmi proti Crystal Palacu privoščili novo blamažo. Z visokim porazom 0:4 so vnovič razočarali svoje najzvestejše privržence in si močno otežili položaj v boju za evropsko vozovnico v naslednji sezoni. Trenutno osmo mesto je daleč od pričakovanj, med tistimi, ki so morda še najbolj razočarali, je izkušen brazilski vezist Casemiro, ki je le še bleda senca nogometaša iz najuspešnejšega obdobja madridskega Reala, ko je z Luko Modrićem in Tonijem Kroosom tvoril eno od najboljših zveznih vrst v zgodovini nogometne igre.
11.40 07. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Borussia Dortmund je prvi finalist Lige prvakov, junak tekme Hummels

Borussia iz Dortmunda je prvi finalist letošnje sezone najelitnejšega klubskega nogometnega tekmovanja. Nemci so podobno kot na domačih tleh tudi na Parku princev slavili z 1:0, junak dvoboja pa je po zadetku ter srditem boju v obrambi postal Mats Hummels. Črno-rumeni so, potem, ko so izločili nesramno bogat PSG, še enkrat več dokazali, da se nogomet ne vrti le okoli denarja.
10.35 07. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Kako globoko v proračun je pripravljen seči AC Milan?

Vodstvo italijanskega nogometnega giganta AC Milana je začelo intenzivno iskanje menjave za robustnega napadalca Olivierja Girouda. Visoko na seznamu želja kotira slovenski napadalec Leipziga Benjamin Šeško, a vprašanje, kako visoko odškodnino so rossoneri pripravljeni plačati zanj.
06.16 07. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Na šolskih tekmovanjih se je pomeril celo z Dončićem

Že od malega je dihal z žogo. Tudi košarkarsko. Na šolskih tekmovanjih se je pomeril celo z Luko Dončićem, danes enim največjih imen zvezdniške lige NBA. Adam Gnezda Čerin se je vendarle raje odločil za nogomet. Skupaj z njegovo Pio je slovenskega reprezentanta naša ekipa februarja obiskala na vročem grškem derbiju med Panathinaikosom in Olympiacosom.
06.15 07. 05. 2024
Šport Zadovoljna

Pri tistih, ki skrbijo za dom naše nogometne reprezentance

Spoznali smo že ekipo za ekipo – tiste, ki skrbijo za naše nogometne heroje, in brez koga še ne gre? Vseh tistih, ki na Brdu pri Kranju skrbijo za dom naše nogometne reprezentance.
06.00 07. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Enrique z jasnim sporočilom: Ni pomembno, če prejmemo gol, ostati moramo mirni

PSG se je po prvem obračunu polfinala Lige prvakov znašel v velikih težavah. Borussia je na domačem stadionu presenetila bogate Parižane, saj je za zmago 1:0 poskrbel Niclas Füllkrug. Pred povratnim obračunom v Parizu je trener PSG-ja Luis Enrique miren in verjame, da se bo njegovo moštvo uvrstilo v veliki finale. Prenos na Kanalu A in VOYO se začne ob 20.30.
23.03 06. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Udinese do zlata pomembne točke, Atalanta zanesljiva

Udinese in Napoli sta sklenila 35. krog Serie A. V Vidmu so domači dolgo zaostajali po golu Victorja Osimhena v 51. minuti, v sodniškem dodatku pa jim je zlata vredno točko v boju za obstanek prinesel Isaac Success. Pred tem je Atalanta na gostovanju ugnala že dolgo odpisano Salernitano (2:1).
23.02 06. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Manchester United ponižan na Selhurst Parku

Manchester United je za konec 36. kroga angleškega prvenstva visoko izgubil pri Crystal Palaceu z 0:4 in si otežil pot do evropskih tekmovanj za prihodnjo sezono. Dva zadetka so orli dosegli v prvem polčasu, dva pa dodali v nadaljevanju.
21.47 06. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Vrhunci La Lige: Povratek Courtoisa, poraz Barce in slavje Reala

V 34. krogu španske La Lige je po porazu Barcelone proti Gironi (4:2) nov prvak postal Real Madrid. Belemu baletu je poraz večnih rivalov prinesel 36. domači naslov v zgodovini kluba. Navijače Reala je pred povratnim obračunom z Bayernom v polfinalu Lige prvakov razveselil tudi povratek Thibauta Courtoisa med vratnice. Madridčani so naslov proslavili v stilu, s prepričljivo zmago 3:0 proti Cadizu. Vrhunce vseh obračunov si lahko ogledate na enem mestu.
21.01 06. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

David Moyes po koncu sezone zapušča West Ham

Škotski trener David Moyes bo po koncu te sezone zapustil vrste angleškega nogometnega prvoligaša West Hama, je klub sporočil na spletni strani. Obe strani sta se odločili za sporazumno prenehanje sodelovanja po koncu pogodbe 61-letnega stratega.
20.27 06. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Bellingham ni vedel, kdo je Zidane, danes nosi njegovo številko: Odlična zgodba

Jude Bellingham od lanskega prestopa v Real Madrid naravnost blesti. Anglež je v Madrid prestopil iz dortmundske Brussie in v svoji prvi sezoni v dresu belega baleta je na 38 dosedanjih tekmah dosegel kar 22 golov. Pred sredino povratno tekmo polfinala Lige prvakov proti Bayernu (na Kanalu A in VOYO) je spregovoril za uradno spletno stran Uefe.
18.07 06. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Macron je potrdil, da je govoril z Mbappejevim očetom: Postavil sem mu vprašanje

Kylian Mbappe bo v torek na povratni tekmi polfinala Lige prvakov svoj PSG poskušal popeljati do preobrata proti Borussii in finala Lige prvakov. A v Parizu mnoge bolj skrbi, kaj bo počel julija in avgusta. Takrat bo po vsej verjetnosti že član madridskega Reala in predsednika Francije zelo skrbi, ali mu bodo njegovi novi delodajalci pustili nastopiti na olimpijskih igrah.