Nogomet / ARHIV ČLANKOV
23.30 10. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Petarda Interja polepšala večer Udineseju Bijola in Lovriča

Nogometaši milanskega Interja, ki so si že pred časom zagotovili naslov italijanskega prvaka, so v 36. krogu Serie A v gosteh visoko premagali Frosinone, ki bije boj za obstanek med drugim tudi z Udinesejem Jake Bijola in Sandija Lovrića.
21.33 10. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Mbappe zaključuje zgodbo v Parizu: To je moja zadnja sezona

Nogometni zvezdnik Kylian Mbappe je potrdil, da bo zaključil svojo zgodbo v Paris Saint-Germainu. Francoz je ob tem izrazil globoko hvaležnost do kluba, ki ga je opisal kot enega največjih na svetu. Zaenkrat še ni znano kje bo 25-letnik nadaljeval svojo pot, a karkoli drugega kot Real Madrid bo zagotovo veliko presenečenje.
13.53 10. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Leipzig želi vsaj še eno leto obdržati Šeška in Simonsa

Trener nemškega prvoligaša RB Leipzig Marco Rose si na vsak način želi, da bi Nizozemec Xavi Simons in Slovenec Benjamin Šeško vsaj še eno leto vztrajala v klubu. V zadnjih dneh se namreč vrstijo namigi o njunem odhodu.
10.54 10. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Bo Borussia res zaslužila več s porazom v finalu kot z zmago?

Jude Bellingham bo v svoji prvi sezoni v dresu Real Madrida nastopil v finalu Lige prvakov. Tam se bo srečal z nekdanjim delodajalcem Borussio Dortmund, ki bo na račun njegovega prestopa v špansko prestolnico še lep čas dobro služila.
10.35 10. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

V Evropi nikomur v zgodovini ni uspelo to, kar počnejo varovanci Xabija Alonsa

Nogometaši Bayerja iz Leverkusna so pod taktirko trenerja Xabija Alonsa podrli 60 let star klubski rekord. V vseh tekmovanjih so nepremagani že 49 tekem zaporedoma. Od uvedbe evropskih tekmovanj takšne serije ni naredila še nobena ekipa.
23.23 09. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Vse na enem mestu: vrhunci LE in KL

Po opravljenih polfinalnih obračunih v eminentni Ligi prvakov, ko sta si londonski finale zagotovila madridski Real in dortmundska Borussia, sta znana tudi finalista v drugo in tretje razrednem evropskem klubskem nogometnem tekmovanju. V finalu Lige Evropa se bosta pomerila Bayer iz Leverkusna in Atalanta iz Bergama, v finalu Konferenčne lige pa se bosta udarila italijanska Fiorentina in grški Olympiakos. Razplet v KL in LE v izčrpnih vrhuncih.
23.11 09. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Fiorentina in Olympiakos finalista Konferenčne lige

Nogometaši italijanske Fiorentine in grškega Olympiakosa so finalisti Konferenčne nogometne lige. Firenčani so že v sredo v polfinalu izločili Brugge s skupnim izidom 4:3, Grki pa so bili s 6:2 boljši od Aston Ville. Finale bo 29. maja v Atenah.
22.46 09. 05. 2024
Liga Evropa Zadovoljna

Atalanta kronala premoč s tremi goli in se uvrstila v dublinski finale

V prenosu na Kanalu A in VOYO ste spremljali polfinalno poslastico nogometne LE med italijansko Atalanto in francoskim Marseillom. Prvi obračun se je končal brez zmagovalca (1:1), na drugi pa so bili Italijani celo tekmo veliko boljši in so slavili s 3:0. V finalu v Dublinu 22. maja se bodo udarili z Bayerjem iz Leverkusna, ki je doma sicer remiziral proti Romi (2:2).
15.46 09. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Šuler pred Olimpijo: Tekma vseh tekem. Vemo, kaj pomeni derbi, še posebej v Mariboru

Priprave na večni nogometni derbi, ko se bosta v Ljudskem vrtu udarila stara rivala Maribor in Olimpija, se prevešajo v zaključno fazo. Na igrišču, pa tudi v mariborskih pisarnah, je vse "na visokih obratih". Vijoličasti so v pričakovanju naslednjega tekmovalnega izziva potrdili kadrovsko potezo za prihodnje obdobje: Martin Milec, ki je vmes manjkal zaradi poškodbe, se je vrnil na igrišče in ostaja v vijoličastem dresu tudi v prihodnje. S pogodbo, veljavno do leta 2026.
14.30 09. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Tuchel: Kar se je zgodilo v Madridu, je v nasprotju s pravili sodobnega nogometa

Nogometaši münchenskega Bayerna verjetno še niso dojeli, kaj se jim je pripetilo v zaključku sredinega povratnega polfinalnega dvoboja v elitni Ligi prvakov na kultnem Santiagu Bernabeuu, kjer so si pri skupnem vodstvu s 3:2 ob izdatni pomoči vnovič zelo slabega glavnega sodnika Szymona Marciniaka "privoščili" nov boleč evropski poraz, podoben tistemu iz finala leta 1999, ko so bili praktično že z roko in pol na znameniti lovoriki z velikimi uhlji, na koncu pa ostali praznih rok. V taboru Bavarcev (razumljivo) niso skoparili s kritikami na račun sicer izkušenega Poljaka.
11.58 09. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Igralec drugoligaša, nor navijač in junak, ki je Real popeljal v finale

Nogometaš, ki je v 81. minuti povratne tekme polfinala Lige prvakov na zelenico slovitega Santiaga Bernabeua stopil kot zadnje upanje 14-kratnih evropskih prvakov v resnici še ni uradno član Real Madrida. Za odkup njegove pogodbe z Espanyolom bo madridski velikan moral odšteti krepkih 1,5 milijona evrov. Po uvrstitvi v šesti finale Lige prvakov v zadnjih 11 letih pa bo predsednik kluba Florentino Perez verjetno uspel napraskati dovolj zelencev za podpis pogodbe z edinstvenim Joselujem.
11.24 09. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Luisu Rubialesu bodo sodili zaradi spolnega napada

Nekdanjemu predsedniku španske nogometne zveze Luisu Rubialesu bodo v Španiji sodili zaradi spolnega napada, ker je brez soglasja poljubil špansko igralko Jenni Hermoso, članico svetovnih prvakinj ob podelitvi kolajn na lanskem svetovnem prvenstvu v nogometu v Avstraliji.
09.29 09. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

De Ligt: Stranski sodnik se mi je opravičil, ker so storili napako

Real Madrid je drugi finalist Lige prvakov. Po preobratu na Santiago Bernabeuu in dveh zadetkih rezervista Joseluja je španski prvak premagal Bayern (2:0) in se v velikem finalu na Wembleyju pridružil Borussii Dortmund. Bavarci so po koncu obračuna jasno in glasno naznanili, da so po njihovem mnenju bili oškodovani.
23.43 08. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Fiorentina prvi finalist konferenčne lige

Nogometaši Fiorentine so prvi finalisti letošnje izvedbe konferenčne lige. Italijanska ekipa je na povratni polfinalni tekmi v gosteh z 1:1 remizirala proti belgijskem moštvu Club Brugge in si s skupnim izidom 4:3 zagotovila nastop v finalu.
23.38 08. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

V Madridu nič novega: Joselu poskrbel za epski preobrat Reala proti Bayernu

V finalu Lige prvakov se bosta udarila Borussia Dortmund in Real Madrid. Galaktiki so si vozovnico za Wembley priigrali z zmago na povratni tekmi proti Bayernu (2:1). Bavarci so po golu Alphonsa Daviesa vodili do 88. minute, potem pa je popoln preobrat pripravil rezervist Joselu, za katerega sta bila to sploh prva gola v izločilnih bojih Lige prvakov.
20.16 08. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

'Napočil je trenutek, da Real Madrid vrnemo tja, kamor sodi!'

"Napočil je trenutek, da Real Madrid vrnemo tja, kamor sodi – v finale Lige prvakov," s temi besedami je Vinicus Junior, junak galaktikov s prve tekme v Münchnu, napovedal čaroben večer na Santiagu Bernabeuu. Rezultat 2:2 s prve tekme je zagotovo tisto, kar potrjuje Brazilčeve besede. Eden boljših nogometašev ta trenutek, je zelo provokativen, toda na igrišču vedno znova dokazuje, da ima glavno besedo. Tako je bilo tudi v Münchnu, ko je za Madridčane prispeval dva zadetka.
16.26 08. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Vrhunci Serie A: Inter klonil šele drugič, Bijol in Lovrić do ključne točke

35. krog Serie A je za nami, pred Jako Bijolom in Sandijem Lovrićem pa so ostale še tri neverjetno pomembne tekme v bitki za obstanek. Na domačem obračunu z Napolijem so Videmčani prišli do 18. remija v tej sezoni in zdaj za 17. mestom in Empolijem zaostajajo dve točki. Že okronani šampion Inter je proti Sassuolu izgubil 1:0, kar je še dodatno začinilo bitko za obstanek v Serie A. Vrhunce vseh obračunov smo za vas zbrali na enem mestu.
15.25 08. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Zmaga sladka kot fino vino, slavje ob pesmi Adele in maščevanje Borussie

Borussia Dortmund je z zmago na povratni tekmi (1:0) premagala PSG, Francoze poslala domov, sebi pa zagotovila veliko finale Lige prvakov. Dortmundčani so veliko zmago zagotovo slavili dolgo v noč, njihovo veselje pa so ujele tudi kamere na stadionu. Izstopala sta Marco Reus in Jadon Sancho. Prenos povratnega srečanja drugega polfinalnega obračuna med Real Madridom in Bayernom se bo na Kanalu A in VOYO začel ob 20.30.
14.17 08. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Večni derbi v soboto za drugo mesto

Večna slovenska nogometna tekmeca Maribor in Olimpija se bosta še zadnjič v sezoni pomerila v soboto ob 20.15 v Ljudskem vrtu v sklopu predzadnjega kroga Prve lige Telemach. Tekma ne bo odločala o naslovu, bo pa pomembna za končno drugo mesto, ki prinaša nekaj več premora pred začetkom evropskih izzivov v prihodnji sezoni.
14.11 08. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Thomas nikoli ni izgubil na Bernabeuu, Carlo proti Bayernu. Kdo bo klonil?

Povratna tekma polfinala Lige prvakov nas čaka oziroma bolj natančno jo nestrpno čakamo. Borussia je že rezervirala letalske karte za London, danes pa bodo Nemci ugotovili, kdo bo njihov nasprotnik na slovitem Wembleyju. Spopadla se bosta velikana evropskega nogometa, na trenerskih klopeh Real Madrida in Bayerna pa sedita uveljavljena strokovnjaka, ki jima pritisk največjih tekem ni tuj. Zelo zanimiv je pregled njunih preteklih spopadov s kluboma, ki jima zdaj stojita na poti do velikega naslova.