Nogomet / ARHIV ČLANKOV
06.26 23. 04. 2024
Šport Zadovoljna

Na treninge ga niso priganjali starši, ampak on njih

Gremo naprej v Italijo, in sicer k tistemu, ki ga na treninge niso priganjali starši, ampak on njih. Ponosni nanj pa niso danes le domači – in skupaj z njimi vsa Slovenija –, ampak tudi sosedje v Genovi, tam je našo ekipo sprejel Petar Stojanović.
22.44 22. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Inter pred očmi mestnega rivala do 20. naslova italijanskih prvakov

V 33. krogu Serie A sta se na Derbiju della Madonnina udarila Milan in Inter. Nerazzurri so z zmago (1:2) prišli do 20. naslova italijanskih prvakov in to na najslajši način, pred očmi svojega velikega mestnega rivala. Dvoboj med Romo in Bologno, tekmecev v boju za mesta, ki v naslednji sezoni prinašajo nastop v Ligi prvakov, je pripadel četi Thiaga Motte (1:3), sanje Bologne po igranju med evropsko elito pa so še kako žive.
20.07 22. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Vrhunci La Lige: Real Madrid z zmago na El clasicu na 11 točk prednosti

Špansko prvenstvo je bilo v 32. krogu povsem v luči El clasica. Na stadionu Santiago Bernabeu je Real Madrid s 3:2 ugnal Barcelono, ko je v sodniškem dodatku v polno zadel Jude Bellingham. Atletico Madrid Jana Oblaka je klonil proti Alavesu (2:0), kar je z zmago proti Cadizu (4:1) izkoristila Girona, ki se je utrdila na tretjem mestu. Vrhunce La Lige smo za vas zbrali na enem mestu.
19.06 22. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Bi, pa ne bi, pa spet bi: Si bo Xavi premislil in ostal na klopi Barcelone?

Xavi Hernandez je pred meseci javno oznanil, da bo trenersko klop Barcelone zapustil po koncu sezone. Takrat se je vodstvo kluba z njegovo odločitvijo strinjalo, a zdaj naj bi skupaj z nekdanjim zvezdnikom znova potekala pogajanja o nadaljevanju sodelovanja. Pri končni odločitvi naj bi bili ključni sestanki v prihodnjih dneh, po katerih naj bi bila sprejeta dokončna odločitev o prihodnosti španskega stratega.
17.29 22. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Vrhunci Ligue 1: Elsnerjev boj za obstanek, PSG melje naprej

Francosko prvenstvo se nadaljuje s Kylianom Mbappejem ali brez njega. Največji zvezdnik v Ligue 1 je v 30. krogu počival, njegov PSG pa je kljub njegovi odsotnosti nadaljeval dolg niz neporaženosti, saj je zadnji in edini poraz na domačih tleh v tej sezoni doživel daljnega septembra lani. V zmagi 4:1 proti Lyonu je Goncalo Ramos dosegel dva zadetka. Le Havre slovenskega trenerja Luke Elsnerja pa bitko bije na drugi strani lestvice. Po 14. ligaškem porazu v tej sezoni, tokrat proti Metzu (0:1), zaseda 16. mesto. Vrhunce vseh obračunov 30. kroga smo za vas zbrali na enem mestu.
16.47 22. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Vrhunci Premier lige: Arsenal na prvo mesto, odjeknili dve petardi

V 34. krogu Premier lige so nogometaši Arsenala in Liverpoola zabeležili nove tri točke in na lestvici prehiteli Manchester City, ki zaradi nastopanja v FA pokalu tekme tega kroga ni odigral. V minulem vikendu smo videli tudi dve tekmi z velikim številom zadetkov, Crystal Palace je West Ham ugnal s 5:2, Brentford pa je s 5:1 premagal Luton.
16.44 22. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Frenkie de Jong zaradi poškodbe že končal sezono v dresu Barcelone

Nizozemski vezist Frenkie de Jong si je na gostovanju na stadionu Santiago Bernabeu, kjer je Real Madrid slavil s 3:2, zvil desni gleženj, kar pomeni, da v letošnji sezoni ne bo več oblekel dresa Barcelone. Nared naj bi bil za evropsko prvenstvo v Nemčiji, kjer bo branil nizozemske barve.
16.15 22. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Če ne bi bil nogometaš, bi igral računalniške igrice

Slovenski nogometni reprezentant Petar Stojanović trenutno na klubski ravni zastopa barve slovite Sampdorie iz Genove. Med snemanjem oddaje Vsi Za Naše! smo ga tam obiskali in ugotovili, koliko mu pomenita njegov sin David in žena Maja ter kaj mu je in predvsem ni všeč v italijanskem pristaniškem mestu. Vse to in še več boste izvedeli danes zvečer v oddaji Vsi Za Naše! po Masterchefu na POP TV in VOYO.
15.53 22. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Navijač na stadionu vrgel petardo, v zapor gre za tri leta

28-letni navijač nemškega nogometnega kluba Hoffenheim je bil obsojen na tri leta zapora, ker je na tekmi Bundeslige vrgel petardo, ki v Nemčiji ni dovoljena. Ob eksploziji je bilo ranjenih približno ducat ljudi, vključno z več otroki.
15.14 22. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Bijol in Lovrić ostala brez trenerja, zamenjal ga je Fabio Cannavaro

Italijanski nogometni klub Udinese bo po Gabrielu Cioffiju vodil nekdanji svetovni prvak in dobitnik zlate žoge Fabio Cannavaro, je sporočil klub na svoji spletni strani.
15.00 22. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Klopp na klopi Bayerna? Ni tako iz trte izvito

Nemško državno prvenstvo je že nekaj časa odločeno. Novi prvak bo Bayer iz Leverkusna, ki je z enim od najbolj nadarjenih trenerjev na svetu Xavijem Alonsom še pred uradnim zaključkom šampionske sezone 2023/24 spisal najlepšo športno zgodbo v zgodovini kluba. Privrženci münchenskega Bayerna na drugi strani pa si želijo čimprej pozabiti letošnjo sezono in že pogledujejo k izzivom v (bližnji) prihodnosti. Ta bi lahko bila za bavarski ponos sila zanimiva, saj se ime nemškega trenerskega maga Jürgena Kloppa čedalje glasneje pojavlja v kombinacijah za morebitnega novega trenerja kluba s Säbener Strasse.
11.05 22. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Ogorčeni Xavi: Ljudje moji, bolje je, da sem tiho, sicer bom kaznovan

Prejšnji teden bo zapisan kot eden izmed bolj bolečih v zgodovini katalonskega giganta, ki se je moral najprej po četrtfinalnem porazu proti Paris Saint-Germainu posloviti od elitne Lige prvakov, le tri dni pozneje pa je prejel še eno neprijetno prvenstveno zaušnico na El clasicu, na katerem je izvrstni Jude Bellingham z golom v sodnikovem dodatku skorajda potrdil naslov španskega državnega prvaka za madridski Real. Po derbiju vseh derbijev na stadionu Santiago Bernabeu je strateg Barcelone Xavi Hernandez razloge za poraz med drugim poiskal tudi v sodniških vrstah.
06.00 22. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

So se v Manchestru prehitro odrekli prvemu strelcu lige?

Cole Palmer, otrok Manchester Cityja, je ob koncu lanskega poletja slekel sinje modri dres in se preselil v London, kjer je okrepil vrste Chelseaja. 21-letni ofenzivni vezist je na 28 ligaških tekmah sodeloval pri 29 zadetkih, na lestvici strelcev pa je na prvem mestu izenačen z Erlingom Haalandom.
23.42 21. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Atalanta do nove zmage, Torino zgolj do točke

Na nedeljskih tekmah 33. kroga Serie A so do novih treh točk prišli nogometaši Lecceja, Fiorentine in Atalante, na četrti tekmi pa sta se Torino in Frosinone razšla brez zadetkov.
23.16 21. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Bellingham z golom v 91. minuti odločil El Clasico

Na zadnjem El Clasicu letošnje sezone so nogometaši Barcelone dvakrat vodili, Madridčani pa so uspeli izid dvakrat poravnati. Razburljivo tekmo je z zadetkom v 91. minuti odločil Jude Bellingham, Real Madrid pa ima šest krogov pred koncem prvenstva velikih 11 točk naskoka pred največjimi rivali.
20.46 21. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Rdeči vragi šele po enajstmetrovkah izločili angleškega drugoligaša

V polfinalu FA pokala so nogometaši Manchester Uniteda po uri igre vodili s 3:0, Coventry pa se je s tremi zadetki, zadnjim v 95. minuti, izsilil podaljške. V dodatnih 30 minutah golov nismo videli, varovanci Erika ten Haga pa so po enajstmetrovkah vendarle uspeli slaviti. V finalu se bodo pomerili proti mestnim rivalom.
20.39 21. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Sorloth zamudil rojstvo hčerke in zabil za zmago, Atletico izgubil

Nogometaši madridskega Atletica so v 32. krogu španskega prvenstva v gosteh izgubili proti Alavesu z 0:2, Villarrealu pa je zmago v 92. minuti priboril 28-letni Alexander Sorloth, kateremu se je med tekmo rodila prvorojenka.
20.15 21. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Mariborčani nadigrali Rogaško, Domžale premagale Celjane

Nogometaši Maribora so na prvi nedeljski tekmi 32. kroga prve lige pred praznimi tribunami in polno južno ploščadjo z rezultatom 3:0 brez težav premagali Rogaško, Celjani pa so na domačih tleh proti Domžalam klonili z 2:3.
19.55 21. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Angleški nogometni vikend zaznamovalo katastrofalno sojenje

Nogometaši Liverpoola, ki so bili v zadnjem času v krajši krizi, še lahko upajo na naslov angleških prvakov. Na gostovanju pri Fulhamu so slavili s 3:1, več pozornosti od omenjene tekme pa je zaradi sodniških napak dobil obračun med Evertonom in Nottinghamom.
19.43 21. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Bayer z golom v sodnikovem dodatku ohranil niz neporaženosti

Bayer Leverkusen ostaja neporažen v nemškem nogometnem prvenstvu. V 30. krogu je v Dortmundu po golu v 98. minuti iztržil neodločen izid 1:1. Bayer si je sicer že v prejšnjem krogu zagotovil prvi naslov prvaka, sezono pa je skušal končati neporažen.