Liga Evropa / ARHIV ČLANKOV
08.29 19. 04. 2024
Liga Evropa Zadovoljna

Klopp po izpadu iz Lige Evropa: Postavili smo si preveliko oviro

Liverpoolu ni uspelo, v polfinale Lige Evropa se je kljub porazu na povratni tekmi uvrstila Atalanta. Za napredovanje Bergamascov je bila ključna visoka zmaga s 3:0 s prve tekme, ki je bila tudi po besedah Liverpoolovega trenerja Jürgena Kloppa prevelika ovira. Redsi se bodo zdaj osredotočili na domače prvenstvo, kjer so še v troboju za naslov prvaka.
00.13 19. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Liverpoolova pirova zmaga v Bergamu: Atalanta v polfinalu Lige Evropa

Nogometaši Liverpoola so na povratni četrtfinalni tekmi Lige Evropa v Bergamu sicer prišli do zmage z 1:0, a ta na koncu ni zadostovala za napredovanje med štiri najboljša moštva v omenjenem tekmovanju. Strelec edinega zadetka na srečanju je bil Mohamed Salah v sedmi minuti, potem ko je rutinirano izvedel najstrožjo kazen po igranju z roko Mattea Ruggerija v kazenskem prostoru Atalante. Slednja je povsem zaslužena potnica v polfinale.
08.00 18. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Lahko Liverpoolu sredi Bergama uspe nov čudež?

Po vznemirljivih povratnih četrtfinalnih obračunih v elitni Ligi prvakov se nocoj nadaljujejo boji tudi v Ligi Evropa. Natančneje, obetajo se izjemno zanimive povratne četrtfinalne tekme, med katerimi izstopa dvoboj med Atalanto in Liverpoolom, čeprav je italijanski predstavnik prvo srečanje na Anfieldu pred tednom dni dobil prepričljivo s 3:0. Mnogi se zdaj sprašujejo, ali obstajajo realne možnosti za nor scenarij in posledično nov čudež v režiji rdečih iz mesta Beatlov. Neposredni prenos na Kanalu A in VOYO od 20.45 naprej.
12.52 12. 04. 2024
Liga Evropa Zadovoljna

Klopp po debaklu proti Atalanti: S to predstavo smo dosegli dno

Na prvi tekmi četrtfinala Lige Evropa je Atalanta pripravila svojevrstno presenečenje in na Anfieldu s kar 0:3 premagala favorizirani Liverpool. Na visok poraz, ki je bil odraz blede predstave njegovih varovancev, se je po tekmi odzval trener Liverpoola Jürgen Klopp, ki po debaklu ni skoparil z besedami.
23.59 11. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Vse na enem mestu: vrhunci Lige Evropa in Konferenčne lige

Za nami so prvi četrtfinalni obračuni v Ligi Evropa in Konferenčni ligi. Za največje presenečenje je poskrbela Atalanta, ki je na Anfieldu z 0:3 ugnala Liverpool, zanimivo pa je bilo tudi v Pireju, kjer so navijači na razburljivi tekmi videli pet zadetkov.
21.35 11. 04. 2024
Liga Evropa Zadovoljna

Roma do minimalne zmage v Milanu, Leverkusen premagal West Ham

Na četrtfinalnih obračunih Lige Evropa so nogometaši Milana z 0:1 izgubili proti Romi, Liverpool je na Anfieldu z 0:3 klonil proti Atalanti, Bayer Leverkusen je v končnici obračuna dvakrat zabil in z 2:0 premagal West Ham, Benfica pa je pred domačimi navijači z 2:1 ugnala Marseille.
17.28 10. 04. 2024
Liga Evropa Zadovoljna

Elliott: Storili bomo vse, da osvojimo Ligo Evropa. Klopp si to zasluži.

Po prvih četrtfinalnih tekmah Lige prvakov so na vrsti še uvodne tekme četrtfinala Lige Evropa. Za velikega favorita velja Liverpool, ki se bo pomeril z Atalanto in ima prav posebno motivacijo, saj se po koncu sezone poslavlja Jürgen Klopp, ki je z redsi osvojil vse možne lovorike razen Lige Evropa. Tekmo si boste lahko v četrtek ob 20.45 v živo ogledali na Kanalu A in VOYO.
13.22 15. 03. 2024
Liga Evropa Zadovoljna

Italijanski derbi v četrtfinalu Lige Evropa

V Nyonu je bil po žrebu nogometne Lige prvakov opravljen žreb četrtfinala Lige Evropa. Glavni favorit tekmovanja Liverpool se bo pomeril z Atalanto, sedemkratni prvak Lige prvakov pa bo v četrtfinalu moči meril s tekmecem s Serie A Romo. Vodilno moštvo nemške Bundeslige Bayer Leverkusen bo igral z angleškim predstavnikom West Ham Unitedom, zadnji četrtfinalni par pa tvorita Benfica in Marseille.
23.27 14. 03. 2024
Nogomet Zadovoljna

Vse na enem mestu: Vrhunci Lige Evropa in Konferenčne lige

V Ligi Evropa so si napredovanje v četrtfinale zagotovili Milan, Roma, Atalanta, Liverpool, West Ham, Marseille, Benfica in Bayer Leverkusen, v Konferenčni ligi pa Fenerbahče, Fiorentina, PAOK, Viktoria Plzen, Lille, Aston Villa, Brugge in Olympiakos.
23.18 14. 03. 2024
Liga Evropa Zadovoljna

Leverkusen po infarktni končnici do napredovanja, Liverpool brez težav

Znani so udeleženci četrtfinala nogometne evropske lige. To so postali Milan, Roma, Atalanta, Liverpool, West Ham, Marseille, Benfica in Bayer Leverkusen.
15.38 14. 03. 2024
Liga Evropa Zadovoljna

Rossoneri ob igralcu več prepričljivo v četrtfinale

Nogometaši praške Slavie so na povratni tekmi osmine finala Lige Evropa lovili zaostanek, ki so si ga priigrali v prestolnici mode (4:2). Po dobrem uvodu jim je načrte prekrižala izključitev kapetana, ki je Milanu omogočila prepričljivo napredovanje v četrtfinale (1:3).
20.40 07. 03. 2024
Liga Evropa Zadovoljna

Liverpool razmontiral Sparto in je z nogo in pol že v četrtfinalu

Liverpool je z odliko opravil svoje delo na prvi tekmi osmine finala Lige Evropa in domačo Sparto v Pragi razbil s 5:1. Kljub izdatnejši prednosti pa bi lahko srečanje šlo tudi v drugo smer, saj so Čehi pri zaostanku z 0:1 zapravili sijajne priložnosti, ki jih je z dvema goloma še pred polčasom kaznoval Darwin Nunez.
14.32 07. 03. 2024
Nogomet Zadovoljna

Se bo Klopp po odhodu iz Liverpoola preizkusil v novih vodah?

56-letni nogometni strokovnjak Jürgen Klopp bo po koncu sezone zapustil Liverpool, ki ga vodi vse od oktobra 2015. Po poročanju otoških medijev sta se dva tamkajšnja televizijska velikana nedavno podala v borbo, da Nemca prepričata, da v času Eura 2024 na eni izmed televizij opravlja vlogo strokovnega sodelavca.
21.31 06. 03. 2024
Nogomet Zadovoljna

Sporting in Atalanta v Lizboni brez zmagovalca

Prvi obračun osmine finala Lige Evropa je bil tokrat na sporedu že v sredo. Žreb je namreč obema lizbonskima kluboma namenil, da prvo tekmo igrata doma, zato je Uefa obračun med Sportingom in Atalanto prestavila na dan prej. Domači so povedli preko Paulinha v 17. minuti, pred koncem polčasa pa je končnih 1:1 postavil Gianluca Scamacca.
12.22 23. 02. 2024
Liga Evropa Zadovoljna

Klubi v Ligi Evropa dobili tekmece osmine finala

V Nyonu je bil opravljen žreb osmine finala nogometne Lige Evropa. Zmagovalci skupin drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja so tako dobili nasprotnike, ki so si igranje v izločilnih bojih zagotovili z zmago v play-offu.
00.27 23. 02. 2024
Liga Evropa Zadovoljna

Rimljani po enajstmetrovkah napredovali v osmino finala

Nogometaši Rome so v sklopu play-offa Lige Evropa gostili Feyenoord. Kluba sta se na prvi tekmi v Rotterdamu razšla z rezultatom 1:1, po 120 minutah v Rimu pa sta prav tako obe ekipi dosegli po en zadetek. Po enajstmetrovkah so se napredovanja veselili domačini.
00.14 23. 02. 2024
Liga Evropa Zadovoljna

Po končanem playoffu znani vsi udeleženci osmine finala Lige Evropa

V osmino finala Lige Evropa so se po povratnih tekmah playoffa uvrstili Freiburg, Benfica, Karabah, Milan, Roma, Sparta Praga, Marseille in Sporting Lizbona. Omenjeni klubi se bodo v osmini finala pridružili zmagovalcem skupin Lige Evropa. To so West Ham United, Brighton & Hove Albion, Rangers, Atalanta, Liverpool, Bayer Leverkusen, Villarreal in Slavia Praga.
06.00 22. 02. 2024
Liga Evropa Zadovoljna

Se bodo nizozemski prvaki v italijanski prestolnici maščevali Romi?

Nogometaši Feyenoorda so v lanski sezoni nizozemskega prvenstva zanesljivo osvojili ligaški naslov, za preboj v naslednji krog izločilnih bojev Lige Evropa pa bodo morali v italijanski prestolnici premagati Rimljane. Na prvem obračunu sta se tekmeca razšla z rezultatom 1:1, tako da je pred drugo tekmo še vse odprto. Obračun boste lahko pospremili na Kanalu A in VOYO, s prenosom začnemo ob 20.45.
13.57 16. 02. 2024
Liga Evropa Zadovoljna

Pioli: Odličen rezultat, a dvoboj še ni odločen

Po Ligi prvakov se nadaljuje tudi Liga Evropa, v kateri pa si mora osem klubov še zagotoviti napredovanje v osmino finala. Velik korak k temu je na prvi tekmi storil Milan, ki je na domačem San Siru s kar 3:0 odpravil francoski Rennes. Kljub visoki zmagi pa Stefano Pioli svoje fante svari, da zmagovalec para še ni dokončno določen.
00.16 16. 02. 2024
Liga Evropa Zadovoljna

Vse na enem mestu: vrhunci Lige Evropa in Konferenčne lige

Pred vami so vrhunci prvih tekem izločilnih bojev v Ligi Evropa in Konferenčni ligi. Povratne tekme bodo 22. februarja. Zmagovalci osmih parov, igrali bodo tekme doma in v gosteh, se bodo prebili v osmino finala, kjer jih bodo čakali zmagovalci skupin Lige Evropa. To pa so West Ham, Brighton, Rangers, Atalanta, Liverpool, Bayer Leverkusen, Villarreal in Slavia Praga.