Liga prvakov / ARHIV ČLANKOV
08.48 18. 04. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Guardiola: Ne bom kritiziral taktike Reala

Čeprav je imel Manchester City 65 odstotkov časa žogo, 34 strelov, od česar jih je šlo 11 v okvir vrat (Real tri), 11 pa mimo (Real štiri), kar 18 kotov (Real enega), je Realu uspelo vse pritiske zdržati in tekmo pripeljati do enajstmetrovk in končnega zmagoslavja v četrtfinalu Lige prvakov. Pri teh je Andrij Lunin obranil strela Bernardu Silvi in Mateu Kovačiću, odločilnega za Real pa je zadel Rüdiger. Galaktike v polfinalu čaka bavarski ponos. Trener sinjemodrih Pep Guardiola je po izgubljenem dvoboju na vsa usta hvalil izvedbo svojih varovancev ...
00.36 18. 04. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Rüdiger junak Reala na Etihadu: Madridčani v polfinalu Lige prvakov

Nogometaši madridskega Reala so po epskem boju in z zvrhano mero sreče na Etihadu po izvajanju enajstmetrovk v skupnem seštevku s 7:8 premagali Manchester City in postali zadnji polfinalisti letošnje izvedbe najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu. Čeprav so bili sinjemodri večji del povratnega četrtfinalnega obračuna občutno boljši tekmec, si pripravili kopico izjemnih priložnosti, so v rednem delu tekme uspeli le enkrat zatresti mrežo Madridčanov. Real je v vodstvo popeljal Rodrygo v 12. minuti, za City pa je v 76. minuti izenačil kapetan Kevin De Bruyne. Zadnjo enajstmetrovko za bele je izvedel izvrstni branilec Antonio Rüdiger, ki je tako postal junak 14-kratnega evropskega klubskega prvaka ob uvrstitvi med štiri najboljša moštva na stari celini.
23.10 17. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Bayern je proti Arsenalu rešil sezono in se uvrstil v polfinale Lige prvakov

Bayern München je po zmagi 1:0 proti Arsenalu na povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov napredoval v polfinale, kjer se bo pomeril s 14-kratnim zmagovalcem Real Madridom.
19.49 17. 04. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Phil Foden, produkt šole Manchester Cityja, ki bo zrušil veliki Real?

Ni veliko igralcev, ki bi si doslej v Manchester Cityju prislužili status legende – zagotovo so to David Silva, Yaya Toure in Vincent Kompany, tudi Kevin de Bruyne se je že zapisal v zgodovino sinjemodrih. Belgijec pa je, tako kot mnogi drugi, prepričan, da prihodnost pripada njegovemu 9-let mlajšemu soigralcu. Tukaj je Phil Foden – otrok Cityja in najboljši igralec prvega četrtfinalnega obračuna.
15.47 17. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Gündogan znova kritiziral soigralce: PSG-ju smo podarili zmago

Barcelona se je kljub vodstvu po prvem obračunu od Lige prvakov poslovila po porazu na drugi tekmi četrtfinala. Pred domačimi navijači so proti PSG-ju klonili 4:1, čeprav so vodili 1:0. Po tekmi je trener Kataloncev Xavi bentil nad odločitvami sodnika Istvana Kovacsa, ki je njega in njegovega varovanca Ronalda Arauja kaznoval z neposrednima rdečima kartonoma.
11.06 17. 04. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Dortmundčani Parižanom že sporočajo: Zdaj smo mi na vrsti, da zmagamo

Borussia Dortmund je (presenetljiva) polfinalistka nogometne Lige prvakov. Na povratni četrtfinalni tekmi so Nemci premagali madridski Atletico slovenskega vratarja Jana Oblaka s 4:2. Borussia se bo v polfinalu merila s PSG. Nocoj novi nogometni spektakel na Kanalu A in VOYO. Udarila se bosta Manchester City in madridski Real. Začnemo ob 20.30.
08.03 17. 04. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Xavi: O tekmi ne bi govoril, lahko pa govorim o sodnikih, ki so jo uničili

Kot kaže, bo Barcelona ostala brez vsakršne lovorike v tekoči sezoni. Izpad iz španskega pokalnega tekmovanja, velik točkovni zaostanek za Realom v domačem prvenstvu in sedaj še sveže slovo iz Lige prvakov blaugrano postavlja v neprijeten položaj in v situacijo, ki je ni vajena. Po bolečem izpadu proti PSG-ju pa je strateg Barce Xavi Hernandez vso gnojnico zlil na delivce nogometne pravice. "Tekme ni bilo, ker so jo uničili sodniki. Ne morem se pogovarjati o nogometu, tega po rdečem kartonu ni bilo več. Bilo je le še umiranje na obroke," je po izgubljenem četrtfinalu za El Mundo deportivo med drugim dejal razjarjeni Xavi, ki tekme zaradi rdečega kartona ni končal.
07.00 17. 04. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Bellingham: To so tekme, zaradi katerih sem prestopil v Real Madrid

Nogometaše Real Madrida danes čaka povratni obračun četrtfinala Lige prvakov proti Manchester Cityju. Ekipi sta na prvi tekmi v Madridu očarali gledalce, potrdili naziv "finala pred finalom" ter se razšli z izidom 3:3. Trener kraljevega kluba Carlo Ancelotti verjame, da lahko meščanom povzročijo ogromno problemov, Jude Bellingham pa komaj čaka na prvi sodnikov žvižg. Tekmo boste lahko pospremili na Kanalu A in VOYO, s studijskim delom začnemo ob 20.30.
23.58 16. 04. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Vse na enem mestu: vrhunci torkovih povratnih tekem Lige prvakov

Končani so prvi povratni obračuni četrtfinala Lige prvakov. Največ pozornosti je bilo usmerjene v Barcelono, kjer so nogometaši PSG-ja po zgodnjem zaostanku zabili štiri gole in si z visoko zmago zagotovili vstopnico za polfinale. Na drugi tekmi so nogometaši Borussie Dortmund pred domačimi navijači z rezultatom 4:2 ugnali Atletico Madrid, v polfinalu pa se bodo pomerili proti Parižanom.
23.34 16. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Parižani so se Barceloni maščevali za remontado izpred sedmih let

Nogometaši PSG-ja so na prvi tekmi proti Barceloni klonili z 2:3, na povratnem obračunu pa so se v zaostanku znašli že v 12. minuti. Po slabe pol ure igre je Barcelona na igrišču ostala le z deseterico, Ousmane Dembele in Vitinha pa sta poskrbela za preobrat na olimpijskem stadionu v katalonski prestolnici. Barko Barcelone je v nadaljevanju z dvema zadetkoma potopil Kylian Mbappe in Francozom zagotovil uvrstitev med najboljše štiri ekipe Lige prvakov.
22.55 16. 04. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Oblak: Vse je šlo narobe

Nogometaši dortmundske Borussie so na povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov lovili zaostanek, ki so si ga priigrali v Madridu proti ekipi Atletica (2:1). Nemci so se sanjsko lotili obračuna in dvakrat zatresli mrežo gostov, sledil je povratek Špancev, domači pa so nato vendarle strli odpor čete Diega Simeoneja, ko sta v polno zadela Niclas Fullkrug in Marcel Sabitzer (4:2). Borussia je tako ob Paris Saint-Germainu prvi polfinalist elitnega tekmovanja.
20.58 16. 04. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Raphinha svojega vzornika vidi v Ronaldinhu

Raphael Dias Belloli. Raphinha. "Igrati za Barcelono so moje sanje in vse bom storil, kar je v moji moči, da tukaj ostanem še dolga leta," je presrečen 27-letni Brazilec, ki je dokazal, da se sanje lahko uresničijo. Če lahko igraš tekme varžee, lahko igraš povsod, je prepričan. V mladosti je občudoval Ronaldinha, zdaj sta prijatelja.
18.48 16. 04. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Guardiola: Odigrati moramo bolje kot v Madridu

Na povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov bosta v sredo moči znova merila Manchester City in Real Madrid, ki sta na prvi tekmi na stadionu Santiago Bernabeu odigrala epski obračun (3:3). Trener sinjemodrih Josep Guardiola bo s svojimi varovanci iskal četrti zaporedni preboj v polfinale elitnega tekmovanja. Prenos bo seveda tudi tokrat s studijskim delom od 20.30 dalje na Kanalu A in VOYO.
12.01 16. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Zgodovina pravi, da bo napredovala Barcelona, PSG pa sanja o (velikem) preobratu

Z današnjim večerom se nadaljujejo izločilni boji v najelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu. Po prvih četrtfinalnih tekmah, če vzamemo v ozir nocojšnja para Barcelona - PSG in Borussia Dortmund - Atletico Madrid, sta v rahli rezultatski prednosti španska predstavnika. Pred neposrednim prenosom povratnega četrtfinalnega obračuna med Barcelono in PSG-jem na Kanalu A in VOYO od 20.30 naprej smo se malce "pozabavali" z (ne)uspešnostjo omenjenih velikanov, potem ko je izgubil (PSG) oziroma zmagala (Barcelona) na prvih tekmah ene od stopničk sklepnega dela tekmovanja.
07.00 16. 04. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Pedri: Nič še ni odločeno

Na povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov bo zasedba Barcelone skušala ubraniti prednost pred PSG-jem, ki si jo je priigrala v Franciji. Pred obračunom, ki ga boste lahko s studijskim delom spremljali od 20.30 na Kanalu A in VOYO, se vezist Barcelone Pedri zaveda, da dvoboj še zdaleč ni odločen.
06.00 16. 04. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Luis Enrique: Prepričani smo, da nam lahko uspe preobrat

Vse je nared za prvi povratni tekmi četrtfinala nogometne Lige prvakov. Na torkovih tekmah bosta prednost zadetka branila Atletico Madrid in Barcelona. Slednja je minuli teden na tekmi preobratov slavila v Parizu z 2:3, a nekdanji trener Barcelone sedaj pa trener PSG-ja Luis Enrique je prepričan, da v tem obračunu preobratov še ni konec. S studijskim delom na Kanalu A in VOYO začnemo 20.30.
18.32 15. 04. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Xavi: Vrnilo se je navdušenje, ki smo ga pogrešali v tej sezoni

Nogometaši Barcelone bodo na povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov s Paris Saint-Germainom branili prednost, ki so si jo priigrali v francoski prestolnici (2:3). Pred srečanjem, ki ga boste lahko s studijskim delom spremljali od 20.30 na Kanalu A in VOYO, se trener Barcelone Xavi Hernandez zanaša na vroče vzdušje olimpijskega stadiona Lluis Companys.
21.32 13. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Nogometni superzvezdniki pod drobnogledom

Nogometaši Manchester Cityja se bodo na stadionu Etihad na povratnem obračunu z madridskim Realom v sredo udarili za polfinale Lige prvakov. Oba evropska velikana, ki sta se sredi tedna na Santiagu Bernabeu razšla z rezultatom 3:3, imata pred dvobojem v Manchestru podobno težavo. Največja zvezdnika obeh klubov Jude Bellingham in Erling Haaland sta namreč v odločilnem delu sezone v vse prej kot vrhunski formi. Nič manj pa se ne govori niti o predstavi Kyliana Mbappeja proti Barceloni.
14.03 13. 04. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Bo Modrić v sredo izpolnil željo Julianu Alvarezu?

Nogometaš madridskega Reala Luka Modrić si je po prvem obračunu četrtfinala Lige prvakov proti Manchester Cityju (3:3) dres izmenjal z belgijskim vezistom Kevinom De Bruynejem, a očitno si ga je želel tudi Julian Alvarez.
12.36 12. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Barca in PSG sta se ostro odzvala na nesprejemljivo opazko španskega komentatorja

Barcelona in PSG sta na prvem obračunu četrtfinala zbranim navijačem v Parizu ponudila spektakel napadalnega nogometa. Kljub napeti atmosferi na zelenici in tekmovalnosti pa sta oba kluba po tekmi stopila skupaj v podporo zgolj 16-letnemu nogometašu Kataloncev Laminu Yamalu. Zavrnili so pogovor s špansko televizijsko postajo zaradi nesprejemljive opazke enega od njenih komentatorjev pred tekmo.