Drugi športi / ARHIV ČLANKOV
18.38 28. 03. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Veszprem v boljšem položaju, proti Szegedu vodi za sedem

V rokometni Ligi prvakov je v boju za naslov še 12 ekip, štiri od teh pa so si že priborile nastop v četrtfinalu (Barcelona, Magdeburg, Kiel in Aalborg). Svoj preboj med osmerico bosta v dveh medsebojnih obračunih iskali tudi ekipi iz Szegeda in Veszprema. Prvo tekmo madžarskih tekmecev lahko spremljate na Kanalu A in VOYO. Prvi polčas se je končal z rezultatom 17:20, boljši pa so bili rokometaši Veszprema.
17.57 28. 03. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Adžić z dvema seznamoma rokometašic proti cilju olimpijskih iger

Selektor slovenske ženske rokometne reprezentance, Črnogorec Dragan Adžić, je na novinarski konferenci v Trebnjem razkril seznama varovank za nastop v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo in prihajajoče olimpijske kvalifikacije v Neu-Ulmu v Nemčiji. Proti Latviji bodo priložnost dobile tudi nekatere mlajše igralke.
14.01 28. 03. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Neurejeno stanje RZS najbolj občutijo reprezentanti

Uvrstitev slovenske moške rokometne reprezentance na olimpijske igre je nekaj, kar je zameglilo dejansko stanje v nekoč najuspešnejšem slovenskem kolektivnem športu. Igralci so besni, dnevnic za razliko od klubskih kolegov, ki nastopajo za druge reprezentance, ne poznajo, kaj šele nagrade za denimo uvrstitev na olimpijske igre.
13.19 28. 03. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Kristjan Čeh se pripravlja na olimpijsko sezono

Najboljši slovenski atlet Kristjan Čeh je na domačem Ptuju na predstavitvi olimpijske sezone po zamenjavi trenerja dejal, da si želi ostati v svetovnem vrhu. "Cilj je seveda, da sem najboljši, ampak konkurenca je izjemna, lani na svetovnem prvenstvu tudi moj met prek 70 m prvič v zgodovini SP ni zadostoval za zlato," je pojasnil Čeh.
13.05 28. 03. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Janja Garnbret vse podredila cilju zlate olimpijske medalje za Slovenijo

Že nekaj časa je znano, kaj si je najuspešnejša slovenska in svetovna športna plezalka Janja Garnbret izbrala za naslednji tekmovalni cilj. Prva favoritinja poletnih olimpijskih iger v Parizu bo 6. avgusta v dvorani plezalnega centra v pariškem predmestju Le Bourget začela boj za drugo zlato olimpijsko odličje.
09.43 27. 03. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Đoković in Ivanišević vsak svojo pot

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković, ki je začel 417. teden na vrhu računalniške teniške lestvice ATP, ni več varovanec Gorana Ivaniševića. Kot je sporočil na družbenih omrežjih, se je njuna skupna pot po šestih letih (sporazumno) končala. V tem obdobju je Đoković postal najboljši na svetu.
13.59 26. 03. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Garnbretova za CNN o pasteh plezanja in motnjah hranjenja: Imela sem srečo

Olimpijska prvakinja in večkratna svetovna prvakinja Janja Garnbret je za enega največjih ameriških medijev CNN spregovorila o temnih plateh v svetu tekmovalnega plezanja. Priznala je, da imajo številni športniki motnje hranjenja, saj velja zmotno prepričanje, da manjša teža pomeni hitrejše plezanje. Danes je še toliko bolj hvaležna, da je imela ob sebi ljudi, ki so jo vodili na zdravo pot profesionalnega plezanja. "Ko imaš eno olimpijsko medaljo, si vedno želiš še eno," pa Garnbretova ne skriva olimpijskih apetitov.
07.54 25. 03. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Adžić po evropskem slovesu: Iz igralk nisem izvlekel maksimuma

Evropsko slovo. Krimovke so tudi na povratni tekmi končnice za četrtfinale Lige prvakinj izgubile proti CSM Bukarešti s 24:30 in zaključile z mednarodnimi tekmovanji za to sezono. Izbranke Dragana Adžića so izgubile že prvi obračun na domačem igrišču prav tako s 24:30, tako da so končale igranje v Ligi prvakinj brez odmevnega rezultata. Cilji pred sezono so bili višji.
17.26 24. 03. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Krimovke po novem visokem porazu končale evropsko sezono

Rokometašice Krima Mercatorja so v Bukarešti odigrale povratno tekmo dodatnih kvalifikacij za četrtfinale Lige prvakinj. Za napredovanje proti zasedbi iz romunske prestolnice so potrebovale visoko zmago, saj so na prvi tekmi doma izgubile s šestimi goli razlike. Ljubljančankam, ki so se predstavile v boljši luči kot v Stožicah, nemogoča misija ni uspela. Tokrat so bile Romunke boljše s 30:24, tako da je za serijske slovenske prvakinje konec evropske klubske sezone. Igralke iz Bukarešte se bodo v četrtfinalu merile z Metzem.
17.08 24. 03. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Prado zmagal na domačem terenu, Gajser drugi, Pancar 18.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je bil drugi na drugi dirki sezone svetovnega prvenstva razreda MXGP. Na španskem prizorišču Intu Xanadu-Arroyomolinos je zaostal le za domačinom, svetovnim prvakom Jorgejem Pradom, ki je dobil obe vožnji, Gajser je bil obakrat drugi. Jan Pancar pa je končal na 18. mestu. Prado je bil najboljši že v kvalifikacijah v soboto, ki jih je Gajser končal na drugem mestu.
16.22 24. 03. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Štirje mrtvi v nesreči na reliju

Štirje ljudje so izgubili življenje, še sedem jih je bilo poškodovanih v nesreči, ki se je zgodila na reliju Esztergom Nyerges na severu Madžarske. Kot poroča policija, je na odseku med mestoma Labatlan in Bajotvoznik voznik izgubil oblast nad vozilom in zapeljal med gledalce. Po poročanju AFP še ni jasno, zakaj je prišlo do nesreče, preiskava še poteka. Na prizorišče so poslali več reševalnih vozil in helikopterjev, samo tekmovanje pa so prekinili.
11.27 24. 03. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Razgatlioglu zmagovalec na kvalifikacijski dirki, Bautista na glavni

Po sobotni prvi zmagi Topraka Razgatliogluja na motociklu proizvajalca BMW je prišel čas za nedeljsko dogajanje na VN Katalonije v prvenstvu Superbike. Turek je zmagal tudi na nedeljski kvalifikacijski dirki. Sledila je glavna dirka na kateri je zmagal Alvaro Bautista.
07.26 24. 03. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Zmaga Sainza v Melbournu prekinila Ferrarijev post, Verstappen odstopil

Španski dirkač Carlos Sainz je zmagovalec dirke za veliko nagrado Avstralije v formuli 1 v Melbournu. S ferrarijem je prekinil niz devetih zmag trikratnega zaporednega svetovnega prvaka Maxa Verstappna v Red Bullu, ki je zaradi težav z zavorami tokrat odstopil. Drugi je bil Sainzov moštveni kolega Charles Leclerc, tretji pa Lando Norris v McLarnu.
07.00 24. 03. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Prevc za konec prihranil nekaj evforije in napetosti, Hrgota: Čustveno bo

Pa smo ga dočakali. Dan, ko se bo od aktivne kariere smučarskega skakalca poslovil najtrofejnejši Slovenec Peter Prevc. Po sobotni ekipni preizkušnji je priznal, da je za zadnji dan kariere prihranil še nekaj evforije in napetosti. "To bo čustven dan, ampak mislim, da bomo do konca tekme ostali profesionalni. Potem pa bo vsem popustilo," pa je napovedal selektor Robert Hrgota.
22.53 23. 03. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Triglav v finalu pokala challenge

Vaterpolisti Triglava so poskrbeli za zgodovinski uspeh slovenskega vaterpola. Uvrstili so se v finale pokala challenge, potem ko so na povratni tekmi s švicarskim Kreuzlingenom v istoimenskem mestu igrali neodločeno 10:10 (3:0, 4:3, 2:3, 1:4). Prvo tekmo v Kranju so dobili z 11:10. V finalu se bodo merili s turškim Galatasarayjem. Prva tekma bo v Turčiji 6. aprila, povratna pa v Kranju 27. aprila.
17.33 23. 03. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Gajser drugi v kvalifikacijah

Slovenski motokrosist Tim Gajser je v kvalifikacijah za drugo dirko sezone svetovnega prvenstva razreda MXGP osvojil drugo mesto. Na dirkališču Intu Xanadu-Arroyomolinos pri Madridu je bil Jan Pancar 23.
14.41 23. 03. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Razgatlioglu najbolj vroč na VN Katalonije, Turek najboljši na obeh sobotnih preizkušnjah

Drugi dirkaški vikend motociklističnega razreda Superbike že dosega vrhunec. Gre za VN Katalonije v Barceloni. Najboljši položaj pred osrednjo sobotno dirko si je privozil Turek Toprak Razgatlioglu, ki je ubranil svojo pozicijo tudi na glavni tekmi dneva in s tem prišel do prve letošnje zmage. Posnetek dogajanja v Barceloni v bogatem arhivu VOYO. Nedelja ponuja podoben program. Seveda tudi s prenosom na VOYO.
08.37 23. 03. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Sabalenka nekaj dni po smrti nekdanjega partnerja do zmage

Beloruska teniška zvezdnica Arina Sabalenka je zanesljivo napredovala v tretji krog turnirja serije WTA 1000 v Miamiju. Le štiri dni po samomoru njenega nekdanjega partnerja, nekoč uspešnega beloruskega hokejskega igralca Konstantina Kolcova, je v drugem krogu ugnala Španko Paulo Badosa s 6:4, 6:3.
14.33 22. 03. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Krimovke kljub zaostanku šestih golov ne mečejo puške v koruzo

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je dan D, ki jih čaka v nedeljo. Ob 16.00 bodo v romunski prestolnici proti CSM Bucuresti lovile šest golov zaostanka s prve tekme play-offa EHF Lige prvakinj. Prenos odločilnega srečanja bo na Kanalu A in VOYO.
17.50 21. 03. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Slovenski rokometaši dobili tekmece v kvalifikacijah za EP 2026

Slovenska moška rokometna reprezentanca je dobila tekmece v kvalifikacijah za nastop na EP 2026, ki ga bodo gostile Danska, Švedska in Norveška. Ples kroglic na žrebu v Koebenhavnu na Danskem je varovancem selektorja Uroša Zormana namenil skupino 1 s Severno Makedonijo, Litvo in Estonijo.