Drugi športi / ARHIV ČLANKOV
19.45 01. 05. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Rubljov v četrtfinalu izločil branilca naslova Alcaraza, poslavlja se tudi Nadal

Ruski teniški igralec Andrej Rubljov, osmi na svetovni lestvici, je na turnirju serije masters 1000 v Madridu z nagradnim skladom 7,9 milijona evrov v četrtfinalu izločil Španca Carlosa Alcaraza, tretjega igralca sveta, s 4:6, 6:3 in 6:3. Alcaraz je dobil prejšnji dve izvedbi madridskega turnirja. Tudi zvezdniku Rafaelu Nadalu se ni uspelo uvrstiti v četrtfinale domačega turnirja v Madridu. V Nadalovem morebitnem zadnjem nastopu na madridskem pesku je bil v četrtem krogu s 7:5 in 6:4 boljši Čeh Jiri Lehečka.
19.28 01. 05. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Pred 30 leti je umrla legenda: 'Bilo je, kot bi Kristusa živega križali'

Mineva natanko 30 let, odkar je svet Formule 1 pretresla žalostna vest o smrti enega najboljših dirkačev, Brazilca Ayrtona Senne. Zanj je bil usoden betonski zid na dirkališču v Imoli. "Bilo je, kot bi Kristusa živega križali," je o tragediji, ki je trajno spremenila svet motošporta, dejal takratni šef formule 1 Bernie Ecclestone. Ayrton Senna sicer spada med nesmrtne dirkače. Z 41-imi zmagami na preizkušnjah za svetovno prvenstvo se uvršča na šesto mesto med vsemi dirkači. Pred njim so zgolj Alan Prost, Sebastian Vettel, Max Verstappen, Michael Schumacher in Lewis Hamilton. Kako se svet legendarnega dirkača spominja danes?
11.18 01. 05. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Magdeburg in Aalborg prva polfinalista rokometne lige prvakov

Rokometaši Aalborga in Magdeburga so prvi polfinalisti lige prvakov. Aalborg je v polfinalu izločil Veszprem, Magdeburg pa po sedemmetrovkah Kielce.
07.53 01. 05. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Đoković se je razšel še s kondicijskim trenerjem

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je dober mesec dni po odločitvi, da se razide s hrvaškim trenerjem Goranom Ivaniševićem zdaj razšel še s kondicijskim trenerjem Marcom Panichijem.
16.41 30. 04. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Med ambasadorji športnih iger mladih, ki prihajajo v Slovenijo, tudi Čeferin

V srcu Evrope se odvija prava športna revolucija, ki že več kot četrt stoletja premika meje amaterskega športa in ustvarja nepozabne zgodbe. Športne igre mladih je največja amaterska športna prireditev na stari celini, prinaša več kot le športno prireditev, je simbol vztrajnosti, združevanja in preseganja ovir skozi šport. Maja prihaja v Slovenijo z veliko podporo najvidnejših športnih akterjev, tudi prvega moža Uefe Aleksandra Čeferina.
10.59 30. 04. 2024
Drugi športi Zadovoljna

'Nove olimpijske kolajne so dosegljive'

Nekdanja olimpijska prvakinja v judu Urška Žolnir Jugovar ob službi v Olimpijskem komiteju Slovenije opravlja tudi vlogo športne direktorice na Evropski judo zvezi. Od blizu spremlja dosežke slovenskega juda in napoveduje, da so nove judoistične olimpijske kolajne dosegljive.
16.49 29. 04. 2024
Drugi športi Zadovoljna

30 let od tragične Imole, ki je za vedno spremenila svet formule 1

V sredo bo minilo natanko 30 let, odkar je svet formule 1 pretresla žalostna vest o smrti enega najboljših dirkačev, Brazilca Ayrtona Senne. Tragedija se je zgodila na dirki za Veliko nagrado San Marina v Imoli. Navkljub dejstvu, da legendarnega brazilskega dirkača že 30 let ni več, spomin nanj ostaja neizbrisljiv.
08.18 29. 04. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Krimovke tri tekme pred koncem že do naslova prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja kot vselej blestijo tudi v tej sezoni prve ženske rokometne lige. Pred obračunom proti Ajdovkam so zabeležile kar 16 zmag in so bile tako še neporažene. Tokrat se je tekma končala s 34:17 v korist Ljubljančank za 17. zmago v sezoni in potrditev naslova državnih prvakinj. Ljubljanska ekipa si je z novo zmago pred tekmicami iz Ajdovščine na lestvici ustvarila šest točk naskoka. Do konca tekmovanja sicer obema ekipama preostajajo še tri tekme, a ima Krim Mercator že boljši izkupiček na medsebojnih tekmah. Dosedanje tri izmed štirih medsebojnih tekem v sezoni je namreč dobil.
15.22 28. 04. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Hokejisti za uvod na SP doživeli hladen tuš

Slovenski hokejisti so z obračunom proti Južni Koreji odprli svetovno prvenstvo I. divizije v italijanskem Bolzanu. Tekmecu, ki je bil v vlogi outsiderja, so morali priznati premoč, bilo je 2:4.
10.45 28. 04. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Bach: Zanimanje za organizacijo OI še nikoli ni bilo tako veliko

Kljub grožnjam zaradi podnebnih sprememb, dopinga s pomočjo umetne inteligence ali konkurence e-športa je vodja Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach prepričan, da prihodnost športnega gibanja še nikoli ni bila tako svetla. Kot je dejal predsednik, se za kandidaturo olimpijskih iger leta 2036 poteguje dvomestno število držav.
16.09 27. 04. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Rokometašice Esbjerga do minimalne zmage v Budimpešti

V ženskem četrtfinalu Lige prvakov sta moči merili zasedbi madžarskega Ferencvaroša in danskega Esbjerga. Ekipi sta udarili že tretjič v letošnji sezoni elitnega tekmovanja, vselej pa so slavile Danke, ki se na povratno srečanje odpravljajo z minimalno prednostjo (25:26).
10.46 26. 04. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Timu Marovtu na maratonu v Madridu prestižno priznanje

Tim Marovt se pripravlja na nedeljski maraton v Madridu, še pred tem pa je v družbi najboljših španskih atletov prejel posebno priznanje corredor za navdihujočo zgodbo.
23.55 25. 04. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Atomski drugi polčas Barco pripeljal na prag zaključnega turnirja

Rokometaši Barcelone so po slabšem prvem polčasu, ki ga je z izidom 14:11 dobila zasedba domačega Paris Saint Germaina, v drugem delu povsem zagospodarili na parketu dvorane Stade Pierre de Coubertin in se z izjemno obrambo na čelu z razpoloženim vratarjem Gonzalom Perez de Vargas Morenom na koncu veselili več kot zaslužene zmage z ogromnimi osmimi goli razlike (22:30). Povratna četrtfinalna tekma Lige prvakov bo čez teden dni v katalonski prestolnici.
10.57 25. 04. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Zgodovinski poraz: Tajska premagala Kuvajt s 57:0

Ste se kdaj vprašali, s kakšno razliko so že slavila nekatera moštva v športu? No, zadnja hokejska tekma med Tajsko in Kuvajtom nam je dala idejo, da pokukamo v največje športne poraze na ledeni ploskvi. Ni kaj, včasih tekmec zares ni preveč prizanesljiv do nasprotnega moštva.
09.02 25. 04. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Kopitar: Enostavno moraš biti pripravljen na vzpone in padce

Slovenski hokejist Anže Kopitar v ligi NHL piše zgodovino. Z zmagovitim zadetkom je svoji ekipi zagotovil pomembno zmago v 1. krogu končnice, ko so Kralji v gosteh premagali Edmonton Oilers in serijo poravnali na 1:1, ter pri tem postavil tudi nekaj novih mejnikov. 36-letni Hrušičan, ki je že lastnik dveh Stanleyjevih pokalov, v najmočnejši hokejski ligi na svetu zagotovo še ni rekel zadnje.
07.43 25. 04. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Kopitar v podaljšku prinesel zmago kraljem v Edmontonu

Hokejisti Los Angeles Kings so v prvem krogu končnice severnoameriške lige NHL v gosteh premagali Edmonton Oilers in serijo v zmagah izenačili na 1:1. Srečanje je po dveh minutah in šestih sekundah podaljška odločil Anže Kopitar. Slovenski kapetan zmagovitih gostov je dosegel tri točke, prvi dve s podajama za vodstvo z 2:0.
08.40 24. 04. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Mineva 20 let od celjske rokometne pravljice v ligi prvakov

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji dan pred 20 leti spisali eno najlepših zgodb v zgodovini slovenskega športa, ko so osvojili ligo prvakov. Celjani so temelje zgodovinske zmage nad nemškim Flensburgom postavili na prvi tekmi, ki so jo dobili s 34:28, na povratnem obračunu pa se so se kljub porazu z 28:30 veselili zgodovinskega uspeha.
08.16 24. 04. 2024
Drugi športi Zadovoljna

New York Rangers in Florida Panthers do vodstva z 2:0

Hokejisti New York Rangers in Florida Panthers so v severnoameriški ligi NHL prišli še do drugih domačih zmag v konferenčnem četrtfinalu. Rangers so s 4:3 premagali Washington Capitals, panterji pa so bili po podaljšku s 3:2 boljši od Tampa Bay Lightning.
23.20 23. 04. 2024
Odbojka Zadovoljna

Odbojkarskega boja za prvaka še ni konec

Odbojkarice Calcita Volleyja niso izkoristile prve zaključne žoge v finalu seriji državnega prvenstva. Nova KBM Branik jih je na tretji tekmi v Kamniku premagal s 3:2 (21, 17, -23, -25, 8) in znižal zaostanek v zmagah na 1:2.
13.58 23. 04. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Prvaki NFL podaljšali pogodbo z glavnim trenerjem Reidom

Prvaki lige NFL v ameriškem nogometu Kansas City Chiefsi so podaljšali pogodbo s šampionskim glavnim trenerjem Andyjem Reidom, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Kansas je v zadnjih petih sezonah pod njegovim vodstvom trikrat osvojil naslov in enkrat izgubil v finalu oz. Super Bowlu.