Zimski športi / ARHIV ČLANKOV
09.30 23. 04. 2024
Zimski športi Zadovoljna

'Mama je meni in ekipi dala vse, prevzemam odgovornost za odločitev'

Kot smo poročali, bo slovenska smučarka Ilka Štuhec novo sezono začela s prenovljeno ekipo. Vodja slednje je bila doslej njena mama Darja Črnko, v prihodnje pa temu več ne bo tako. "Zdaj bova imeli čas, da znova gradiva odnos mama-hči," je med drugim povedala dvakratna svetovna prvakinja v smuku.
06.31 23. 04. 2024
Zimski športi Zadovoljna

Ilka Štuhec z novim trenerjem, mama Darja pa se umika

Ekipa dvakratne svetovne prvakinje v smuku Ilke Štuhec bo v novo sezono svetovnega pokala zakorakala prenovljena. Največja sprememba je zanesljivo, da vodja le-te ne bo več Darja Črnko, mama tekmovalke in največja podpornica. Nov bo tudi trener, in sicer Aleš Gorza.
12.54 21. 04. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Kopitar pred začetkom končnice: Ekipa bo morala narediti korak naprej

Hokejisti Los Angeles Kings bodo v noči na torek začeli končnico lige NHL, v katero so se prebili tretjič zapored. In še tretjič zapored jih na prvi stopnički čaka isti nasprotnik – Edmonton Oilers. V prejšnjih dveh letih so kralji potegnili krajšo, vendar je slovenski zvezdnik Anže Kopitar prepričan, da bo tokrat drugače. Tudi zaradi dejstva, da v taboru kraljev nimajo težav s poškodbami.
23.38 18. 04. 2024
Zimski športi Zadovoljna

Slovenci na prvi tekmi boljši od Poljakov

Slovenska hokejska reprezentanca je na tretji pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom divizije I (skupina B) dosegla še tretjo zmago. Potem ko je prejšnji teden dvakrat premagala Avstrijo, je danes v Bytomu zmagala še proti Poljski z 2:0 (0:0, 0:0, 2:0). Z istim tekmecem se bo na tem prizorišču pomerila še v petek.
13.09 17. 04. 2024
Zimski športi Zadovoljna

Zupančič: Super je, ko narediš svoje delo. Slovo pa je vedno težko

Na novinarski konferenci v prostorih Smučarske zveze Slovenije je najuspešnejši slovenski glavni trener ženske A reprezentance v smučarskih skokih Zoran Zupančič pojasnil razloge za svoj odhod s položaja. Kot je razkril, se je že pred časom odločil, da ne bo več nadaljeval na čelu reprezentance. Ob njem sta spregovorila tudi predsednik panoge Borut Meh in vodja panoge Gorazd Pogorelčnik.
20.47 16. 04. 2024
Zimski športi Zadovoljna

Zupančič ni več trener slovenskih skakalk

Zoran Zupančič ni več trener ženske skakalne reprezentance. Nasledil ga bo Jurij Tepeš, ki je trenerske izkušnje po končani karieri nabiral v ženski mladinski reprezentanci.
09.51 11. 04. 2024
Zimski športi Zadovoljna

Nemec Gross nič več s slovensko biatlonsko reprezentanco

Nemški trener Ricco Gross ne bo več vodil slovenske biatlonske reprezentance. Trener je novico potrdil v pogovoru za nemške medije. Obenem je potarnal, da je novico prejel šele za veliko noč, kar je zelo pozno, saj bo do nove sezone težko našel novo sredino.
11.50 04. 04. 2024
Zimski športi Zadovoljna

Šarabon je novi vodja panoge za alpsko smučanje

Nekdanji smučarski reprezentant in nekdanji predsednik uprave Elana Matjaž Šarabon, ki je bil v svoji karieri že vpet v delovanje smučarskih panog Smučarske zveze Slovenije, bo v naslednjem obdobju prevzel naloge vodje panoge za alpsko smučanje. Alpski odbor je soglasno podprl program delovanja, ki ga je predstavil Šarabon.
17.24 31. 03. 2024
Zimski športi Zadovoljna

Slovenske hokejistke za začetek SP premagale Poljsko

Slovenska ženska hokejska reprezentanca je z zmago začela nastope na svetovnem prvenstvu divizije I (skupine B) v Latviji. Varovanke selektorja Boštjana Kosa so v Rigi proti Poljakinjam slavile s 4:1 in dosegle pomembno zmago v boju za obstanek v tem rangu tekmovanja, kar je tudi cilj tokratne odprave.
18.31 30. 03. 2024
Zimski športi Zadovoljna

Hadalin se je upokojil kot dinozaver

Težave nekega dinozavra bi lahko opisale dogajanje na približno polovici kranjskogorskega smučišča Brsnina. Zvijal se je in opletal z repom, nato pa z bratsko pomočjo vendarle uspel obuti smučarske čevlje in si natakniti kratke smuči. Položen hrib je že nekaj časa povsem zelen, na njem sta le dve zaplati snega. Obe je poleg trave uporabil Štefan Hadalin, da bi se v družbi družine, prijateljev, Žana Kranjca, Reneja Mlekuža, Špele Pretnar v svojem značilnem hudomušnem slogu poslovil od smučarske kariere.
11.43 27. 03. 2024
Zimski športi Zadovoljna

Miha Verdnik zapušča položaj vodje panoge za alpsko smučanje

Miha Verdnik se po rezultatsko najslabši sezoni v svetovnem pokalu po 17 letih poslavlja z mesta vodje panoge za alpsko smučanje pri Smučarski zvezi Slovenije. Predsednik panoge za alpsko smučanje Janez Bijol se je odločil, da bo prekinil sodelovanje z Verdnikom, ki bo ostal na položaju do 30. aprila.
18.30 26. 03. 2024
Zimski športi Zadovoljna

Prevca sprejeli tudi v Radovljici: 'Hvala, Peter'

Slovesnosti v čast Petru Prevcu, ki je v nedeljo v Planici sklenil bogato kariero, še ni konec. V torek popoldan so ga sprejeli sokrajani v Radovljici in se mu še enkrat zahvalili za izjemen pečat, ki ga je s 24. zmagami, velikim kristalnim globusom, zlatim orlom in štirimi olimpijskimi medaljami pustil v skakalnem svetu.
11.40 26. 03. 2024
Zimski športi Zadovoljna

Andreja Slokar in Andrea Massi odslej z roko v roki

Kar se je v zadnjem času šušljalo v smučarskih krogih, bo kmalu očitno postalo tudi uradno. Nekdanji idejni vodja ekipe Team to aMaze in trener najboljše slovenske alpske smučarke vseh časov Tine Maze, Andrea Massi, je za 24ur.com potrdil, da bo v novi sezoni pristopil k zgodbi, ki jo piše Andreja Slokar, specialistka za tehnični disciplini.
15.41 25. 03. 2024
Zimski športi Zadovoljna

'Ne vem, če imam dovolj besed. Pero je to, kar si vsi želijo'

Med nalogami, ki po koncu kariere čakajo Petra Prevca, je tudi izbira naslednika na mestu kapetana skakalne reprezentance. To vlogo je prevzel po koncu sezone 2018/2019, ko je v slovo pomahal Robert Kranjec. Legendarni letalec seveda ni izpustil preteklega s čustvi nabitega konca tedna v Planici. "Ne vem, če imam dovolj besed. Pero je to, kar si vsi želijo. Super človek, super športnik," je bil poln superlativov na račun nekdanjega sotekmovalca.
11.59 25. 03. 2024
Zimski športi Zadovoljna

Petrov zadnji ples med zlatimi konfeti

Ko je širna Slovenija v večernih poročilih podoživljala čustven dan v Planici, je Petra Prevca čakalo še eno dejanje v barvitem kolažu slovesa od skakalne kariere. V Kranjski Gori je gostil zabavo za 500 povabljenih gostov, ki so ga tako in drugače spremljali na njegovi poti. Od družinskih članov, prijateljev, s katerimi je odraščal, športnih funkcionarjev in sponzorjev do reševalcev, ki so mu pomagali po lanskem grdem padcu na svetovnem prvenstvu. Prišel je tudi legendarni Noriaki Kasai.
06.00 25. 03. 2024
Zimski športi Zadovoljna

Prevc o čustvenem slovesu: Vedel sem, da sem pri Slovencih dobro zapisan

Iskali so se superlativi, ki jih v prejšnjih dneh še nismo uporabili, vrstili hvalospevi, predvsem pa so tekle solze, ko je v nedeljo pri 226 metrih in pol še zadnjič v karieri pristal Peter Prevc. Za konec izjemne, 15 sezon dolge športne poti so mu organizatorji – in 20 tisoč navijačev – pripravili slovesnost, kot si jo šampion njegovega kova zasluži. "Iskreno, vedel sem, da sem pri Slovencih dobro zapisan," je čustveno slovo zaokrožil Prevc in nam razkril, da bo čas za popoln odmor nastopil šele v soboto.
18.00 24. 03. 2024
Zimski športi Zadovoljna

Domnove stopničke v ozadju Petrovega slovesa: Tako je lahko iti na dopust

Že vnaprej je bilo jasno, da se bo zadnji dan sezone smučarskih skokov v Planici vse vrtelo okoli poslavljajočega se Petra Prevca. Ta je pod velikanko privabil 20 tisoč navijačev, ki jih je z drugim mestom dodatno osrečil njegov brat Domen. "S takšnim rezultatom je zelo lahko iti na dopust," se je smejalo 24-letniku, ki je razkril, zakaj se je med slovesnostjo v čast brata Petra spominjal na domačo peč.
14.51 24. 03. 2024
Zimski športi Zadovoljna

Organizatorji odpovedali zadnji smuk sezone, mali globus Odermattu

Organizatorji zadnje tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju v Saalbachu so zaradi vetra, nočnih padavin ter del na progi odpovedali zadnji smuk sezone. Mali kristalni globus je tako pripadel Švicarju Marcu Odermattu, tudi absolutnemu zmagovalcu sezone ter dobitniku malih globusov za seštevka veleslaloma in superveleslaloma.
14.41 24. 03. 2024
Zimski športi Zadovoljna

Veličastno slovo za konec veličastne kariere

Redki v zgodovini so slovenskim navijačem prinesli toliko športnih užitkov kot Peter Prevc. Zmagovalec velikega kristalnega globusa, novoletne turneje in dobitnik štirih olimpijskih medalj je v nedeljo še zadnjič razveselil 20-tisočglavo množico v Planici. Ta se mu je zahvalila z izjemnim sprejemom, organizatorji pa so v njegovo čast pripravili pol ure dolgo ceremonijo. "Čudovito," po njej ni dolgovezil Prevc, ki je priznal, da si lepšega zaključka kariere ne bi mogel zamisliti.
13.40 24. 03. 2024
Zimski športi Zadovoljna

'K sreči je pri Petru konec srečen, česa lepšega ne moreš želeti'

Selektor slovenskih skakalcev Robert Hrgota je reprezentanco, ki jo je prevzel po polomu in razdoru znotraj ekipe na domačem svetovnem prvenstvu v Planici 2020, še tretjo sezono zaporedoma popeljal v "top 3" v svetovnem pokalu. Njegovi varovanci so izpolnili vse zastavljene cilje, šibkejša točka to zimo je bila le novoletna turneja.