AVDIO: Aniko Horvat skrbi za okolje

Uveljavljena pevka Anika Horvat, ki prihaja iz Primorske, je pred kratkim predstavila svoj prvi album za najmlajše. Ob svetovnem dnevu okolja pa je eno izmed pesmi posvetila skrbi za čisto naravo. Prisluhnite ji.

Avdio

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj
Nalagam..

Anika Horvat - 5

Anika Horvat (Foto: Janez Kotar)

’’5. junij je svetovni dan okolja in priložnost, da se zavemo, kako kratkovidno ravnamo ljudje, ko si želimo podrediti naravo. Če bomo nadaljevali v tej smeri, bomo kmalu morali hoditi z maskami, navrženi odpadki pa nam bodo uničili življenjski prostor in vodo. Za ohranitev čistega okolja je odgovoren tudi vsak posameznik posebej. In pravilna vzgoja se začne že pri najmlajših,’’ je dejala Anika Horvat, ki je tudi zato eno izmed pesmi na svojem novem otroškem albumu posvetila skrbi za čisto okolje. Avtorja pesmi Da bo okolje izgledalo bolje sta Igor Pirkovič in Jernej Šuštaršič.

Primorska pevka Anika Horvat je nedavno predstavila svoj prvi album, ki ga v celoti posveča najmlajšim. ''V duši sem otrok,'' rada pove Anika in zato je novim pesmim z lahkoto dodala prepričljivost in iskrivost. Med najmlajšimi se očitno dobro počuti, saj je znano, da takoj ko stopi na oder, vzpostavi pristen in neposreden stik z njimi. Na plošči z naslovom Od Pike do Acota najdemo 13 novih pesmic (Zima, Rada bi bila Pika Nogavička, Dobri mož, Aco iz 3.a, Šolski zvonec, Da bo okolje izgledalo bolje, Ne zdi se mi prav, Kdo je faca?, Kokice in kokakola, Moja mami je poredna, Lena, Neumnosti, Nina nana) in bonus pesmico Naši mali sončki, ki jo že vsi dobro poznamo. Pesmice so tematske in vsaka od njih ima svoje poučno sporočilo. Gre za nekaj svežega v glasbenem svetu za najmlajše, hkrati pa so pesmi kot nalašč za spodbujanje lažjega dialoga s sovrstniki in starejšimi, saj na svoj način na otroke prenašajo teme, ki se na prvi pogled zdijo nesimpatične in zdolgočasene. Pri snemanju so sodelovali pevski zbori iz OŠ Koper, OŠ Jožeta Gorjupa – Kostanjevica na Krki in OŠ Podbočje.

Anika Horvat - 3

Primorska pevka predstavlja novo pesem z naslovom Da bo okolje izgledalo bolje. (Foto: Janez Kotar)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 8
 
rew333 06.06.2013 15:12:27
Anika je super. Ne samo kot pevka, je tudi prijazna, preprosta in sončna oseba. Se pa reče, da prihaja s Primorske in ne iz Primorske!...(iz omare - v omari! z omare - na omari! Živi na Primorski in ne v Primorski!....)
godhead 07.06.2013 09:56:27
res je super, sem jo srečal na kakšnem partyju, samo kaj je bila vedno tako zadeta
Več komentarjev