Bedene: Z dobro igro pridejo tudi dobri rezultati

Grega Žemlja in Blaž Kavčič sta si pri pisanju zlatega lista slovenske teniške zgodovine v letošnji sezoni črnilo delila z nadobudnim Ljubljančanom Aljažem Bedenetom. Najmlajši Slovenec med elitno stoterico lestvice ATP pa pravi, da se njegov pravi vzpon šele začenja.

Aljaž Bedene

Aljaž Bedene (Foto: Damjan Žibert)

Aljaž Bedene je letos le dočakal sezono brez resnejših poškodb in ponujeno zgrabil z obema rokama. Z izjemnimi predstavami se je zmage veselil na kar štirih turnirjih serije challenger (Casablanca, Barletta, Košice, Wuhan) in se prvič v karieri prebil med 100 najboljših teniških igralcev sveta (86. mesto). Avgusta mu je načrte prekrižala operacija slepiča, motivirani mladenič pa se je ekspresno hitro vrnil in se na  turnirju ATP na Dunaju prebil vse do četrtfinala. Uspešno sezono je nadgradil z uvrstitvijo na sklepni turnir serije challenger v brazilskem Sao Paolu, motiva pa mu ne manjka niti za prihodnje tekmovalno leto.

Pred začetkom sezone ste si za cilj zadali uvrstitev med 100 najboljših teniških igralcev sveta, vam pa je uspelo veliko več. Prav gotovo ste s sanjsko sezono zadovoljni?
"S sezono sem zelo zadovoljen. Izpolnil sem oba cilja – preboj med 100 in uvrstitev na zaključni turnir serije challenger. Načrte mi je nekoliko prekrižala operacija slepiča, k sreči pa sem se uspel hitro vrniti. Boljše sezone si res ne bi mogel želeti."

Po čem si boste najbolj zapomnili leto 2012?
"To je bila moja prva sezona po letu 2009, v kateri nisem počival zaradi poškodbe zapestja. To mi v tem trenutku pomeni več kot vsi rezultati skupaj."

Kaj ali kdo je po vašem mnenju najbolj odgovoren, da ste uspeli narediti tak napredek v igri. Ali ste kot igralec bolj dozoreli, dobro sodelovanje s trenersko ekipo ali mogoče končno sezona brez poškodb?
"Vsekakor je skupek vsega vplival na mojo boljšo igro. Iz turnirja v turnir postajam bolj zrel, ob strani pa mi stoji tudi izvrstna ekipa (Igor Rorič, Gorazd Gavrilov, Matej Mihelič). In seveda končno spet sezona brez poškodbe zapestja."

Kakšni so cilji za prihodnjo sezono? Poleg napredovanja na lestvici ATP, morda zmaga na kakšnem izmed turnirjev ATP?
"Želim si priti v top 50. Predvsem z dobrimi igrami na turnirjih ATP. Seveda bi si želel tudi zmagati na kakšnem izmed njih in seveda poseči po čim boljših rezultatih na turnirjih za grand slam. Mislim pa, da je najpomembnejša igra. Z dobro igro pridejo tudi dobri rezultati."

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
Gavrane20 21.12.2012 18:35:47
o lejga fanta pa se mu je splacal skos po treningih hodt kul kul
Več komentarjev