Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
lacnifranc
Število vnosov: 2
24.04.2012 ob 18:33
 
lacnifranc
Število vnosov: 1
24.04.2012 ob 18:00
*Odgovor na: no_more +

Dober dan,tudi sam imam zanimljiv predlog.Poslancev ne bi ukinil-njihova funkcija v parlamentu naj bo ČASTNA,brez plačila.Dopoldne naj si služijo svojo plačo,popoldne pa v parlament.Po koncu njihovega mandata,če bi bili seveda uspešni in ne bi bilo vsak drugi mesec referendum pa bi jih mogoče poslali čez vikend v toplice pa še tam bi prispevali vsaj za hrano.
Prav tako bi ukinil državno financiranje vseh političnih strank,stranke naj živijo od članarine pobrane od svojih članov,tako kot mnoga prostovoljna društva v naši državi.
Tako bi lahko država veliko prihranila,bi bila še naprej socialna in skrbela za svoje državljane,ne pa,da nas na vsakem koraku stiskajo za vrat in grozijo z še slabšim življenjem.
no_more
Število vnosov: 15
25.04.2012 ob 10:15
 
Potem bi parlament ukinil samega sebe, stranke pa tako niso sposobne preživeti samo z lastnimi sredstvi.
In potem taki vele ekonomisti vodijo državo.
Nič čudnega, da je tako kot je.
myname007
Število vnosov: 6
25.04.2012 ob 11:20
 
Če pustiš moč odločanja v rokah omejene skupine ljudi, slej ko prej pride do korupcije.

Če moč odločanja razpršiš, dobiš dejansko demokracijo - ljudje odločajo o konkretnih problemih, ki se jih tičejo, ne pa tem kateri od politikov jim je bolj simpatičen. Pa še zelo težko je podkupit VSE ljudi. Zato bi bilo prav, da se odloča od spodaj navzgor - najprej na lokalnem nivoju in to samo tisti, ki imajo dejasnko zvezo s tem lokalnim nivojem in potem širše do mednarodnega nivoja.

Za vse ki trdijo, da so povprečni ljudje preveč neizobraženi in nesposobni odločitev, naj vas spomnim, da povprečni ljudje opravljajo vse delo, ki je potrebno za to, da karkoli v človeški družbi funkcionira. S tem, da prepuščamo odločitve nekim '"predstavnikom'" se odpovedujemo svoji zasluženi pravici, da sami odločamo o svojem življenju.

Ko poslušam folk, ko se meni o politiki, mi gre kr na bruhanje - kake bedarije slišiš, neverjetno.

Mala informacija za vse, ki se zavedate da je pravo orodje, ki ga '"država'" uporablja proti ljudem. To čemur rečemo '"država'" ni država, ampak je podjetje. V našem primeru REPUBLIKA SLOVENIJA - če je pisano z velikimi črkami, pomeni da je to podjetje oz. pravna oseba - malo poglejte s kakšnimi črkami je napisano vaše ime na položnicah in na raznih plačilnih nalogih. Isto velja za vse '"javne'" urade, sodišča, ministrstva, šole itd. Razumem potrebo po zrcalni pravni osebi, zaradi finančnih transakcij, ampak tukaj zadaj se skriva bistveno več nesnage.

To kar bi pravo moralo biti, so sprevrgli v čisti posel, zato trditi da je Slovenija pravna država nima smisla. Vse so samo še poslovni odnosi. Pravo, ki ga uveljavljo nad nami je korporativno pravo, se pravi pravo, ki velja za pravne osebe. Sebe smatram za človeka (z vsemi napakami in odlikami, to nas dela ljudi), ne pa za neko hebeno firmo.

Na netu si poglejte kaj pomeni '"common law'" - ustreznega slovenskega prevoda ne poznam, je pa to edini pravni princip, ki bi moral veljati za ljudi. S korporativnim pravom ne moreš doseči od ljudi, da sprejmejo odgovornost za svoja dejanja in posledice le-teh. Dosežeš pa to, da se sistem vrti ne glede na vse, dokler seveda ljudje to prenašajo.
Marko Francy
Število vnosov: 2
25.04.2012 ob 11:33
 
politiki bi se lahko financirali sami saj imajo kar visoke plače.stem bi država prišparala ogromno miljonov.
no_more
Število vnosov: 15
25.04.2012 ob 12:08
 
Zakaj jih sploh potrebujemo?
no_more
Število vnosov: 15
25.04.2012 ob 12:26
 
Mislim, da smo že stoprvič prišli do ugotovitve, da je '"nekaj gnilega v deželi tej'".
Sedaj se mi postavlja smiselno vprašanje. Ali smo pripravljeni zato, da nam bo nekoč bolje, tudi kaj narediti ali bomo samo jamrali in čakali na Božjo milost?
myname007
Število vnosov: 6
25.04.2012 ob 13:13
*Odgovor na: no_more +
 
Če imamo na teh forumih kakega pogumnega pravnika, predlagam sledeče:

- kolektivna državljanska tožba proti državi, predlagam da kot izhodišče vzamemo primer NLB. NAŠ denar je '"država'" podarila banki, brez kakršnekoli zahteve po poroštvu. To je KRAJA našega denarja in GOLJUFIJA.
- kolektivna državljanska tožba zaradi sodelovanja z IMF (Mednarodni denarni sklad) in WB (svetovno banko), ker te organizacije NIMAJO pravnega mandata za opravljanje svoje dejavnosti že od leta 1994 (ko se je iztekel njihov 50-letni mandat po Bretton Woods konferenci). Naša '"vlada'" je IMF podarila 910 miljonov evrov našega denarja samo v preteklem letu. To da si v '"našem'" imenu '"vlada'" ali katerakoli inštitucija sposoja denar pri bankah in dolg obesi na državljane je GOLJUFIJA in KRAJA.
- kolektivna državljanska tožba proti državi zaradi KRAJE in GOLJUFIJE v zdravstvu, šolstvu, prometu in na ostalih segmentih. Plačujemo davke za storitve, ki jih moramo kot posamezniki plačati iz svojega žepa še enkrat (primer so zdravstvene zavarovalnice in npr. plačila cestnine, čeprav to že plačamo preko davkov IN pri registraciji motornega vozila)
- kolektivna državljanska tožba proti državi zaradi GOLJUFIJE, ker prelaga svoje PLAČANE obveznosti v roke priviligiranim posrednikom, ki obirajo državljane. Primer je nabava zdravil, kjer imajo posredniki marže 100% z rahlimi odstopanji. To je KRAJA našega denarja.
- kolektivna državljanska tožba proti državi zaradi sodelovanja pri vojnih zločinih. Zadnji primer je napad na Libijo, ki je bil ilegalen in v katerem je SV sodelovala v logistični vlogi.
- kolektivna državljanska tožba proti državi zaradi KRAJE družbenega premoženja in ropanja skladov za pokojnine. Sedaj moramo aktivne generacije pokrivati te izgube, upokojenci pa večinoma životarijo z bednimi pokojninami.

Obstaja več načinov, kako državo oz '"državo'" spraviti na kolena, najboljši način je nenasilje, nepokorščina in pravni ukrepi.

Kar se tiče božje milosti - na Youtube si oglejte pesem Mr. Mister '"Kyrie eleison'" in poslušajte besedilo. Za inspiracijo, če ste verni ali pa ne. In ne, to NI šala.
myname007
Število vnosov: 6
25.04.2012 ob 13:16
*Odgovor na: myname007 +
 
Pozabil sem dodati sledeče.

Zahtevajmo od naših politikov sledeče odgovore, pod prisego:

- kdo je lastnik tega, čemur pravimo javna infrastruktura?
- kdo je lastnik podjetja REPUBLIKA SLOVENIJA?
- kakšne so dejavnosti podjetja REPUBLIKA SLOVENIJA?

Lp
bingo
Število vnosov: 11588
26.04.2012 ob 11:09
 
myname007-----Na tvoje vprašanje, enostavno rečeno to pa se ve kdo je lastnik in kakšne so dejavnosti RS, pač lastnik je parlament lepe celotne najine dežele---vsaka štiri leta menjava----- in vse dejavnosti katere delajo za državljane in infrastrukturo po zakoni katere so krojili in predlagali sami ene zakone za dobro bit državljanov pač precej v korist nekateri prijateljev kateri so blizu parlamenta in tole je narobe za lastnika------- bingo x Ljubljana------
no_more
Število vnosov: 15
27.04.2012 ob 17:02
 
Dan OF - spomin na začetek boja proti okupatorju.
Žal, ta boj ni bil nikoli izbojevan.
Samo barve se menjajo. Od črne, rdeče, do sedanje mavrične. Sistem pa ostaja vedno isti. Vladajoči sloj in podložniki.
Bomo kdaj spregledali, nas bo kdaj srečala pamet??
 


AKTUALNOAKTUALNO

ŠPORTŠPORT

EKSKLUZIVEKSKLUZIV

PROSTI ČASPROSTI ČAS

24UR.COM24UR.COM

EKOLOGIJAEKOLOGIJA