Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
baroso
Število vnosov: 3
25.09.2012 ob 10:22
 
Kot prvo, vprašanje je če je tvoj fant varnostnika samo po rami potrepljal.. ok, v kolikor je to res, se vseeno ne bi smel vmešavat v postopek varnostnika, ker je lahko ta oseba pred plesanjem sredi diskoteke npr. naredila kaj na wc-ju, grozila komu, težila dekletom itd. in se je varnostnik odločil, da bo takšno osebo vrgel ven. Tukaj lahko vidiš, koliko je prav ravnal tvoj fant. Ok, če je želel pomagati nekomu ni nič slabega, ampak po drugi strani če ne poznaš cele zgodbe.. V kolikor bi prišlo do prekoračitev fizične sile s strani varnostnika, bi lahko tvoj fant mirno poklical policijo in opisal dejanje. Žal, samo na tak način je najbolj pametno pomagati, ker če začneš odrivati gorilo, lahko pričakuješ le eno..

Kot drugo, če sta tvoj fant in prijatelj res šla iskati zdr. potrdilo, potem imaš vso pravico tožiti varnostnika za prekomerno uporabo sile. Tukaj lahko dobiš tudi brezplačno pravno pomoč, ki bo preko policije pridobila vse potrebne materialne in nemat. dokaze (tudi posnetke, če le ti obstajajo, izjave varnostnikov, morebitnih prič itd.) in ga lahko tožiš, prav tako podjetje v katerem dela - to je savoy.

Kot tretje, lahko prijaviš inšpekciji za zasebno varovavanje, ki bo stvar definitivno preverila, prav tako vso dokumentacijo dogodka, službene izkaznice itd. in ti posredovala ugotovitve, vključno z imeni in priimki kdo in koga je pretepal in na kakšen način.

In kot zadnje, svojo pritožbo zoper delo varnostnikov lahko pošlješ tudi na upravo planeta tuš v celju, kjer so prav tako pripravljeni zadevo preveriti.
Miki777-
Število vnosov: 287
25.09.2012 ob 16:13
 
Mladi v driskoteke ne sodijo že zaradi vseh nevarnosti, ki se jim lahko zgodijo. Med drugim tudi neizobražene gorile, ki so drugače imenovane tudi '"varnostniki'".
sramar
Število vnosov: 13
25.09.2012 ob 22:26
 
ko sem prebral discoteka sem nehal brati
patriot007
Število vnosov: 41
25.09.2012 ob 22:52
 
Ne bom komentiral tega dogodka, vendar če je meni kaj jasno , a v mladih letih sem res dal ogromno tega in nikoli nisem bil napadaen niti pretepen, najbrž zarai tega ker nisem provociral in nisem bil pameten. Da ne bo pomote pri konfliktu se nikoli nisem umaknil vendar ga tudi zaćel nisem.
Gdor išče ta dobi prej kot slej,,
Timotej Petauer
Število vnosov: 1
27.09.2012 ob 23:37
 
'"V bistvu so pa itak policaji in varnostniki eno in isto vsi delajo za državo in jim mi navadni ljudje ničesar ne moremo saj so zaščiteni na vseh straneh.'"

Najprej ti moram pojasniti pynkica77, da varnostniki ne delajo za državo, ampak imajo sklenjene pogodbe o zaposlitvi z delodajalci, kateri so privatne družbe za varovanje. Sam opravljam delo varnostnika nekaj več kot 6 let in se zavedam, da vsakršna prekoračitev ukrepov pomeni izgubo službe ter službene izkaznice, kar pomeni, da v primeru dokazanih nepravilnosti, ne more oseba nikoli več uradno opravljati dela varnostnika. Ker je v zadnjem času čedalje več inšpekcijskih nadzorov v varnostnih službah, je tudi veliko manj varnostnikov, ki delo opravljajo '"neuradno'", oz. brez veljavne službene izkaznice. Prepričan sem da v primeru, če je šlo za prekoračitev ukrepov varnostnika v omenjeni situaciji, ta varnostnik ne bo nikoli več opravljal dela v storitvi varovanja, mora biti pa vse skupaj podkrepljeno z dokazi, kot pri vsakem drugem kaznivem dejanju. Za to so na razpolago številne inštitucije, vendar se je treba prej pozanimati kam vse se lahko primer prijavi. V primeru da ni šlo za prekoračitev pooblastil, kar bo verjetno podrobneje opisano v poročilu o izrednem dogodku v omenjeni varnostni službi, pa je dejstvo, da se v podobnih situacijah vsak najbolje zaščiti tako, da se ne vpleta v postopek varnostnika, pa če je izpeljan pravilno ali ne- to je delo drugih inštitucij in ne vsakega posameznika, razen seveda, če je ogroženo življenje, kar pa po tvojih navedbah sodeč očitno ni bilo. Največkrat pride do konfliktnih situacij zaradi prekomernega zaužitja alkohola in posledičnih '"hrabrih'" dejanj posameznikov, ki bi radi pomagali, a v resnici naredijo več škode kot koristi. LP in čim manj konfliktnih situacij ;)
Anton Tominšek
Število vnosov: 2
29.09.2012 ob 07:11
 
Kar pejt v Avstrijo ali Nemčijo pa boš vidu kakšni gospodi so redarji. Pokličejo policijo oni pa zlomijo,ker so tam varnostniki spoštovani, pri nas pa se z drekom ukvarjajo potem pa jih še kazensko preganjajo!
Shone100
Število vnosov: 3
30.09.2012 ob 20:09
 
Nekoga več kot očitno moti moj komentar :-)
bleem
Število vnosov: 41
30.09.2012 ob 22:28
 
'"Kar pejt v Avstrijo ali Nemčijo pa boš vidu kakšni gospodi so redarji. Pokličejo policijo oni pa zlomijo,ker so tam varnostniki spoštovani, pri nas pa se z drekom ukvarjajo potem pa jih še kazensko preganjajo!'" kaj bluzis ti? kaj ma zaj nemčija tu polek? pa vsi vemo kak je ... američani majo fast foode da rajo zaposlijo ... slovenci pa varnostne agencije :)
bebo2
Število vnosov: 13
02.11.2012 ob 21:47
 
Sami so si krivi, kaj pa trepljajo varnostnike po ramah in prosijo naj jih ven odpeljejo. Pa ziher mu je še kaj drugega povedal, da ga je potem varnostnik res ven odpeljal.
Miki777-
Število vnosov: 287
02.11.2012 ob 23:31
 
kaj pa hodiš v driskoteke. A ni tehno že malo za luno in so '"Un cool'"?
 


AKTUALNOAKTUALNO

ŠPORTŠPORT

EKSKLUZIVEKSKLUZIV

PROSTI ČASPROSTI ČAS

24UR.COM24UR.COM

EKOLOGIJAEKOLOGIJA