Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
Brino007
Število vnosov: 3
05.08.2010 ob 19:36
 
Zgodovina tenisa na mivki sega v 70. leta prejšnjega stoletja. V tistem času se je tenis na mivki igral v ZDA in v Braziliji. Kmalu pa je ta šport prišel v Italijo, kjer dandanes uživa največjo popularnost tega športa na svetu. V zadnjih petih letih se je šport v Evropi zelo razširil in pridobil na popularnosti.

Tenis na mivki se v Evropi največ igra v Italiji, sledi ji Češka, Nemčija, Belgija, Avstrija, Nizozemska, Madžarska, Hrvaška, upajmo pa da se bo uspeh tega športa iz Evrope v prihodnosti prenesel tudi v Slovenijo. Šport je vedno bolj poznan tudi v drugih delih sveta. Zelo popularen je v ZDA, ki v promocijo tega športa v zadnjih letih vlaga ogromno denarja, posledično so turnirji tenisa na mivki v ZDA pravi spektakli. Šport poznajo tudi v Avstraliji, Novi Zelandiji, na Japonskem, zelo aktivni pa so tudi na Arubi in Bermudi.

Tenis na mivki je v Sloveniji skoraj povsem nov šport. Čisti začetki segajo v leto 2007, ko je bil organiziran prvi turnir v tenisu na mivki, ki pa se ni igral po pravilih ITF beachtennis, torej igral se je z običajnimi loparji za tenis in precej višjo mrežo.

Leta 2007 se je Slovenija tudi prvič udeležila Evropskega prvenstva v tenisu na mivki, ki je potekal na Sardiniji, leta 2009 pa tudi svetovnega prvenstva v Rimu.

V Evropi je iz leta v leto organiziranih vse več turnirjev, ki so dobro obiskani, zato želimo, da ta šport spoznate/jo tudi Slovenci.

Tenis na mivki lahko igrajo prav vsi, saj je tehnično manj zahteven kot tenis in za sproščujočo igro ni potreben več letni trening. Če pa se želite bolj resno lotiti tega športa pa je kljub temu potrebnega kar nekaj teniškega znanja. Lahko je v celoti šport za rekreacijo, lahko pa se igralci udeležijo tudi turnirjev, ki bodo organizirani v poletnem času.

Letošnje poletje bomo torej z našo željo po tem, da tudi v Sloveniji zaživi tenis na mivki naredili vse, da bomo tudi vas spodbudili in pritegnili k igranju tenisa na mivki. Ne bo vam žal!
huangcong2
Število vnosov: 13
Spetsnaz
Število vnosov: 831
21.06.2012 ob 14:07
 
Tenis na vodi?hahaha
 


AKTUALNOAKTUALNO

ŠPORTŠPORT

EKSKLUZIVEKSKLUZIV

PROSTI ČASPROSTI ČAS

24UR.COM24UR.COM

EKOLOGIJAEKOLOGIJA