Blanka Vlašić se je vrnila po skoraj dveh letih

Na atletski diamantni ligi v New Yorku je nastopila tudi hrvaška atletinja Blanka Vlašić. To niti ne bi bila posebej pretresljiva vest, če se 29-letna Splitčanka na atletske steze ne bi vrnila po skoraj dveh letih prisilnega odmora.

Blanka Vlašić

Blanka Vlašić (Foto: Reuters)

Oči svetovne javnosti na mitingu v New Yorku so bile uprte v hrvaško šampionko Blanko Vlašić, ki se je zmagovito vrnila na vrh po 21-mesečni odsotnosti zaradi poškodbe. Splitčanka je slavila zmago s skokom v višino 1,94 metra, s čimer je izenačila tudi najboljši izid na mitingih diamantne lige v New Yorku. Hrvatica je zmagovalno višino dosegla v prvem poskusu, pri višini 1,97 metra pa je trikrat podrla letvico. Splitčanka je pred mitingom v velikem jabolku zadnjič nastopila 16. septembra na mitingu v Bruslju. Vlašičevi sta se najbolj približali Švedinja Ema Green - Tregaro in Američanka Brigetta Barrett, ki sta preskočili 1,91 metra.

"Ne morete si niti misliti, kako me je bilo strah pred tem tekmovanjem. Dvomila sem o svoji formi, niti slučajno nisem vedela, ali sem pripravljena. Še zdaj čutim bolečine. Zato je takšen izid pravzaprav izpolnitev najboljših sanj, da se vrneš in zmagaš v takšnih pogojih," je po nastopu v New Yorku povedala Blanka Vlašić.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
 
ANTIŽABAR89 26.05.2013 13:33:40
Kdo sploh je to? Zakaj ne napišete še o kakšnem Zimbabvijcu ki je osvojil kolanjo na teku.
dohhhh 26.05.2013 15:23:30
Lol ne spremljam športa razen občasno košarke, sploh pa ne atletike in še vedno vem kdo je ... Svoj čas skoraj nepremagljiva ...
Več komentarjev