Brazilija umaknila kampanjo 'Jaz sem srečna prostitutka'

Brazilsko ministrstvo za zdravje je umaknilo oglasno kampanjo, ki je dvignila precej prahu po državi. Šlo je za akcijo "Jaz sem srečna prostitutka", s katero so želeli izobraziti spolne delavke o spolno prenosljivih boleznih in predsodkih glede prostitucije.

Prostitutka - 2

Brazilci so umaknili kampanjo "Jaz sem srečna prostitutka" in jo zamenjali z "Ne sramujem se uporabljati kondoma". (simbolična fotografija) (Foto: Thinkstock)

Brazilski minister za zdravstvo Alexandre Padillha je izjavil, da nikoli ni odobril kampanje Jaz sem srečna prostitutka, ki naj bi delavkam v "najstarejšem poklicu na svetu" odpiral oči na področju spolno prenosljivih bolezni, nevarnosti virusa HIV in predsodkih, ki spremljajo njihov poklic. "Po mojem mnenju to ni sporočilo, ki bi ga ministrstvo želelo posredovati državljanom," so bile besede ministra, kot je poročal BBC News.

Kritiki že omenjene kampanje namreč trdijo, da se je z njo poveličevala prostitucija kot način za zaslužek, niso pa bila dovolj poudarjena zdravstvena tveganja. Brazilska vlada je sicer prejela precej pohval v zvezi s prizadevanjem proti širjenju virusa HIV, saj je poskrbela, da so se na veliko delili kondomi v tej pretežno katoliški državi. Zdaj so se odločili, da bodo "srečno prostitutko" raje zamenjali z geslom "Ne sramujem se uporabljati kondoma".

V Braziliji je prostitucija praktično eksplodirala v zadnjih nekaj letih, veliko mladih žensk in moških pa je v ta posel "zašlo" predvsem zaradi ekonomske krize. Pričakujejo pa, da bo povpraševanje po spolnih uslugah spet naraslo prihodnje leto, ko bo Brazilija gostila svetovno prvenstvo v nogometu.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
 
Felipao 06.06.2013 12:43:42
To je pa podobno kot Pahorjeva vlada, ko se je lotila kampanje za referendum o pokojniski reformi... Uspeh te kampanje bi najbrž bil podoben, če ne bi hitro spremenili naslova :)
Več komentarjev