FOTO: Brezpilotna plovila že zelo razširjena, zakoni pa preveč ostri

Letijo nad Hollywoodom, pomagajo pri športnih prenosih, nadzirajo kilometre naftovodov in pomagajo pri opazovanju divjine in dejavnosti vulkanov, pomagajo pri odkrivanju nasadov marihuane in rekonstrukciji na krajih zločinov. Ob tem pa pogosto kršijo sicer zelo ostra zakonska določila.

Fotogalerija (7)

  • Brezpilotno zračno plovilo
  • Brezpilotno zračno plovilo
  • Brezpilotno zračno plovilo Draganflyer - 1
  • Brezpilotno zračno plovilo Draganflyer - 2
  • Brezpilotno zračno plovilo Draganflyer - 5
  • Brezpilotno zračno plovilo Draganflyer - 4
  • Brezpilotno zračno plovilo Draganflyer - 3

Ameriške oblasti bodo morale preoblikovati zakonodajo, ki določa uporabo brezpilotnih zračnih plovil. Te namreč že uporabljajo policisti, medijske hiše in strokovnjaki, tako da v ameriškem zračnem prostoru mrgoli na deset tisoče plovil, katerih lastniki se pogosto ne zmenijo za sicer ostra pravila glede uporabe teh plovil.

Operaterji, ki upravljajo s takšnimi plovili, pravijo, da njihov razvoj že omogoča drugačen odziv oblasti ob naravnih katastrofah, rekonstrukcijah krajev zločina in taktičnih operacijah. Kritike uporabe teh plovil pa skrbijo posegi v zasebnost in varnost.

Več deset ameriških policijskih postaj, zveznih agencij in univerz je že pridobilo posebno dovoljenje, ki jim omogoča uporabo brezpilotnih plovil v ameriškem zračnem prostoru.

Od leta 2007 je agencija FAA izdala 1428 dovoljenj za uporabo brezpilotnih plovil, še vedno pa jih je aktivnih le 327.

Zakone v ZDA nadzira Zvezna agencija za letalstvo (FAA). Ta je leta 2007 prepovedala prosto uporabo takšnih plovil v komercialne namene. Tako jih lahko uporabljajo le podjetja, ki si za to pridobijo ustrezna dovoljenja.

V okrožju Mesa v zvezni državi Kolorado ima urad tamkajšnjega šerifa dovoljenje za široko uporabo teh plovil. Šerifov namestnik Ben Miller je pojasnil, da je uporaba teh plovil v komercialne namene že močno razširjena. Pojasnil je, da je mogoče v številnih televizijskih prenosih različnih športnih dogodkov videti zračne posnetke, ki so narejeni s takšnimi plovili, na katera je nameščena kamera. Hkrati dodaja, da tudi številni prizori v filmih nastanejo s pomočjo takšnih plovil.

Do leta 2015 naj bi pripravili zakonodajo, ki bo omogočala še širšo uporabo plovil tako javnim agencijam kot tudi zasebnim podjetjem. Plovila bi tako lahko uporabili v različnih dejavnostih, kot so kmetijstvo, dostava pošte, iskanje nafte, komercialni ribolov, šport, film, opazovanje okolja, meteorologija in mediji.

Podjetje Teal Group, ki raziskuje letalsko in vesoljsko industrijo, je lani ocenilo, da se bo v naslednjih desetih letih svetovna potrošnja za brezpilotna plovila podvojila. Znašala naj bi skoraj 90 milijard dolarjev letno.

V ZDA sicer že več desetletij velja zakon, ki dovoljuje uporabo majhnih brezpilotnih vozil. Letijo lahko do dobrih 100 metrov visoko, od letališča pa morajo biti oddaljena najmanj pol kilometra.

Cena takšnih plovil je precej nižja, kot pa so cene helikopterjev. Tudi letenje s takšnimi napravami je precej cenejše od letal oziroma helikopterjev. Obstaja pa bojazen, da bi takšna plovila uporabili tudi teroristi oziroma da bi takšna plovila povzročila nesrečo drugih zračnih plovil, ki jih upravlja posadka.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 50
 
hvonus blokiran hvonus be back 06.03.2013 11:56:55
ferdox..
napiši :
Z2 FPV to 12,000 feet
pa ni edini ,so tudi drugi ki grejo preko 15000 ft (4.5km) v višino ..

no kako boš komentiral pa sedaj pametnjakovič ! !?
Več komentarjev