Brigita poziva k dobrodelnosti

Ob poslušanju različnih pričevanj socialno najbolj ogroženih družin, ki se srečujejo z najhujšo obliko revščine, to je lakoto, se je v pevki in učiteljici klavirja Brigiti Šuler vzbudil resen klic: Na pomoč!

Brigita Šuler je sedla za svoj klavir in tokrat sama napisala glasbo in besedilo za pesem Podaj mu svojo dlan! Gre za božično pesem, v kateri Brigita poziva k solidarnosti in vzajemni pomoči, ki bo mnogim, pomoči potrebnim družinam, polepšala te božične praznike.

Brigita Šuler

Tokrat je glasbo in besedilo za pesem Podaj mu svojo dlan napisala sama. (Foto: Tanja Zrinski)

"V Sloveniji je veliko lačnih otrok in družin, ki se nikakor ne morejo izpostaviti, saj se svoje brezizhodne situacije zelo sramujejo v strahu, da bodo tarča posmeha in neupravičenih obtožb s strani situiranih. Država jim s svojimi socialnimi transferji ne pomaga dovolj, saj ti transferji večkrat ne zadostujejo niti za mesečne stroške in najemnino. Dejstvo je, da v Sloveniji lakoto imamo, pa čeprav se sliši še tako bizarno. Med lačnimi so tudi otroci in kdo je tisti, ki lahko ob tem ostane ravnodušen? Naj dvigne roko in to pove na glas," je dejala Brigita, ki z novo pesmijo poziva k dobrodelnosti.

Humanitarne organizacije se vsaka po svojih močeh trudijo pridobivati sredstva za pomoč vsem pomoči potrebnim. Brigita se je odločila pomagati fundaciji Anina zvezdica, ker je ustanoviteljica Ana Lukner edina, ki sprejema pomoč zgolj v obliki hrane z daljšim rokom uporabe. To hrano potem pošteno in pravično razdeli med družine, ki so pomoči najbolj potrebne. Torej med tiste, ki nimajo niti za hrano.

Pesem Podaj mu svojo dlan je z namenom pomagati širiti dobro besedo o fundaciji Anina zvezdica in pozivati vse ljudi k sodelovanju. Brigita jo je posvetila prav Ani Lukner, ki v svojem prostem času zbira hrano in jo deli družinam, ki se srečujejo z najhujšo obliko revščine – z lakoto.

Brigita Šuler in Ana Lukner

Brigita Šuler in Ana Lukner (Foto: osebni arhiv)

Brigita Šuler

Pevka s Sabi Perdan na snemanju spota. (Foto: osebni arhiv)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 14
 
Regratt 15.11.2012 08:54:13
Pohvaljena, čeprav menim, da se s pomočjo daje potuho (nesposobni) Vladi. Očitno so ljudje prepuščeni zgolj in le pomoči dobrosrčnih ljudi, kar pa ni in ne more biti dolgoročna rešitev.
Več komentarjev