Čaka jo snemanje italijanskega filma

Pevka in igralka Žana, ki se je pred kratkim vrnila iz ZDA, se v Sloveniji posveča predvsem glasbenemu ustvarjanju, še vedno pa si želi delati tudi v sedmi umetnosti. Kot pravi, jo pri njeni poklicni poti spodbujata tako hči kot mož, v času njene odsotnosti pa na pomoč priskočita tudi babici.

Žana Povše - 3

Žana je iz popevkarskih 'presedlala' v jazz vode. (Foto: Tibor Golob)

Žana Povše Salobir se je po treh posnetih filmih vrnila iz Hollywooda. Za zdaj je sicer izšel le en film – drugi del nizkoproračunske grozljivke Paranormal Incident, v katerem igra medicinsko sestro. "Na dva filma še čakamo, kaj bo, verjetno gresta na festivale. Imam pa že en fiksen projekt, italijanski film, pa tudi nekaj scenarijev trenutno berem. Režiserji me kar vabijo k sodelovanju. Držimo pesti, da se bo tudi to odvilo v pravo smer," nam je zaupala Žana.

Do takrat pa se lepotica posveča svoji drugi ljubezni glasbi. Nedavno je svoje moči združila s slovenskim fenomenom ameriške jazz glasbe Urošem Perićem - Perryjem in posnela pesem z naslovom Call me, za katero je napisala tudi besedilo. "To je bolj resna glasba, tudi moj glas bolj pride do izraza v tej zvrsti. Poleg tega moje pisanje pesmi nekako bolj paše k temu stilu, tako da sva se z Urošem oba našla, on me je tudi potegnil v to zvrst. Z Urošem bova še sodelovala, je bil kar navdušen nad to pesmijo, ki sem jo napisala. Obeta se tudi še nekaj drugih sodelovanj. Glasbeniki me veliko vabijo, tako da moram že kar paziti, da ne bodo sama sodelovanja, moram tudi jaz kakšno pesem izdati," nam je zaupala Žana in dodala, da so ljudje kar presenečeni, ker se je na glasbeno sceno vrnila v popolnoma drugačni luči. "Žana poje, Žana piše, kaj se dogaja?! Zdaj imam proste roke, lahko delam sama, tako da lahko pričakujete še veliko več lepega tako za slišati kot za videti," nam je dejala lepotica, na naše vprašanje, kaj jo bolj veseli – petje ali igranje, pa odvrnila: "To vprašanje se zadnje čase kar veliko poraja. Ne morem se odločiti, oboje je umetnost. Tako glasbo kot film spoštujem in res upam, da se bom lahko ukvarjala z obojim. Poskusila vsekakor bom."

In kako mamica in žena usklajuje družinske obveznosti s kariero? "Ko sem bila v Ameriki, sta bila tako mož kot hči z mano. Drugače pa me moj mož pri vsem podpira, ta mala pa še bolj. Sta vesela zame, tako da nimam nobenih problemov. Tudi če moram kdaj sama kam iti, se vse dogovorimo. Pa tudi babici pomagata, tako da ni nobenih težav," je za naš portal povedala Žana, za konec pa nam zaupala še, da je zelo talentirana tudi njena hči Kiara. "Igra klavir, poje in ob tem zelo uživa. Prav na Uroša me spominja, ko sedi za klavirjem. Pravi, da bo igralka ali pa režiserka. Upam, da bo, jaz ji bom pri tem vsekakor pomagala po svojih najboljših močeh."

Žana

Trenutno se lepotica posveča predvsem glasbenemu ustvarjanju, še vedno pa si želi delati tudi v sedmi umetnosti. (Foto: 24ur.com)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 33
 
G8J 08.06.2013 12:42:01
Nevem kaj vidite na tej sponzoruši
A greste z menoj na srečanje oldijev v Chicago*?
Več komentarjev