Generalštab Slovenske vojske je zaskrbljen nad nezadostno oceno zveze Nato. Kako je mogoče, da se na preverjanju vojaki podhladijo? Imajo res zgolj občutljiva stopala? Bo ministrica Andreja Katič odstavila načelnika generalštaba Andreja Ostermana? Nenavaden odstop. Državni sekretar na Hrvaškem povedal, da je stanje v državi najslabše doslej in odstopil. Obisk ruskega zunanjega ministra v Ljubljani. Ali se Slovenija preveč naslanja na Rusijo? Združena desnica: Franc Kangler in Aleš Primc združujeta moči pred volitvami. Pred ljubljansko Poliklinko zadnje dni opažajo podgane. Na UKC pravijo, da so obvestili pristojne službe. Presežkom Luke Dončića ni videti konca. Po simulaciji ameriške športne mreže ESPN je napredoval na prvo mesto nabora košarkarske lige NBA za letos.

Plastika: kje so rešitve in kaj lahko storimo sami, da je bo v našem okolju manj?

Evropejci na leto odvržejo 25 milijonov ton plastičnih odpadkov, od tega pa se jih reciklira le slabih 30 odstotkov. Kje so rešitve? Čeprav se morda zdi na prvi pogled nemogoče, tudi tukaj velja, da lahko še zmeraj naredi vsak posameznik - sam. Marsikateri od ukrepov je tudi zelo preprost, a nanj zaradi utečenih navad niti ne pomislimo.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Kako zmanjšati količino odpadne plastike v okolju? S tem vprašanjem se ukvarjajo znanstveniki po vsem svetu. Tudi slovenski. Morska biološka postaja sodeluje v veliki znanstveno-raziskovalni akciji, v kateri želijo iz sluzi meduz izdelati filter za mikroplastiko.

Slovenski znanstveniki tudi o tem projektu govorijo za 24UR Inšpektor. Potem ko ste si lahko ogledali, kje vse je in kje konča plastika ter kakšne so posledice za okolje, je Miha Drozg pripravl drugi del Inšpektorjeve zgodbe o plastiki. Tokrat o tem, kje so rešitve. Sistemske rešitve na ravni sveta, Evropske unije, pa ukrepi naše države, ob tem pa tudi konkretni predlogi, kaj lahko stori (vsaj nekaj od predlaganega morda) vsak od nas.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 23
 
ReapWhatYouSow 15.02.2018 13:06:14
ok to je bedast članek... iz enega samega razloga... plastika je material ki se da z lahkoto reciklirati v enako ali vsaj podobno uporabno zadevo. Problem seveda nastane pri stroških. torej 1% ljudi ima v lasti 90-95% vsega kapitala (in nočejo kriti te razlike med prihodki in odhodki pri predelavi plastike) zato polagate na vest navadnim ljudem, torej 99% vseh ostalih ki imamo v lasti nekje med 5 in 10% vsega kapitala na svetu... se vam sedaj že kaj bolje sanja o tem kje leži rešitev? iz reciklirane plastike lahko delamo od miške do hiše praktično vse česar se spomniš, ampak ker je ustvarjanje nove plastike cenejše kot recikliranje obstoječe ostajamo pri prvem, saj se 1%erji ne želijo odreči še tako neznatnega deleža svojih prihodkov
Več komentarjev