Od izvira do morja je Dragonja čistejša

Najdaljšo primorsko reko Dragonja so v okviru projekta "Moja reka si" obiskali prostovoljci društva Morigenos in zaposleni Coca-Cole HBC Slovenija. In to prav s posebnim namenom: da obrežje primorske lepotice očistijo in s tem prispevajo k čistejšemu morju.

Čistilne akcije na slovenski obali tradicionalno potekajo jeseni, ko se poletni vrvež umiri, a za njim ostanejo tudi številni odpadki, ki niso našli poti do zabojnikov za smeti. Poleg tega pa se struge rek in potokov ravno jeseni napolnijo in v morje prinesejo številne kose plastike, ki so po besedah Ane Hace iz društva za raziskovanje morskih sesalcev Morigenos, ena največjih groženj za delfine.

Čiščenje Dragonje

Projekt Moja reka si, ki pomaga organizatorjem čistilnih akcij, da je njihov glas bolj slišan, poteka skozi vse leto: organizatorji prek spletnega mesta www.mojareka.si prijavijo svojo čistilno akcijo, po opravljeni akciji pa oddajo kratko reportažo. Najbolj pridne organizatorje čistilnih akcij enkrat letno razglasimo ob Mednarodnem dnevu Save.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 3
 
pstwojnc 15.11.2017 19:35:40
Najdaljša primorska reka je Soča, naslednja pa Reka in ne Dragonja. Kakšne neumnosti prebereš tukaj.
Več komentarjev