Čez Slovenijo po dolgem in počez

Se spomnite lanske tekaške akcije, ki je dvignila na noge ne le številne zaposlene na PRO PLUS, temveč celotno Slovenijo? Tudi letos bomo stopili skupaj in pretekli Slovenijo z razlogom. Tokrat bomo zbirali denar za otroke z avtizmom.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Jan Golja, Nuša Lesar in Gregor Trebušak

Jan Golja, Nuša Lesar in Gregor Trebušak (Foto: Kanal A)

Vse informacije o dobrodelnem teku, majicah ter splošnih pogojih o donaciji lahko najdete na spletni strani PRO PLUS.

Z dobrodelno akcijo 'MALI KORAKI ZA VELIK CILJ' bomo s skupnimi močmi in podporo ljudi iz celotne Slovenije zbirali sredstva za društvo za avtizem DAN, ki bo z ustanovitvijo posebnega programa otrokom z avtizmom omogočil boljše življenje.

Lanski diagonali od Murske Sobote do Pirana bomo letos dodali še pot od Kranjske Gore in Novega mesta proti Ljubljani. Vsak korak, kilometer in vsaka kapljica znoja bodo šteli. Pod vodstvom novinarja oddaje SVET Jana Golje, ki je tudi pobudnik akcije, bo teklo več kot 130 zaposlenih na PRO PLUS. Akcija bo potekala od 16. do 19. oktobra, tekači pa bodo v dobrodelni namen pretekli kar 567 kilometrov.

Jan Golja

PRO PLUS bo vsa zbrana denarna sredstva posredoval društvu za avtizem DAN. O vseh podrobnostih teka pa vas bomo obveščali prek oddaje SVET in našega spletnega portala. (Foto: Kanal A)

»Zelo žalostno slišati, a avtistov je premalo, da bi jih država bolj kompleksno obravnavala. Ko družine spoznajo, da je njihov otrok avtist, začnejo z iskanjem poti iz neznanega. Nihče jim ne more ponuditi pravega odgovora. Dejansko pa obstaja veliko uspešnih terapij in zdravljenj, ki jih po svetu že prakticirajo, pri nas pa ne. Društvo DAN (defeat Avtizm now) deluje globalno oziroma črpa znanje iz celega sveta ter ga nato deli med družine z avtističnimi otroci. Rezultati določenih terapij so izjemni. Tisti avtisti, ki niso bili sposobni povedati niti ene besede, danes veselo govorijo s svojimi vrstniki. In to si želimo za vse. Zbrati sredstva za socialno ogrožene družine oziroma njihove otroke, ki potrebujejo te drage terapije, je namen naše tekaške akcije,« je dejal Jan Golja.

Boste tekli tudi vi? Prijavite se na svet.tek@kanal-a.si
Letos se lahko pridružite vsi na dodatnih tekaških progah, in sicer na Bledu okrog jezera in na cilju od Kopra do Pirana. Več informacij tekači najdete na spletni strani PRO PLUS, prijave na tek pa se zbirajo do 15. oktobra.

Donirate lahko že danes
Svoj delček za dobrodelni cilj lahko že danes prispevate preko mobilnih telefonov ali z nakazilom na TRR.

SMS donaciji 1 EUR in 5 EUR sta mogoči mobilnim uporabnikom Telekoma Slovenije, Si.Mobila in Tušmobila.
Za 1 EUR pošlji SVET na številko 1919
Za 5 EUR pošlji SVET5 na številko 1919

Družbe Telekom Slovenija, Si.Mobil in Tušmobil se odpovedujejo vsem prihodkom iz naslova tako poslanih SMS-sporočil.

Višji znesek uporabniki lahko donirajo z nakazilom na TRR SI56 0292 2005 2254 477, odprt pri NLB d. d. (namen: SVET- dobrodelni tek, sklic 00 1313, prejemnik: POP TV d.o.o., Kranjčeva 26, 1521 Ljubljana).

Donirate lahko tudi z nakupom majice za velik cilj, ki jo lahko naročite v POP KLUBU.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 15
 
galaktikum 28.09.2012 06:14:46
Jest še zmer trdim da tisti oblak iz Černobila čez Slovenijo ni bil nedolžen.
rissp 28.09.2012 15:31:52
Seveda ni bil. Čeprav ne vem koliko ima zveze z spektrom avtističnih sindromov... So mi pa 500km severo-vzhodno od LJ v 2 letih po nesreči umrli 4-je bližnji. Trije za rakom, 1 od levkemije.
Več komentarjev