Criville o dvoboju Marquez – Lorenzo: Nihče ni kriv!

Nekdanji španski motociklistični šampion Alex Criville meni, da za 'dotikanje' v zadnjem zavoju dirke za VN Španije ni kriv nihče. Marquez je pripeljal prehitro, Lorenzo pa ni vedel, da je njegov tekmec tako blizu.

Nekdanji motociklistični šampion Alex Criville je svojo športno pot sklenil leta 2001, in to kot dirkač Honde, omenjeni pa še naprej intenzivno spremlja dogajanje na dirkališčih. Podrobno si je ogledal tudi dogajanje na preizkušnji za VN Španije in dodobra preučil dogajanje na zavoju Jorgeja Lorenza, kjer se je mladi Marc Marquez zaletel v svetovnega prvaka in mu preprečil, da bi ciljno črto prečkal kot drugi.

Marc Marquez

Marc Marquez (Foto: Coach)

"Moj zaključek je sledeč – Marc je v zavoj pripeljal prehitro in se dotaknil Lorenza,“ je uvodoma dejal svetovni prvak iz leta 1999 in dodal: "Po mojem prepričanju ni kriv nihče. Marc je pripeljal prehitro, Lorenzo pa očitno ni vedel, da je tekmec za drugo mesto tako blizu. Trikrat sem zmagal v Jerezu in vsi dobro vedo, da je treba v zadnjem ovinku vedno znova 'zapirati vrata' konkurentom. V nasprotnem primeru te prehitijo. Tako pač je.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 7
fulgas 24.05.2013 18:28:21
Tako je in amen!
Več komentarjev