Da ne boste ob službo zaradi svojega Facebook profila

Vedno več delodajalcev v iskanju najboljšega kandidata prebrska tudi vaše profile na Facebooku, Twitterju, Pinterestu, Google+ in drugih družbenih omrežjih. Mnogi v tem vidijo vdor v zasebnost, spet drugi so mnenja, da je to dober način, da spoznaš kandidata za ponujeno delovno mesto.

Če si ne želite, da bi se vaš morebitni delodajalec seznanil z vašim zasebnim življenjem, potem poskrbite za visoko varnostno zaščito, ko odpirate svoje profile na družbenih omrežjih, kot so Facebook, Twitter, Google+, Pinterest in druga podobna. S pregledom vsebine teh omrežij se da namreč prav odlično oceniti, ali je neki kandidat deloholik, ali je ambiciozen, ustvarjalen, zaupa vase, je sočuten in družbeno aktiven človek.

Razgovor za delo - 1

Številni so mnenja, da si delodajalec ne bi smel ustvariti vtisa o kandidatu na podlagi socialnega profila. (Foto: Thinkstock)

Forbes je objavil študijo, ki so jo opravili med študenti na eni od ameriških fakultet. Študija je pokazala, kako lahko je oceniti nekoga že samo, če pogledaš v vsebino njegovega profila. Družbena omrežja postajajo digitalna slika nas samih, zato je smiselno, da se tega ves čas zavedamo. Če se prijavljamo za neko službo in ne želimo, da bi bodoči delodajalec prebrskal naš profil in zasebno konverzacijo s prijatelji, da slik niti ne omenjamo, potem si nastavite varnostne zahteve zelo visoko, kar pomeni, da si vaš profil lahko ogledajo samo vaši prijatelji. A včasih tudi to ni dovolj. V tem primeru strokovnjaki svetujejo, da imate na teh omrežjih še eden vzporedni profil, ki ga z zelo izbrano vsebino ponujate na vpogled tudi drugim. Vsebino profila prilagajate svojim potrebam in temu, kaj želite z njim sporočiti.

Facebook časovnica

Če ne želite, da bi vaš bodoči delodajalec dostopal do vsebine vašega profila na družbenih omrežjih, potem poskrbite za to, da bodo do profila imeli dostop zgolj vaši prijatelji. (Foto: Facebook)

Vedno več ljudi sporoča, da si je njihov delodajalec ustvaril sliko o njih tudi prek profila na družbenih omrežjih. Mnogim se to zdi vdor v zasebnost, kot da bi nekdo nepovabljen vdrl na zasebno zabavo. Spet drugi menijo, da je tak vdor opravičljiv, saj je v iskanju najboljšega kandidata dovoljeno uporabiti vsa sredstva. "Kot da tisti, ki odhaja na delo v neko podjetje, ne uporabi teh omrežij, da bi prek njih čim več izvedel o bodočem delodajalcu in o bodočih sodelavcih, s katerimi bo sodeloval," je študijo komentirala ena od bralk.

Twitter profil

Tudi vaši tviti lahko veliko povedo o vas. (Foto: Reuters)

A ni nujno, da bo vaš profil zanimal samo vašega delodajalca. Pogosto vsebino profilov na družbenih omrežjih prebrskajo tudi vaši tekmeci za neko mesto, da morebitnih simpatij niti ne omenjamo. Kar priznajte si, da ste tudi sami kdaj poskušali dostopati do vsebine profila vaše simpatije, če že ne zaradi drugega, pa zato, da si ogledate vsaj katero od objavljenih fotografij.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 38
 
insoluto 27.12.2012 16:06:57
Po lastnih izkušnjah sodeč lahko rečem, da tudi sama za noben denar ne bi delala pri delodajalcu, ki me ni sposoben vzeti v uvid za to kar sem in ne zato kar nisem. Če jim je pomembnejša STRUKTURA OSEBNOSTI kot PROFESIONALNOST posameznika, pa naj bo to njihova izbira. Navsezadnje zaposlujejo oni in imajo pravico izbirati. Navsezadnje je to, da obelodanjamo lastno nrav tudi način, da se sami zaščitimo pred neželjenimi, ne dovolj profesionalnimi in resnimi delodajalci. :) :) :)
insoluto 27.12.2012 16:14:43
naj še dodam - kod pa piše, da bi morali samo delodajalci izbirati lastne zaposlene?
Več komentarjev