FOTO: Trije poškodovani v trčenju na štajerski avtocesti

Na štajerski avtocesti so zastoj povzročala vzdrževalna dela, mokre ceste pa so pripomogle tudi k številnim prometnim nesrečam. V trčenju dveh vozil na avtocesti v bližini Slovenske Bistrice so se poškodovale tri osebe.

Fotogalerija (6)

  • Nesreča na avtocesti v bližini Slovenske Bistrice - 5
  • Nesreča na avtocesti v bližini Slovenske Bistrice - 3
  • Nesreča na avtocesti v bližini Slovenske Bistrice - 4
  • Nesreča na avtocesti v bližini Slovenske Bistrice - 2
  • Nesreča na avtocesti v bližini Slovenske Bistrice - 1
  • Nesreča na avtocesti v bližini Slovenske Bistrice - 6

Na štajerski avtocesti je zaradi vzdrževalnih del zaprta polovica avtoceste in promet je preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. Vzdrževalna dela seveda pomenijo zastoje in nič drugače ni bilo danes. Po podatkih prometnoinformacijskega centra se je pločevina do poznega popoldneva po polžje vila pred priključkom Blagovica v smeri Maribora. Kolona vozil je bila dolga tudi do tri kilometre.

Na štajerski avtocesti se je zgodila tudi prometna nesreča, zaradi katere je bil med Tepanjem in Slovensko Bistrico v smeri Maribora zaprt prehitevalni pas. Tri osebe, ki so bile poškodovane, so odpeljali v bolnišnici v Celje in Maribor.

Ker je vozilo zapeljalo v jarek, je bil za kratek čas zaprt vozni pas na gorenjski avtocesti v smeri Avstrije med priključkoma Kranj vzhod in zahod. V nesreči sta se dve osebi poškodovali.

Več o razmerah na cestah ...

Dopoldne zaznamovale nesreče

Dopoldne so težave v prometu povzročale prometne nesreče. Na ljubljanskem koncu se je prva nesreča zgodila okoli 8.50, in sicer na južni ljubljanski obvoznici. Nesreča se je zgodila iz smeri Rudnika proti Barju. Po podatkih PU Ljubljana je bilo v nesreči udeleženo eno vozilo, ena oseba pa naj bi bila lažje poškodovana.

Druga nesreča se je okoli 9. ure zgodila na razcepu Malence, in sicer iz smeri Golovca proti Novemu mestu. Zaradi nesreče je bil nekaj časa zaprt prehitevalni pas. Kot so nam povedali na PU Ljubljana, je bilo tudi v tej nesreči udeleženo le eno vozilo.

Promet

Avtocesta Ljubljana–Obrežje; Višnja Gora: pogled proti Ljubljani in pogled proti Novemu mestu (ob 10.00) (Foto: Promet.si)

Nekaj minut čez 9. uro pa je počilo še na dolenjski avtocesti. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je pred izvozom za Višnjo Goro v smeri Novega mesta osebno vozilo zletelo v odbojno ograjo. V nesreči nihče ni bil poškodovan.

V vseh opisanih primerih sicer ni šlo za hude prometne nesreče, a vseeno velja opozoriti, da so ceste po državi mokre in tako dodatna previdnost med vožnjo ne bo odveč.

Pošlji fotografijo ali video

Polja označena z zvezdico so obvezna.

Opis fotografije ali videa:

Pripneš lahko do 10 datotek

S klikom na gumb "Pošlji" se strinjaš s splošnimi pogoji.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 101
jamanzomeduza 26.05.2013 17:53:36
gasilci HUMERJA pol pa jamrajo da ni denarja za javno upravo in ostale,malo morgen če je ki dnar je v javnem sektorju,gospodarstvo je pa treba ožet
Jernej Korošec 26.05.2013 18:49:32
Če jim ne dajo plač naj imajo vsaj dobro opremo,
Več komentarjev