Dolga predigra, kratek seks?

Obstaja nešteto načinov, s pomočjo katerih se pripravimo na ljubezenske igrice s svojim partnerjem. S predigro se začne seks, s tem prebudimo svoj um in telo. Pa je dolga predigra res tako pomemben dejavnik ali moški na ta način samo prikrivajo slabo vzdržljivost svojega spolovila?

seks

Predigra predstavlja uvod v spolni akt. (Foto: Thinkstock)

seks

Je predigra res precenjena? (Foto: Thinkstock)

Nekateri menijo, da moški s predigro vzburi svojo partnerico ter jo s tem pripravi na čim krajši in hitrejši spolni odnos. Gre v resnici za njihovo nesposobnost za pravi seks ali pa dobri ljubimci potrebujejo dolge predigre zato, da bi se bolje povezali s partnericami? Ali so mogoče ženske res tako zelo zahtevne in potrebujejo dolge predigre, moški pa le izpolnjujejo njihove želje?

Nove raziskave kažejo, da predigra v resnici zelo malo pripomore k ženskim užitkom pri seksu. Precej bolj pomemben je sam spolni akt. V eni od takšnih študij je sodelovalo 2300 žensk, ki so odkrito govorile o svojem spolnem življenju. Zastavili so jim vprašanja v zvezi s časom, ki ga potrebujejo za predigro in za sam spolni odnos, ter o tem, kako to razmerje vpliva na število in kakovost orgazmov.

seks

Med predigro se vzburimo, naši spolni organi pa se pripravijo na spolno združitev. (Foto: Thinkstock)

Ugotovili so, da s predigro pri partnerjih pride predvsem do emocionalne povezanosti, ki je seveda pomembna pri spolnem aktu, vendar ta na samo kakovost spolnega odnosa in orgazme nima večjega pozitivnega učinka. Škotski in češki znanstveniki, ki so opravili raziskavo, pravijo, da je treba precej več pozornosti namenjati samemu spolnemu odnosu. Priporočajo, naj se moški namesto učenja masaž in najrazličnejših tehnik ljubkovanja raje posvetijo kondiciji svojega penisa, da bo spolni odnos trajal čim dlje.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 50
 
ančka30 23.12.2013 13:24:01
....če je douga predigra,je tudi sex kot treba itd
Več komentarjev