Alenka Godec ponesla toplino v otroška srca

Počitniški dom Zveze prijateljev mladine (ZPM) pod Vršičem v Kranjski Gori je bil v zadnjih treh tednih poln otrok, ki so jih prizadele nedavne poplave. Dobrodelnemu dogodku se je pridružila tudi pevka Alenka Godec.

Alenka Godec

Alenka Godec je otrokom pripravila krajše predavanje o prometni varnosti, pri tem pa si je pomagala z ilustracijami, ki jih je za projekt Ambasador varnosti pripravil Igor Ribič, bolj znan kot Ribič Pepe. (Foto: Arhiv izvajalca)

ZPM je denar za tabore pridobil z dobrodelnimi akcijami, številne otroke pa so morali ob prihodu najprej obleči in obuti, saj jim je voda odnesla tudi osnovne potrebščine. Z odmaknjenostjo od njihovega okolja so želeli vsaj za nekaj dni pregnati njihove žalostne misli zaradi okoliščin, v katerih so se znašli. Na pomoč jim je priskočil znani proizvajalec pnevmatik, ki je za otroke pred odhodom domov pripravil poseben brezskrben dan z ambasadorko varnosti Alenko Godec.

Alenka Godec

Otroci so ji pomagali peti ... (Foto: Arhiv izvajalca)

Alenka, ki priznava, da jo petje za otroke še posebno navdušuje, je priredila pravi mali koncert. Otroci so ji tako navdušeno pomagali, da se je petje slišalo tudi zunaj doma. Del njenega pevskega repertoarja je od letos tudi pesem Prometna, ki so jo napisali otroci, ki so sodelovali v spomladanskem natečaju za najlepšo pesmico na temo varnosti v prometu.

Pevka je s pomočjo zabavnih karikatur najmlajše otroke tudi opomnila na varno obnašanje na cesti. Na koncu pa je sledilo še zadnje presenečenje – vsi otroci so dobili plišasto igračo in varnostni brezrokavnik. Toplo domače vzdušje je otroke pustilo nasmejane in srečne, z novim upanjem v očeh ter – kar je najpomembnejše – daleč od skrbi.

Alenka Godec

Vsi malčki so dobili tudi varnostni brezrokavnik. (Foto: Arhiv izvajalca)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 3
eleganca 18.12.2012 17:09:48
In kaj si jim podarila ti, Alenka? Ali si delala reklamo sebi?
new_wind 18.12.2012 18:00:17
alenka ,pa res ne rabi reklame ... dobra je ...
maestrol 18.12.2012 19:38:04
Včeraj poslušal Postojnski Jazz band z Alenko. Band....kapo dol. Alenka...kraljica slo ženskega vokala. Saj je veliko odličnih vokalistk, ampak srčna, prijaznih besed, prijazna, nežna, simpatična, o vokalu ne bom izgubljal besed...skratka krasna oseba!!!! Res punca kot si jo vsak narod le želi!!!" eleganca"...pejdi na sprehod!
Več komentarjev