Ali so govorice o Tanji Žagar resnične?

Potem ko so se na začetku meseca začele pojavljati govorice, da je z glasbeno kariero Tanje Žagar konec, smo pri priljubljeni pevki preverili, ali je res, da je imela v decembru samo tri nastope.

Tanja Žagar

Tanja Žagar je priznala, da se recesija povsod pozna, tudi na njenih nastopih. (Foto: Matic Bajželj)

Tanja Žagar, ki je pred kratkim prejela že tretji gong popularnosti zapored v kategoriji najbolj priljubljen glasbenik ter po več kot 70 samostojnih koncertih nedavno na noge spravila še nabito polno dvorano Tabor, nam je priznala, da se recesija tako kot povsod pozna tudi pri njej, ampak da o koncu kariere sploh ne razmišlja.

Ali je res, da ste imeli v decembru samo tri nastope? Kje je razlog? Ste res morali odpovedati nekaj nastopov?

Ne, ta informacija ni prava. Poleg ostalih takšnih in drugačnih nastopov sem imela v decembru "samo" tri koncerte. Jaz nisem odpovedala ničesar, saj se tudi jaz ne dogovarjam za nastope. To počne založba Gong records, ki poleg ostalih stvari skrbi tudi za organizacijo vseh mojih koncertov. In glede na to, da jih je za nami že več kot 70, sem z njihovim delom več kot zadovoljna! To, da včasih kakšna stvar tudi odpade ali je zaradi takšnih ali drugačnih razlogov preložena na drugi termin, je zame popolnoma razumljivo in se zato prav nič ne jezim.

Koncert Tanje Žagar v Mariboru - 5

Pred kratkim je na noge dvignila dvorano Tabor. (Foto: Arhiv izvajalca)

Se na koncertih pozna recesija? So slabše obiskani?

Recesija se pozna povsod, tudi pri mojem delu, saj je glasba namenjena zabavi, ta pa v v času, ko ljudem ne gre najbolje, seveda ni na prvem mestu. Zato v tem trenutku tudi meni ni lahko, vendar nisem človek, ki bi se pritoževal in se smilil sam sebi, saj se zavedam, da imajo nekateri ljudje še veliko večje težave, kot jih imam sama, pa ravno tako vztrajajo, se trudijo in ostajajo optimisti. Zato sem se tudi jaz v teh časih, ki za glasbo nikakor niso rožnati, pripravljena truditi in dobro delati še naprej, za vse tiste ljudi, ki mi radi prisluhnejo in ki radi hodijo na moje koncerte in nastope.

Ste zadovoljni s svojim menedžerjem Mikijem Šarcem? Koliko let že sodelujete z njim?

Seveda sem zadovoljna, saj uspešno sodelujeva že sedemnajsto leto! Na to sem zelo ponosna, saj sem ena redkih, če ne celo kar edina izvajalka pri nas, ki ves čas dela z isto "ekipo"!

Tanja Žagar

Tanja Žagar (Foto: Lidija Mataja)

Pred kratkim ste koncertirali v Mariboru, kjer ste poskrbeli za pravi žur. Kakšni so vtisi?

Na koncertu v Mariboru so me prevzemali nepopisno lepi občutki. Takoj ko sem stopila na oder dvorane Tabor, sem se spomnila, kako smo s Foxycami stale na istem odru pred 14 leti, ko smo imele priložnost prepevati na koncertih Simone Weiss. In toliko let po tem se je v tej isti dvorani zgodil moj koncert. Čudovito! Spremljala me je skupina Avantura in ta spontanost ter sproščeno vzdušje, ki sta vladala na odru, sta se seveda v trenutku prenesla tudi na publiko. Kot sem povedala že na koncertu, sem se kljub temu, da je to velika dvorana, počutila kot v eni "malo večji dnevni sobi", zdelo se mi je, da vse te ljudi, ki so me prišli poslušat, že dolgo poznam. In želim si, da bi prav to vzdušje imela v dvorani Tabor v Mariboru na svojem koncertu priložnost začutiti še kdaj!

Kakšna želja za prihajajoče leto, zasebno in v pevski karieri? Kaj pripravljate za svoje oboževalce?

V prihodnjem letu bom že začela ustvarjati pesmi za novi album in želim si koncertirati tudi še v nekaterih krajih, kjer me do zdaj še ni bilo. Moja novoletna želja je, da bi moji najdražji in jaz ostali zdravi in da bi se na cesti vsak dan srečno pripeljali na cilj. Želim si, da bi bilo leto 2013 polno "majhnih nežnosti" , "norih noči" in ljudi, ki jim je tako lepo zapeti "hvala, ker si ob meni ti"!

Po mnenju naše spletne ankete, s katero slovensko zvezdnico bi želeli preživeli najdaljšo noč v letu, vas je večina odgovorila, da bi jo najraje preživeli s Tanjo Žagar. Pevka bo najdaljšo noč v letošnjem letu preživela na odru, in sicer na Titovem trgu v Velenju, kjer se ji lahko pridružite.

Poglejte si utrinek z njenega nedavnega nepozabnega koncerta v dvorani Tabor v Mariboru, na katerem je Tanja poskrbela za enkratno vzdušje skupaj s svojo spremljevalno skupino Avantura.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 120
 
jaka 13 17.05.2013 12:04:32
Če ne bi pela bi bila kar znosna.
Več komentarjev