Bo šel Klemen Janežič tokrat do konca?

Dramski igralec Klemen Janežič se je tokrat predstavil v povsem drugačni luči, kot smo ga vajeni. Igralec je pripravil prodajno razstavo fotografij Uroša Abrama, ki jih je posnel med pripravo magistrske predstave Torzo. Se bo Klemen v prihajajočih predstavah popolnoma podredil normam japonskega plesa butoha, ki ne dopušča poraščenosti?

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Klemen Janežič - 5

Pri predstavi Torzo gre za abstraktno umetnost. (Foto: Uroš Abram)

Klemen Janežič - 1

Klemen Janežič v predstavi Torzo, kjer izvaja japonski ples butoh. (Foto: Uroš Abram)

Dramski igralec Klemen Janežič je v Trubarjevi hiši literature pripravil prodajno razstavo fotografij Uroša Abrama, ki jih je posnel med pripravo magistrske predstave Torzo. Razstava bo na ogled 14 dni. Izkupiček prodanih fotografij bo namenil za stroške predstave, ki jo bo Klemen v Železniškem muzeju Slovenskih železnic konec meseca uprizoril trikrat, in sicer 26., 27. in 28. maja ob 20. uri.

Zelenooki igralec v enourni predstavi izvaja japonski ples butoh, kjer je izpostavljeno njegovo golo telo v ekstremnih telesnih pozah. Nastop od njega zahteva ogromno psihičnega in telesnega napora.

Klemen je sicer predstavo v koprodukciji AGRFT-ja in Zavoda 0.1. prvič uprizoril maja lani za povabljence in zanjo prejel Akademijsko Prešernovo nagrado.

Kaj je Klemen povedal o magistrski predstavi Torzo in kaj so o njem in fotografski predstavi povedali njegovi najbližji, pa v videoprispevku zgoraj.

Klemen Janežič: Razstava fotografij Torzo

Razstava bo na ogled 14 dni. (Foto: Jaka Žilavec)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 6
intimnanega 17.05.2017 13:15:28
neprepoznaven. on bo isti k Marko Mandić, vse bo na odru naredil kar se zahteva
Več komentarjev