Tetovator Dejan Marič: Vedno si lahko še boljši!

Ne samo da je Dejan Marič eden najboljših slovenskih tetovatorjev, je tudi človek, ki ima v zadnjih letih največ priznanj za svoje delo. Je mojster realističnih portretov. Ujeli smo ga na nedavni 3. tattoo konvenciji v Ljubljani. Več v intervjuju!

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (20)

 • Dejan Marič na 3. tattoo konvenciji v Ljubljani - 3
 • Dejan Marič na 3. tattoo konvenciji v Ljubljani - 1
 • Dejan Marič na 3. tattoo konvenciji v Ljubljani - 2
 • Dejan Marič na 3. tattoo konvenciji v Ljubljani - 4
 • Dejan Marič na 3. tattoo konvenciji v Ljubljani - 6
 • Dejan Marič na 3. tattoo konvenciji v Ljubljani - 5
 • Dejan Marič na 3. tattoo konvenciji v Ljubljani - 7
 • Dejan Marič na 3. tattoo konvenciji v Ljubljani - 8
 • Dejan Marič na 3. tattoo konvenciji v Ljubljani - 10
 • Dejan Marič na 3. tattoo konvenciji v Ljubljani - 9
 • Dejan Marič na 3. tattoo konvenciji v Ljubljani - 11
 • Dejan Marič na 3. tattoo konvenciji v Ljubljani - 12
 • Dejan Marič na 3. tattoo konvenciji v Ljubljani - 13
 • Dejan Marič na 3. tattoo konvenciji v Ljubljani - 14
 • Dejan Marič na 3. tattoo konvenciji v Ljubljani - 15
 • Dejan Marič na 3. tattoo konvenciji v Ljubljani - 16
 • Dejan Marič na 3. tattoo konvenciji v Ljubljani - 17
 • Tetovaža Dejana Mariča s konvencije v Gradcu 2013 - 3
 • Tetovaža Dejana Mariča s konvencije v Gradcu 2013 - 2
 • Tetovaža Dejana Mariča s konvencije v Gradcu 2013 - 1
Sem umetnik. Kar me prosijo, naredim. Glede odločitev strank nimam nobenih predsodkov.
Dejan Marič

Dejan Marič, ki prihaja iz Beltincev, je eden vodilnih slovenskih tetovatorjev. Da ni znan zgolj v Sloveniji, pa pričajo udeležbe tudi na tattoo konvencijah v tujini, saj je svoja dela z uspehom predstavljal med drugim tudi v Trstu, Gradcu in Budimpešti.

S tetoviranjem se ukvarja okoli deset let, bolj profesionalno pa v zadnjih nekaj letih, ko je izpopolnil svojstveni realistični slog, ki je za Slovenijo praktično edinstven. Je prejemnik številnih nagrad na domačih in mednarodnih konvencijah, kjer je naredil nekaj svojih največjih mojstrovin, od tetovaž znanih obrazov, kot so Al Pacino, Rihanna, James Hetfield (Metallica), Slash, Johnny Depp, Tito, do neverjetno realističnih tetovaž živali in drugih motivov. Drži pa, da ga, kamor koli pride in pokaže svoje veščine, uvrščajo na sam vrh realističnih tetovaž.

Dejan Marič na 3. tattoo konvenciji v Ljubljani - 4

Marič priznava, da so pri tetoviranju dostikrat pomembni milimetri in dejstvo, da je treba biti zelo natančen in zbran, zanj predstavlja poseben izziv. (Foto: Boštjan Tušek)

"Pomembno je, da pokažeš svoje delo, svoj stil, kar delaš in da pridejo bodoče stranke, da pogledajo in vidijo, kaj vse se da narediti," je o pomembnosti udeležbe na tovrstnih konvencijah komentiral Dejan.

Na lanski drugi slovenski tattoo konvenciji je osvojil šest nagrad, letos na tretji pa pet, in sicer v katergorijah realistični tatu (1. mesto), black & gray (1. mesto), najboljši tatu hrbta (2. mesto), najboljši tatu prvega dne konvencije in najboljši tatu po izboru občinstva.

"Nagrade so nekakšno potrdilo za moje delo in na praktično vsaki konvenciji, ki sem se je udeležil, sem nekaj dosegel. Nagrade mi osebno dosti pomenijo. Pri portretih včasih kakšen milimeter odloča o tem, ali je tatu dober ali ne. Tudi zato se mi zdi realizem največji izziv, ker moraš biti vsak trenutek povsem zbran in pri stvari," o nagradah in natančnosti ugotavlja Dejan.

Dejan Marič na 3. tattoo konvenciji v Ljubljani - 10

Dejan ima s svojimi strankami prijateljski odnos, glede njihovih odločitev pa nima predsodkov. (Foto: Boštjan Tušek)

V prvih dneh maja je Dejan sodeloval tudi na konvenciji v avstrijskem Gradcu, kjer je osvojil dve drugi mesti. V petek je prejel srebrno plaketo s portretom Ozzyja Osbourna (kategorija Best of day), nato pa je slavil z drugim mestom še v nedeljo s tatujem gejše v kategoriji Best of show.

"Sem zelo zadovoljen in vesel, še posebej zato, ker me je firma Cheyenne vzela pod svoje okrilje in mi ponudila sponzorstvo. Zagotovo mi bo ta konvencija ostala v zelo lepih spominih, da sem ob tako znanih imenih v svetu tetoviranja dosegel dvakrat drugo mesto," je na Facebooku pokomentiral konvencijo v Gradcu.

Dejan Marič na 3. tattoo konvenciji v Ljubljani - 11

Pri njegovih tetovažah ima človek občutek, da je prav vsaka unikatna umetnina. (Foto: Boštjan Tušek)

Dejan je v nekem intervjuju izjavil, "da je prepričan, da bomo Slovenci dokazali, da smo dobri tetovatorji". Sam je pravzaprav najboljši primer, kako lahko Slovenec dela na vrhunskem nivoju. Dejana pa poleg tega odlikuje tudi skromnost, ki pa je daleč od lažne. Njegova dela namreč govorijo sama zase. Tudi zato se njegove stranke, ki jih je vedno več, rade vračajo. Bo že veljalo, da kdor si naredi eno tetovažo, sploh pri njem, si bo zagotovo omislil še kakšno ...

Več v videointervjuju z Dejanom Maričem in utrinki v fotogaleriji!

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 22
 
Matic Kos 11.06.2013 16:13:36
....če bi imeli vsi takšen moto,kot ga ima Dejan,bi bil svet lepši! ;)
Več komentarjev