EKSKLUZIVNO: Koga bo oblekla za viktorje?!

Na obisk smo se odpravili k modni oblikovalki Davorki Požgan, ki nam je zaupala, koga je oblekla za viktorje, in pokazala, kaj se skriva v njeni omari.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Davorka Požgan je oblikovalka, ki ima to srečo, da njene kreacije vedno in povsod pustijo poseben pečat. Pred meseci je navdušila s svojim projektom Vdove in vojaki, kjer je svoje kreacije odlično nadgradila z umetniškimi fotografijami prodorne Marte Lamovšek, ki je s svojim delom (lovljenjem izjemnih trenutkov v fotografski objektiv) kolekciji dodala še poseben čustven naboj.

Modna revija Davorke Požgan

Davorka bo s svojimi modeli ponosno paradirala tudi na tednu mode v Bitoli. (Foto: Miro Majcen)

Ker smo slišali, da ima Davorka polne roke dela z oblekami za letošnje viktorje, smo se odločili, da se povabimo na obisk in raziščemo, kaj se dogaja v njenem ustvarjalnem kotičku. Oblikovalka se je lotila kreiranja štirih oblek, kdo pa si jih bo nadel, si poglejte v videu.

Modna revija Davorke Požgan

Davorka Požgan - slovenska oblikovalka prihodnosti (Foto: Miro Majcen)

Z umetnico, ki se pripravlja na magisterij v Londonu in ki bo svoje kreacije aprila predstavila na tednu mode v Bitoli, smo se pogovarjali tudi o glamurju. "Slovenci nimamo prirojenega glamurja, zato se podobni dogodki, kot so viktorji, lahko hitro sprevržejo v veselico. Vsekakor je prav, da se posameznik uredi in nadene najboljšo obleko, ki jo ima ravno za ta dogodek, saj drugih pompoznih dogodkov skorajda ni. Vseeno pa tu ni govora o glamurju. Poznate slovenskega 'zvezdnika', ki bi lahko brez slabe vesti za toaleto odštel recimo 20 tisoč evrov in jo za nameček potem nikoli več oblekel. Mislim, da ga ni junaka," pravi Davorka, ki za svoje črne kreacije navdih iskala predvsem v viktorijanskih časih. Kako prikladno za prihajajočo viktorsko rdečo preprogo.

Kmetija by Davorka Požgan

Davorka rada šokira, zato je svoja oblačila iz dragih materialov postavila v hlev. Fotografinja Marta Lamovšek je v objektiv ujela tudi posebnega gosta - pujsa Rudija, ki pa je kmalu po vstopu v modni svet postal klobasa.

Viktorje si boste v živo lahko ogledali v soboto ob 20.00 na Pop tv, poseben prenos pa pripravljamo tudi na portalu 24ur.com in na poptv.si.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 6
me_only 13.03.2009 23:44:42
"nimamo glamurja bla bla bla....no sicer je na visokem nivoju" - bože, bože...
"in pol jih srečamo v Mercatorju..." - ja no v kakšnem Walt Disney-u jih bolj težko, se vam ne zdi?? jao meni!
Več komentarjev