FOTO in VIDEO: Pero Lovšin navdušil s koncertom na razkošni križarki

Slovenski rock'n'roll na križarki med Splitom in Benetkami

Stari glasbeni maček Pero Lovšin je imel minuli konec tedna zelo zanimiv koncert. Nastopil je namreč na dobrih 330 metrov dolgi razkošni križarki, ki sprejme kar 3900 potnikov. Med njimi so bili tudi Slovenci.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (15)

 • Peter Lovšin na križarjenju - 13
 • Peter Lovšin na križarjenju - 12
 • Peter Lovšin na križarjenju - 11
 • Peter Lovšin na križarjenju - 10
 • Peter Lovšin na križarjenju - 1
 • Peter Lovšin na križarjenju - 4
 • Pero Lovšin na križarjenju
 • Peter Lovšin na križarjenju - 6
 • Peter Lovšin na križarjenju - 2
 • Peter Lovšin na križarjenju - 3
 • Peter Lovšin na križarjenju - 9
 • Peter Lovšin na križarjenju - 8
 • Peter Lovšin na križarjenju - 7
 • Peter Lovšin na križarjenju - 14
 • Peter Lovšin na križarjenju - 5
Peter Lovšin na križarjenju - 10

Lovšin, ki zelo rad potuje, je enkrat že potoval na križarki MSC Fantasia. (Foto: Klemen Skubic)

Približno 200 Slovencev se je udeležilo nekajdnevnega križarjenja na križarki MSC Fantasia, ki je bila zasidrana v pristanišču v Benetkah.

Na pot proti hrvaškemu Splitu je krenila v petek pozno popoldne, pot pa je potekala mimo slikovitih beneških stavb, tudi mimo trga sv. Marka. Razkošna križarka, ki ima kar 18 nadstropij, njena izdelava pa je stala 550 milijonov dolarjev, je seveda pritegnila ogromno pozornosti.

Lovšin, ki je zabaval slovenske in tudi druge goste iz vse Evrope, je imel s svojo spremljevalno skupino Španski borci manjši koncert v akustični izvedbi že v petek, ko je predstavil svoj novi singel Še en krog z zadnjega albuma Za spremembo. Ob tem je poslušalcem razdelil in podpisal tudi posebno izdajo zgoščenk, na katerih je zbral svoje največje hite iz zadnjih let.

Ladja je sicer v Split prispela v soboto zjutraj, zasidrana pa je bila pred pristaniščem, zato so obiskovalce do dalmatinskega mesta vozili kar z reševalnimi čolni.

Več o ogromni križarki boste lahko izvedeli v posebnem prispevku.

Osrednji koncert je potekal v soboto, ko so nastali tudi posnetki, ki bodo skupaj s posnetki s koncerta v Kinu Šiška dobil vizualno podobo za pesem Še en krog.

Peter Lovšin na križarjenju - 8

Oboževalcem je razdelil zgoščenke, ki jih je izdal prav za to križarjenje. (Foto: Klemen Skubic)

Peter Lovšin na križarjenju - 5

Lovšin je dokazal, da gresta križarjenje in rock'n'roll še kako skupaj. (Foto: Klemen Skubic)

Lovšina smo vprašali, kako gresta skupaj križarjenje in rock'n'roll. ''Mislim, da dobro. Dva dni tukaj smo se imeli fenomenalno, je dejal. ''Nadaljujem turnejo ob albumu Za spremembo, tako da je bil danes samo koncert 'za spremembo'.'' Čeprav je pel na križarki, pa frontman Pankrtov kakšnega pozibavanja ni čutil. ''Enkrat smo igrali na precej manjši ladji kot je ta, ki je dolga 330 metrov. Pluli smo med Piranom in Portorožem, kjer pa nas je kar pošteno premetavalo.''

Na križarki imajo sicer zaposlene glasbenike, ki goste z različno glasbo od klasike, bluesa in evergreenov zabavajo vsak večer, imajo pa tudi posebne glasbene nastope, kot je bil Lovšinov. ''Če bi najbrž vsak večer samo moje komade igral - vemo, da ima Bob Dylan vsako leto 200 koncertov - zakaj pa ne,'' je še dejal popularni Pero, ko smo ga vprašali, ali bi na križarki nastopil vsak večer. Ob tem velja omeniti, da še zdaleč ni edini slovenski glasbenik, ki je nastopil na kakšni od križark. Na teh plavajočih hotelih so že nastopili člani skupine Siddharta in Jan Plestenjak, Samuel Lucas pa si je s tovrstnim nastopanjem nekaj časa služil celo kruh.

Obiskovalci so nam v en glas zatrjevali, da so izjemno uživali in da bi vse skupaj ponovili. Med nabolj glasnimi na celi ladji so bili sicer tudi člani motorističnega kluba MK Vaški Boysi, ki so bili zaradi usnjenih jaken, tatujev, dolgih las in piva, kot obveznega spremljevalca, kar nekakšna atrakcija.

Poleg koncerta so obiskovalci seveda izkusili tudi druge plati potovanja s križarko, o čemer pa bomo poročali v enem od prihodnjih prispevkov.

Peter Lovšin na križarjenju - 1

Obiskovalci so koncert zelo pohvalili. Večina se je za kratek oddih odločila zaradi križarjenja in koncerta. (Foto: Klemen Skubic)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 17
paradoxal 29.03.2013 20:03:35
pero kdaj že ti je Ali en povedal kar ti gre pa se te ne prime ti skomercializirani kvazi punkerski šalabajzer
dare326 29.03.2013 22:54:13
fantek, ne bulazni, nimaš pojma
Več komentarjev