FOTO: Tina Maze že na belih strminah

Naša najboljša smučarka Tina Maze je na italijanskem ledeniku Stelvio pilila svoje zavoje. Pri tem ji je na pomoč (znova) priskočil tudi učitelj smučanja Sandi Murovec - Muri, ki je med drugim učil tudi Andreo Massija.

Fotogalerija (18)

 • Tina Maze med piljenjem zavojev na ledeniku Stelvio - 18
 • Tina Maze med piljenjem zavojev na ledeniku Stelvio - 1
 • Tina Maze med piljenjem zavojev na ledeniku Stelvio - 2
 • Tina Maze med piljenjem zavojev na ledeniku Stelvio - 3
 • Tina Maze med piljenjem zavojev na ledeniku Stelvio - 4
 • Tina Maze med piljenjem zavojev na ledeniku Stelvio - 5
 • Tina Maze med piljenjem zavojev na ledeniku Stelvio - 6
 • Tina Maze med piljenjem zavojev na ledeniku Stelvio - 7
 • Tina Maze med piljenjem zavojev na ledeniku Stelvio - 8
 • Tina Maze med piljenjem zavojev na ledeniku Stelvio - 9
 • Tina Maze med piljenjem zavojev na ledeniku Stelvio - 10
 • Tina Maze med piljenjem zavojev na ledeniku Stelvio - 11
 • Tina Maze med piljenjem zavojev na ledeniku Stelvio - 12
 • Tina Maze med piljenjem zavojev na ledeniku Stelvio - 13
 • Tina Maze med piljenjem zavojev na ledeniku Stelvio - 14
 • Tina Maze med piljenjem zavojev na ledeniku Stelvio - 15
 • Tina Maze med piljenjem zavojev na ledeniku Stelvio - 16
 • Tina Maze med piljenjem zavojev na ledeniku Stelvio - 17

Sandi Murovec - Muri, ki velja za najboljšega slovenskega učitelja smučanja, javnosti pa je znan tudi po tem, da je z Jasminom Stavrosom posnel tri duete, se je pred dnevi mudil na snežnih strminah, kjer je do boljših rezultatov pomagal Tini Maze.

Tina Maze med piljenjem zavojev na ledeniku Stelvio - 2

Mazejevi je pri treningu pomagal Sandi Murovec - Muri, ki velja za najboljšega slovenskega učitelja smučanja.l (Foto: osebni arhiv)

"Ekipa Team to amaze me je te dni ponovno poklicala k sodelovanju, če sem bolj natančen, na specialni trening tehnike na italijanski ledenik Stelvio, česar sem se, razumljivo, zelo razveselil. Izjemno namreč cenim Tinino znanje, rezultate in vse, kar je naredila za slovensko smučanje. V času, odkar smo zadnjič trenirali skupaj, se je marsikaj spremenilo, predvsem je vznemirljiv podatek, da gre tokrat za trening z drugo smučarko sveta, kar ni pred Tino uspelo še nobenemu slovenskemu smučarju. Seveda sem ponosen na dejstvo, da sem bil zraven, tudi ko se je Tina vračala v zmagovalne smučine, a tokrat naloga predstavlja največji možni izziv," je za naš portal povedal Sandi in dodal, da je vedno znova navdušen nad njeno zavzetostjo, željo po popolnosti in neverjetno sposobnostjo učenja. "Tina je vrhunska smučarka v vsakem smislu te besede, zato je najin trening svojevrstna igra zaupanja in obojestranska smučarska nadgradnja. Najbrž bi marsikdo užival ob spremljanju takšnih treningov, vendar podrobnosti ne bom razkrival. Upam le, da sva rešila nekatere težave v njenem smučanju, ki so ji v preteklosti prevečkrat onemogočale popolnejšo demonstracijo izjemnega znanja in s tem pot na sam vrh. Ob tem ne morem mimo njene ekipe, katere nesporni vodja je Andrea Massi. Z njim me veže posebna zgodba (bil je namreč moj učenec pri opravljanju strokovnega tečaja za učitelja 3. stopnje) in vse, kar lahko rečem, je, da s svojim delom preprosto dokazuje tisto, kar edino vodi k uspehu: treba je verjeti, želeti in upati si! Andrea iz dneva v dan ustvarja potrebne pogoje za dosego Tininih ciljev, ničesar ne prepušča naključjem, sodeluje le z najboljšimi in zato sem toliko bolj hvaležen in vesel, da me uvršča med omenjene in mi zaupa svoj, upam si reči, največji življenjski projekt."

Tina Maze med piljenjem zavojev na ledeniku Stelvio - 3

Sandi Murovec s Tininim trenerjem Liviem Magonijem (Foto: osebni arhiv)

Sandijeve sposobnosti je pohvalil tudi Andrea Massi: "Delo z Murijem je vedno nekaj posebnega in tudi tokrat je bil občutek dober že na samem začetku: kot takrat, ko je učil še mene. Za mene ni le najboljši demonstrator, temveč eden redkih, ki zna izjemno natančno posredovati prave informacije, s tem pa reševati probleme tudi tako izdelanih smučarjev, kot je Tina. Preprosto ve, za kaj gre!!!" nam je povedal Massi.

Več o tem, kaj se je dogajalo na treningih, pa nam je zaupala Tina Maze: "Prvi zavoji, po daljšem spomladanskem premoru, so vedno nekaj posebnega. Prilagajanje (kot ponavadi poimenujemo tovrstni trening) prinaša čas, ki ga lahko namensko posvečam le absolutni perfekciji zavojev. Vedno sicer stremim k čim bolj identično izpeljanim tako levim kot desnim, a doseči slednje v praksi ni preprosto – simetrija telesa namreč nikoli ni popolna. Na oko minimalne izboljšave v tehniki, ki jih kamera le redko ujame, so večkrat odločilne, čeprav smučarjeve (lastne) občutke težko opišem – govorimo namreč o minimalnih premikih v telesu (gleženj, kolena, boki oz. mišice). V tem kontekstu demonstratorji predstavljajo perfekcijo in simetrijo hkrati, težave, ki se bodisi zaradi mehanskih bodisi mentalnih ovir pojavljajo nam tekmovalcem, pa hitro razumejo, in kar je najvažnejše, odpravijo. Z Murijem sem sodelovala že večkrat in vsakič prišla do dobrega rezultata. Skozi pogovor in smučanje mi odpira nove možnosti, tiste, ki jih sama morda ne vidim ali preprosto spregledam. Kot pravi pregovor: več glav, več ve! Najina komunikacija poteka izjemno hitro, kar pa s takim "profesorjem smučanja"  ni težko. Zadovoljna sem, da tudi Andrea in Livio gledata na te stvari odprto in mi s tem omogočata napredovanje," je svoja najožja člana ekipe pohvalila Mazejeva.

Tina Maze med piljenjem zavojev na ledeniku Stelvio - 1

Mazejeva se je mudila na italijanskem ledeniku Stelvio. (Foto: osebni arhiv)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 9
 
Tonček Balonček 17.06.2012 11:32:22
Čudno da Kopirat nič ne zahteva od Hokejske zveze! Za priprave recimo!
Več komentarjev