Glasbeniki stopili skupaj v pomoč Foglu, ki je doživel težek udarec usode

Tomaž Ahačič, ki so ga Slovenci vzljubili kot izvrstnega imitatorja v oddaji Znan obraz ima svoj glas, je zbolel za hudo obliko raka, da pa mera ni bila polna, mu je na dan operacije umrl še oče. Kolegi glasbeniki mu izrekajo podporo, zanj pa pripravljajo tudi dobrodelni koncert.

Tomaž Ahačič - 2

Tomaž Ahačič kljub izredno težki življenjski situaciji ostaja optimist. (Foto: Nejc Tomšič)

Pevec Tomaž Ahačič, poznan tudi kot Fogl, je bil v zadnjih petnajstih letih poznan kot pevec Yuhubande, ki je navdušila s pesmima kot sta Bum bum in Če je to slovo, s katero so zmagali na Slovenski popevki pred desetletjem.

Posebej pa se je Fogl Sloveniji in Slovencem priljubil v oddaji Znan obraz ima svoj glas, ko je neverjetno oponašal Luciana Pavarottija in Majdo Sepe, kar je pomenilo prelomnico v njegovi karieri in tudi osebnem življenju.

Tomaž Ahačič_zakulisje 6 - 6

Fogl, kot mu pravijo prijatelji, je najbolj prepričal v oddaji Znan obraz ima svoj glas, in sicer kot Majda Sepe ... (Foto: Aljoša Kravanja)

Kar naenkrat ni imel več časa za kar koli drugega kot petje, saj so ga vabili na vse konce Slovenije. A sreča po eni strani je postala nesreča na drugi. Yuhubanda je postala preteklost, kmalu pa je izgubil še službo v avtošoli. A usoda je Tomaža udarila še huje, saj je zbolel za hudo obliko raka, zaradi katerega je nedavno moral na operacijo, ko so mu odstranili del jezika, grla in je tako ostal brez svojega izvrstnega glasu. Za povrhu pa mu je da na dan operacije umrl še oče. A Fogl se ne da, saj pravi, da se bori naprej, oboževalcem in prijateljem pa se redno oglaša prek Facebooka.

"Predragi moji, res sem vesel ... ker mislite name. Zasuli ste me z pozitivno energijo in tudi prošnjami za prijateljstvo. Vendar moj profil počasi postaja poln, zato mi ne zamerite, da ne morem sprejeti vseh. Je pa lepo videti, da so še dobri ljudje na svetu in da nisem sam. Veliko ljudi je z menoj delilo podobno nesrečno zgodbo v kateri sem se znašel sam. To mi daje še dodatno moč, da se borim naprej. Hvala vam. Svojo zgodbo delim z vam, a ne da bi se vam zasmilil ampak, da mogoče komu rešim življenje ali skušam pomagati. Da se še vedno splača živeti, kljub udarcem, ki te dejansko vržejo na tla. V svarilo vsem, ki mislite, da ste krojači svoje usode ... ker rak ne izbira ..." je na svojem Facebooku zapisal Tomaž.

Tomaž Ahačič_zakulisje 3. oddaja - 5

... in kot italijanski tenorist Luciano Pavarotti. (Foto: Aljoša Kravanja)

Ker je zadnje čase njegova žena Marjeta edina, ki v družini služi kruh, bodo Foglu, ki tudi zaradi hčerke ostaja optimist, pomagali kolegi glasbeniki, ki bodo 8. novembra nastopili v Dvorani tržiških olimpijcev v Tržiču na dobrodelnem koncertu zanj. Nastopili bodo njegovi kolegi iz oddaje Znan obraz ima svoj glas, Pop Design, Rok'n'Band, Dejan Vunjak, Veseli svatje, Mambo Kings, Werner, Saša Lendero, Alenka Gotar, Brigita Šuler in drugi. Organizator koncerta je skupina Calypso - bend za žur, idejni vodja pa Domen Kuralt.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 96
Hary6 24.10.2015 09:41:13
mislim da se svet ne bo nehau vrtet zaradi enga frigule
Več komentarjev