Helverjeva noč dobila najvišjo oceno v 18-letni zgodovini festivala Zlati lev

Gledališka predstava Helverjeva noč je na 18. mednarodnem festivalu komornega gledališča Zlati lev v Umagu prejela prvo nagrado občinstva. V nagrajeni drami spremljamo zgodbo o nenavadnem paru, umsko zaostalem mladeniču Helverju (Blaž Setnikar) in njegovi resignirani rejnici Karli (Darja Reichman).

Darja Reichman in Blaž Setnikar - 5

Predstava Helverjeva noč je prejela najvišjo povprečno oceno publike. (Foto: Nada Žgank)

Prešernovo gledališče Kranj je na zaključni slovesnosti 18. mednarodnega festivala Zlati lev v Umagu, prejelo prvo nagrado publike za uprizoritev sodobne drame poljskega dramatika Ingmarja Villquista: Helverjeva noč v režiji Alena Jelena. Predstava je nastala v koprodukciji s ŠKUC gledališčem iz Ljubljane.

Darja Reichman in Blaž Setnikar - 1

Blaž Setnikar in Darja Reichman (Foto: Nada Žgank)

Igralska ekipa Prešernovega gledališča Kranj je že večkrat nastopila na deskah umaškega malega odra in mednarodnega festivala komornega gledališča Zlati lev. Četrti večer letošnjega festivala sta Blaž Setnikar in Darja Reichman nastopila v sodobni drami Helverjeva noč.

Strokovna žirija, v sestavi Maje Gregl (predsednica), Nataše Bezić in Katje Restović, je v obrazložitvi nagrade ugotovila, da je predstava prejela najvišjo povprečno oceno v sedemnajstletni zgodovini festivala – polnih pet točk.

Igralka Darja Reichman je v lucidnem govoru ob prejemu nagrade dejala, da je ''publika najboljša žirija''.

V Prešernovem gledališču bodo sezono sklenili na dveh mednarodnih festivalih v Črni gori in sicer s predstavo Žalujoča družina na festivalu Grad teatar v Budvi in s predstavo Mrtvec pride po ljubico na 30. festivalu Barski ljetopis v Baru.

Helverjeva noč

Helverjeva noč je drama o nenavadnem paru, umsko zaostalem mladeniču Helverju (Blaž Setnikar) in njegovi resignirani rejnici Karli (Darja Reichman). (Foto: Nada Žgank)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev