VIDEO: 'Hvala za vse lepe trenutke, ki si jih pričaral!'

"Jernej, ljubi Jernej, ne morem verjeti ... Naj ti bo lepo tam onkraj, ti, ljubi moj človek, ki si tako rad živel. Tvoj odhod me tako boli," je ob novici o smrti igralske legende Jerneja Šugmana zapisala Zvezdana Mlakar. Na družbenih omrežjih se pokloni velikemu igralcu kar vrstijo, vsi pa se ga spominjajo kot človeka z velikim srcem, ki je s smehom skrbel za dobro voljo vseh okoli njega.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Jernej Šugman

Jernej Šugman je zaradi srčne kapi umrl v 49. letu starosti. (Foto: POP TV)

Na nenadno smrt igralca Jerneja Šugmana, ki bi 23. decembra praznoval 49. rojstni dan, se odzivi vrstijo tudi na družbenih omrežjih, kjer se velikemu igralcu in nepozabnim vlogam, ki so zavedno vtkane v našo zavest, poklanjajo tudi številni znani. 

"Zakaj najboljši?! Dragi Jernej, okrog tebe smo bili vedno 'nahranjeni' z umetnostjo, radostjo in toplino. Nihče te ne bo mogel nikoli nadomestit! Hvala ti za vse. Jočem skupaj s tvojimi najdražjimi," je zapisala Tanja Ribič, ki je z Jernejem med drugim igrala tudi v Naši mali kliniki

Igralski opus velikega Jerneja Šugmana: od legendarnega Vesa, do vloge, v kateri ga ne bomo nikoli videli.

 "Jernej, ljubi Jernej, ne morem verjeti ... res te imam rada, preživela sem s tabo mnogo, mnogo večerov, več kot 20 let vaj, predstav, smeha, pogovorov... nikoli te nisem slišala govoriti grdo o drugih, nikoli nisi igral za status, da bi bil boljši, da bi bil več, res si bil dober človek. Bil si igralec, ki je govoril Hamleta enako odlično kot Vesota. Najboljši med najboljšimi," je zapisala igralka Zvezdana Mlakar. "Hvala ti za vse, za vse večere polne smeha, ko me je vse bolelo od smeha. Naj ti bo lepo tam onkraj, ti, ljubi moj človek, ki si tako rad živel. Tvoj odhod me tako boli... čeprav vem, da je vse prav, tako kot je. Jutri gremo na gostovanje z Dramo v Brno za 3 dni, o Bog, kako bomo to preživeli?" je dodala. 

"Nov šok. Praznina," je bila kratka in jedrnata Oriana Girotto

"Slovenija je izgubila enega najboljših igralcev. Prekmalu in nepričakovano! Šugi, počivaj v miru," je zapisala Katarina Čas.

"Spoštovanemu kolegu, prijatelju človeku Jerneju Šugmanu ... dušni pokoj. Z nami za vedno," je zapisal igralec, ki ga poznamo tudi kot Erika iz Reke ljubezni Vojko Belšak

V poklon velikemu igralcu Jerneju Šugmanu si nocoj ob 20. uri na KINO lahko ogledate film Lahko noč, gospodična.

"Zdajle bi morali imeti obnovitveno vajo za nocojšnjo predstavo Kralj Ubu. Pa je nimamo. Ker te ni več z nami. Vso noč sem upal, da sem bom predramil iz nočne more in še vedno ne morem in ne morem dojeti," je zapisal Klemen Slakonja. "Dragi Jernej, kot otrok sem te občudoval v Teatru Paradižnik, kasneje kot gledalec v gledališču, zadnja leta pa sem imel ta privilegij, da sem si s teboj gledališke deske lahko delil. Koliko si mi dal že s tem, ko sem te samo gledal. In te občudoval kot ustvarjalca, soigralca. Še najbolj pa kot človeka. Pozornega, srčnega, ljubečega, velikega ČLOVEKA! Kralj vseh Kraljev, kraljuj še naprej v večnem kraljestvu. Se vidimo. Rad te mam. Tvoj Klemenko," je še dodal. 

Vesna Milek je zapisala: "Nemogoče je verjeti. Nemogoče napisati. Združeval je nezdružljivo.Vsaka njegova kreacija za vedno ostaja v vseh, ki smo ga imeli priložnost videti, v Drami, na filmu, na kavi. Igralski genij in hkrati človek z največjim srcem.

Poklonila sta se mu tudi košarkarska šampiona Goran in Zoran Dragić. "Hvala za vse lepe trenutke, ki si jih pričaral!" je zapisal Goran, njegov brat Zoran pa dodal, naj počiva v miru. 

"Zapustil nas je izjemen človek in odličen igralec. Jernej Šugman, velik ljubitelj košarke in podpornik #Eurobasket2013, počivaj v miru," pa so zapisali v Košarkarski zvezi Slovenije.

"Zavesa je padla. Mnogo prezgodaj. Kako krivično. Zbogom, Jernej," je zapisala dolgoletna šefinja Protokola Republike Slovenije Ksenija Benedetti

"Pretresla me je vest o smrti enega najmarkantnejših in najbolj priljubljenih slovenskih igralcev, gospoda Jerneja Šugmana. Njegovi družini in prijateljem izrekam iskreno sožalje," je tvitnil premier Miro Cerar

"Ah, ne, no! Dolgo smo se poznali in bil je velik mož. Igralsko pa itak car ... vse si mu verjel; resne vloge v Drami, ali pa neponovljive komične v tv serijah. Jernej, HVALA TI, da smo se se lahko naužili tvojega talenta in dela in počivaj v miru," so zapisali Čuki.

"Ne morem verjeti. Počivaj v miru, Jernej," je misli premnogih povzela voditeljica Jana Morelj

Enemu največjih slovenskih igralcev se je med nastopom v oddaji Znan obraz ima svoj glas poklonil tudi raper Rok Terkaj - Trkaj, ki je med priredbo slavne pesmi Ljubljančanke Janka Ropreta vtkal verz: "Mala sprememba tukaj je nastala, Jernej Šugman, za vse hvala."

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: