VIDEO: Inja Zalta pometla s konkurenco

Znani so nagrajenci Elle Style Awards 2016. Pri omenjeni modni reviji so nagradili osebnosti z neusahljivo energijo in nezgrešljivo navzočnostjo. Medijski obraz je postala igralka Inja Zalta, nagrada leta pa je šla v roke Društvu SOTO za projekt Made in Slovenija.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Modna revija Elle je na gala večernem dogodku v Grand hotelu Union podelila 4. Elle Style Awards 2016, in sicer v sedmih kategorijah: Elle modni oblikovalec, Elle medijski obraz, Elle ženska, Elle moški, Elle mladi talent, Elle najboljša moška kolekcija in Elle nagrada leta. Med letošnje nominirance za prestižne nagrade so se uvrstili znani obrazi iz modnega sveta in z drugih kreativnih področij, vse od glasbe do kulinarike, posamezniki in projekti, ki s svojim delom presegajo meje in s svojo navzočnostjo ustvarjajo boljši in lepši svet. 

Voditelj večera je bil dramski igralec Uroš Fürst, za glasbeno vzdušje je poskrbela glasbena skupina Manouche.

Inja Zalta

Inja Zalta (Foto: Elle)

Nagrada medijski obraz je šla v roke Inji Zalta, ki se je iz zmagovalke izbora za naj smrkljo razvila v enega izmed najbolj iskanih modelov, obraz številnih naslovnic in znamk. Širša javnost jo pozna po vlogi vinarke Nine Dolinar v uspešni in priljubljeni televizijski seriji Usodno vino. Pred kratkim je nastopila v videospotu poljske skupine BeMy za pesem Oxygen, ki ga je režiral Mitja Okorn, ter znova pokazala igralsko nadarjenost.

''Sploh ne morem verjeti. Mislim, da je nagrada potrditev, da sem na pravi poti. Vliva ti samozavest, da delaš prav,'' je o nagradi dejala Inja Zalta, ki sebe vidi čisto drugače, kot jo ostali. ''Vsi ves čas hočejo nekaj od mene, jaz pa bi samo ustvarjala še naprej. Ne bi se rada izpostavljala ali karkoli. Zelo sem vesela za vse ljudi, ki me podpirajo, ki so z mano, ki sem jim všeč, ki me imajo radi,'' je še dodala. Znana po prepričljivih nastopih pred fotografskim objektivom in kamero ima mlada igralka še eno strast – slikarstvo. ''Že lani sem pripravljala svojo razstavo, ampak nisem imela dovolj del, zato sem se odločila, da jo malo premaknem,'' je za 24ur.com povedala Inja, ki se spogleduje tudi s tujino. ''Samo učila bi se. Hrepenim po znanju, želji po spoznavanju ljudi, po raziskovanje same sebe.''

Inja Zalta

Inja Zalta, glavna igralka serije Usodno vino, je slavila v kategoriji Medijski obraz. (Foto: Elle)

V kategoriji Elle moški je slavil Alen Kobilica, čigar navzočnosti v javnosti ne moremo spregledati.

Alen Kobilica

Alen Kobilica (Foto: Elle)

''Mislim, da počnem stvari, ki prihajajo samo iz mene in me zadovoljujejo in jih počnem, ker tako čutim. Se pravi, da ne počnem nič takega, kar bi po mojem mnenju bilo res kaj ekstremnega. Ampak očitno za ljudi je tako. Vesel sem, da javnost in mediji spremljajo moje projekte, v katerih poskušam biti družbeno odgovoren, ozaveščati. Ali je to center Vidim cilj, Organika plus, znano po sladoledih Indy&Pippa ali pa so to moji triatlontski podvigi. Se mi zdi, da povsod poskušam nekaj vračati družbi. In očitno je ta nagrada prišla tudi zaradi tega,'' je za 24ur.com po razglasitvi dejal Alen, ki se je leta 1996 začel profesionalno ukvarjati z modo kot fotomodel in postal svetovno priznani maneken. Leta 2009 je oslepel, vendar se ni nikoli vdal v usodo.

Najprestižnejšo nagrado večera je prejelo društvo za sodobno slovensko oblikovanje tekstilij in oblačil (SOTO), ki črpa iz skrinje slovenske tekstilne tradicije in s svojim delovanjem širi slovensko modo tudi zunaj naših meja. Pri lanskem projektu Made in Slovenija, potujoči prodajni razstavi slovenskega tekstilnega in modnega oblikovanja, sta sodelovali avtorici njenega koncepta, Sanja Grcić in Almira Sadar, skupaj s sedmimi priznanimi slovenskimi oblikovalci: Urško in Tomažem Dražem, Natašo Peršuh, Neli Štrukelj, Arijano Gadžijev in Petjo Zorec. Poudarek projekta je bil na sodelovanju z lokalnimi obrtniki in umetniki ter manjšimi proizvajalci kot tudi na konceptualni zamenjavi v označevanju izdelkov, ki na prvo mesto postavlja lokacijo proizvodnje in ne imena oblikovalca.

Društvo SOTO

Nagrado leta je prejelo Društvo SOTO za projekt Made in Slovenija. (Foto: Elle)''Ko že podeljuješ nagrado leta, verjetno ne moreš spregledati tistega, kar so vsi drugi mediji in občinstvo doma opazili, in tudi projekt je bil precej drugačen od drugih modnih dogodkov, projektov in kolekcij, ki so se dogajali vse leto,'' je o nagradi dejala avtorica koncepta Sanja Grcić, oblikovalka Neli Štrukelj pa je bila presenečena, da so takšen projekt sploh opazili. ''Društvo SOTO je izvedlo že veliko takih projektov, ki bi lahko dobili nagrado, tako da sem vesela, da so vsaj tega opazili, ki je v bistvu res eden takih, ki se mogoče na malo drugačen način ukvarja z modo, ne samo z obliko, ampak tudi z načinom produkcije in vsebino in daje poudarek na ene druge stvari, zato se mi zdi, da je dobro, da so ga opazili.''

Letošnji prejemniki nagrad Elle Style Awards 2016 po posameznih kategorijah so:

Kategorija Modni oblikovalec: Tanja Zorn Grželj – modna oblikovalka, ki s svojo nadarjenostjo od leta 1995 gradi edinstveno modno zgodbo in ustvarja prepoznavne trende. Njena znamka Tanja Zorn nosi izrazit oblikovalski DNK, v katerem posebno pozornost posveča tako materialom kot krojem, detajli pa so tisti, ki zaokrožujejo njen ustvarjalni proces.

Nominiranci v kategoriji: Alenka Globočnik Fabjan (Akultura), Nina Šušnjara (Susnyara) in Tanja Zorn Grželj (Tanja Zorn).

Kategorija Elle ženska: Lorella Flego – voditeljica in modna novinarka, ženska, ki v vsakem trenutku naredi močan vtis in pusti pečat. S svojim delovanjem in močno osebnostjo prepričljivo osvaja domače in tuje občinstvo, s katerim je do danes stkala pristen in zaupanja vreden odnos. Lorella je velika modna poznavalka, ki je nenehno na preži za novimi izzivi ter s svojim odnosom, zakladnico znanja in izkušenj bogati širši modni prostor.

Nominiranci v kategoriji: Lorella Flego, Samira Kentrić in Alma Kochavy.

Kategorija Elle moški: Alen Kobilica – športnik, podjetnik in maneken. Zaradi bolezni, ki mu je leta 2009 vzela vid, svoje življenje dojema kot izziv in ga živi še intenzivneje. Alen je moški, ki s svojim pogledom na svet, ki ga obdaja, z močno osebnostjo in voljo, s katero gradi številne uspešne zgodbe, predstavlja sodobnega moškega, ki prepričljivo osvaja in navdihuje široko občinstvo.

Nominiranci v kategoriji: Alen Kobilica, Peter Poles in Lukas Zuschlag.

Kategorija Medijski obraz: Inja Zalta
– model, igralka in medijska osebnost, ki nas osvaja z izrazito in mladostno prezenco, neizčrpno energijo in velikim ustvarjalnim potencialom. S prepričljivo igralsko nadarjenostjo in širino, suverenim nastopom pred fotografskim objektivom in kamero je Inja v izredno kratkem času postala eden najbolj prepoznavnih obrazov.

Nominiranci v kategoriji: Ula Furlan, Senidah in Inja Zalta.

Kategorija Moška kolekcija: Sara Valenci – modna oblikovalka. Moške kolekcije se v Sloveniji uvrščajo v enega od najhitreje razvijajočih se segmentov modnega ustvarjanja. Sara oblikuje za moške, vendar lahko njene kreacije nosijo tudi ženske, saj jih ne namenja spolu, temveč posameznikovemu značaju in njegovemu odnosu do življenja. Mlada oblikovalka uspešno kroji slovenski modni prostor ter ga bogati z unikatnim in drznim 'critical designom', ki na humoren način opozarja na težave v svetu.

Nominiranci v kategoriji: Sara Valenci, Sens – Zlata Zavašnik in Petja Zorec.

Kategorija Mladi talent: Matic Veler – mladi oblikovalec, ki se s svojim prodornim in opaznim delovanjem prebija v ospredje med najbolj perspektivne slovenske kreatorje. Njegov zaščitni znak so laserski rezi, v svojem oblikovalskem pristopu pa Matic drzno prepleta tradicijo s sodobno tehnologijo in pod njegovimi rokami nastajajo močno ekspresivne kreacije, ki pripovedujejo nadvse čustvene zgodbe.

Nominiranci v kategoriji: Maja Leskovšek, Matic Veler in Janja Videc.

Kategorija Nagrada leta 2016: Društvo SOTO za projekt Made in Slovenija – projekt, ki je s svojim delovanjem in zasnovo pomagal širiti slovensko modo tudi zunaj naših meja. Društvo za sodobno oblikovanje tekstilij in oblačil (SOTO) črpa navdihe iz skrinje slovenske tekstilne tradicije in v svojih projektih uspešno prepleta sodelovanja z lokalnimi obrtniki, umetniki in manjšimi proizvajalci. V projektu Made in Slovenija, potujoči prodajni razstavi slovenskega tekstilnega in modnega oblikovanja, so snovalci pozornost usmerili na zamenjavo v označevanju izdelkov, ki na prvo mesto postavlja lokacijo proizvodnje in ne imena oblikovalca.

Dobitniki Elle Style Awards 2016 by Škoda

Letošnji prejemniki nagrad Elle Style Awards 2016 by Škoda

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 19
Skladnost 10.11.2016 21:54:09
Alen lobilca je car! O ženskem delu, te recimo ji prireditve, pa ne bi dajal nobenih komentarjev. Sem preveč vljuden...."Inja Zalta pometla s konkirenco."!? Katero konkurenco? Lepo vas prosim!
Več komentarjev