Kljub aferi zmagal predstavnik Riviere Maye

V finalu Mister Universe 2013 v Dominikanski republiki je slavil mister Riviere Maye Rafael Chavez. Zmagovalca pa je zasenčila afera o nenadni zamenjavi rezultatov, v katero je bila vpletena tudi Slovenija, ki se je sicer z Matjažem Kumljem odlično odrezala.

Mister Universe 2013 - 3

Mister universe Slovenije Matjaž Kumelj je kljub aferi čestital zmagovalcu Rafaelu Chavezu iz Riviere Maye. (Foto: misterslovenia.com)

Svetovni lepotni izbor Mister Universe 2013 je doživel svoj vrhunec. Po dveh tednih neprestanih aktivnosti in dogodkov se je v Dominikanski republiki, točneje v osrednjem teatru v Santiagu, odvijal veliki finale. Za lepotni prestol najlepšega v vesolju so se potegovale države iz Amerike, Evrope in Afrike. Prvič pa se je zgodilo, da interesa niso pokazale azijske države in Avstralija.

Mister Universe 2013 - 2

Nacionalni direktor Erik Ferfolja in Matjaž Kumelj, mister universe Slovenije, po dogodku v teatru v Santiagu (Foto: misterslovenia.com)

O TOP 12 finalistih je odločala izbrana komisija, ki je dan pred finalnim spektaklom ocenila vse tekmovalce. Predstavniki vseh dežel so morali prepričati z intervjujem, izhodom v elegantni obleki in kopalkah. Ob koncu je žirija potegnila črto in določila TOP 12. Slovenski predstavnik Matjaž Kumelj je prepričal in se suvereno uvrstil med finaliste. Na dan tekmovanja pa je predsednik strokovne komisije Juan Souffront Rodriguez prejel list papirja s čisto drugim seznamom držav, ki so se uvrstile med TOP 12. Slovenije ni bilo med njimi. Strokovna komisija se je pritožila, vendar je organizacija vztrajala, da se zapisane države uvrstijo naprej.

Mister Universe 2013 - 1

Matjaž Kumelj v družbi predsednika strokovne komisije Juana Rodrigueza, ki je bil prvi, ki se je uradno pritožil nad spremenjenimi rezultati. (Foto: misterslovenia.com)

"Po spisku sodeč, ugotavljam, da so bile naknadno uvrščene države, za katere je lastnik licence prav organizacija Mister Universe na čelu s predsednikom Robertom Floresom. Vse to okoli zamenjave določenih držav se je dogajalo med samo prireditvijo, ko smo bili vsi agenti v teatru med gledalci. Vse, kar smo v danem trenutku videli, je bilo to, da je komisija vstala s svojega mesta in se nemudoma odpravila v zaodrje. Če bi vedel, zakaj gre, ne bi ostal ravnodušen in bi tudi sam ukrepal," je dodal Erik Ferfolja, slovenski nacionalni direktor. Države, ki so bile naknadno uvrščene, so US Virgin Island, Venezuela in Saona Island.

Mister Universe 2013 je Rafael Chavez

Mister Universe 2013 - 4

Novemu Mistru Universe sta čestitala tako Matjaž Kumelj kot tudi Erik Ferfolja. (Foto: misterslovenia.com)

Svetovna organizacija pa si ni dovolila po svoje ukrepati samo pri izbiri finalistov, ampak tudi zmagovalca. Ob koncu je imel namreč najvišje ocene predstavnik Belgije, na drugem mestu pa je pristal mister Senegala. Uradni končni izidi organizacije Mister Universe pa so nekoliko drugačni. Mister Universe 2013 je postal mister Riviere Maye Rafael Chavez. Z nazivi spremljevalcev pa so se okitili mister Belgije, Senegala, Peruja, Mehike in Brazilije.

Mister Universe 2013 - 5

Po ocenah naj bi zmagal predstavnik Belgije, ki se je med tekmovanjem odlično ujel z našim Matjažem Kumljem. (Foto: misterslovenia.com)

"Vesel sem, da sem bil deležen resnično nepozabne izkušnje. Ob koncu ostane nekoliko grenkega priokusa, vendar se s tem ne bom obremenjeval. Vem, da sem se izkazal in Slovenijo spet predstavil na najboljši način, kar lahko potrdijo tudi drugi," je dodal Matjaž Kumelj.

Zdaj je Organizacija Mister Slovenije že zazrta v finale dogodka Mister Slovenije, ki bo prihodnjo sredo v znanem ljubljanskem klubu. Zmagovalec bo odpotoval na svetovni izbor Mister International v Indonezijo.

Mister Universe 2013 - 6

Lanski zmagovalec Erick Sabater iz Dominikanske republike, Erik Ferfolja in mister universe Slovenije Matjaž Kumelj. (Foto: misterslovenia.com)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 6
 
kaktus1 03.06.2013 13:12:32
.....je dejal Erik Ferfolja slovenski nacionalni direktor. hahahahha pa kaj se ljudje norca delajo ali kaj?! kako se lahko nekdo sam sebe poimenuje v nacionalni direktor? kaj ta naziv pomeni? Ne me hecat
Več komentarjev