'Ljubezen do tebe ne bo nikoli umrla'

Smrt igralca Gašperja Tiča, dolgoletnega člana Mestnega gledališča ljubljanskega, ki je med prepirom podlegel ranam, odmeva tudi med znanimi Slovenci. Igralca, ki je z mnogimi stkal pristno prijateljstvo, bodo pogrešali mnogi. Na družbenih omrežjih so se oglasili nekateri njegovi znani prijatelji, v Mestnem gledališču ljubljanskem pa so odprli žalno knjigo.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

V obračunu, v katerem je 20-letnik do smrti zabodel 44-letnika, je umrl priljubljeni igralec Gašper Tič, je uradno potrdila Simona Belle iz Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL).

Igralec se je ukvarjal tudi s pisanjem, gledališko režijo, pogosto v ljubiteljskih gledališčih, in pedagogiko, med drugim je v Šentjakobskem gledališču režiral igri Bog Woodyja Allena in komedijo po motivih del različnih avtorjev Tičja kletka. Za stvaritev lika Ana Liza v oddaji Spet doma je leta 2006 prejel tudi viktorja za posebne dosežke.

S sporeda MGL so že umaknili predstavo Pes, pizda in peder po besedilu Gregorja Fona in režiji Primoža Ekarta, v kateri je Tič nastopal. Sporočili so tudi, da je od danes do petka v foajeju gledališča med 15. in 18. uro za javnost odprta žalna knjiga.

Fotogalerija (5)

  • Žalna knjiga za Gašperja Tiča - 1
  • Žalna knjiga za Gašperja Tiča - 2
  • Žalna knjiga za Gašperja Tiča - 3
  • Žalna knjiga za Gašperja Tiča - 4
  • Žalna knjiga za Gašperja Tiča - 5

Skozi leta je igralec stkal tudi pristna prijateljstva in mnogi so se mu zdaj poklonili tudi na družbenih omrežjih.

Igralka Katarina Čas je na Instagramu zapisala, da ne more verjeti, kaj se je zgodilo: "Ne morem verjeti. Gašper počivaj v miru."

Oglasila se je tudi Tanja Ribič, ki zahteva pravico za njegovo prezgodnjo in kruto smrt: "Kje je pravica, kakšna so pota in kakšni so nameni usode???? Gašpeeer!! Tako zelo te potrebujemo!!!!! Tako boli! Toliko kot si nam ti dal...! Tako siromašnejši bomo!! Ravno, ko te je končno pobožala sreča...Samo, ljubezen do tebe ne bo nikoli umrla. Tudi hvaležnost. Tvoja Tanja."

Pevec Jan Plestenjak je zapisal: "Toliko še nedopisanih zgodb, toliko ne odigranih vlog in toliko ne preživetih trenutkov z tako srčnim, talentiranim človekom bo ostalo ... Čeprav sva le nekajkrat sedela za isto mizo, je bilo vedno inspirativno. Pogrešali te bomo Gašper. Moje iskreno sožalje družini."

Igralcu se je poklonila tudi voditeljica Danica Lovenjak: "Nekaj ur nazaj ... Ko bi le lahko spremenila usodo. Poklon velikemu Gašperju."

"Bil je eden najbolj zaslužnih, da je Šentjakobski oder ostal na Krekovem trgu 2, zaradi česar mu je Šentjakobsko gledališče leta 2009 podelilo naziv častnega člana. Ohranili ga bomo v trajnem spominu," piše na spletni strani Šentjakobskega gledališča.

Med drugimi se je igralcu z zapisom poklonil dramatik Nebojša Pop Tasić in ga sklenil z besedami: "O, dragi Gašper, le upam, da ti naša samota dela družbo tam, kjer si zdaj. To bi nam bilo v tolažbo. Čisto človeško ti zavidam, da si bil to, kar si bil. In zdaj ne vem ali naj te prekolnem ali objamem. Ali sklofutam ali poljubljam ali kaj... Ker nikoli nisi ubogal."

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: