Najlepše lepotičke za lepšo Slovenijo

Letošnja miss Universe Slovenije Mirela Korać se je odločila, da bo svoje poslanstvo uresničila na področju okoljskega ozaveščanja, ki postaja vse pomembnejše.

Mirela Korač

Lepotička Mirela Korač je navdušila na okoljski modni reviji 3 Re – Rethink / Reuse / Recycle, ki je potekala na Čopovi ulici v Ljubljani. (Foto: Alen K.)

Tako se je skupaj z nekdanjima zmagovalkama miss Universe Slovenije Tjašo Kokalj in Anamarijo Avbelj udeležila okolju prijazne modne revije, ki jo je v okviru največje okoljske akcije v zgodovini Slovenije Očistimo Slovenijo v enem dnevu organiziralo društvo Ekologi brez meja. Nenavadna modna revija je Čopovo ulico v Ljubljani za eno dopoldne spremenila v modno pisto, na kateri so se predstavile manekenke v oblekah mladih slovenskih oblikovalcev, ki so nastale na podlagi recikliranja ali kombiniranja odpadnih materialov.

"Takoj ko sem slišala za akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu, se mi je ideja zdela super in pomislila sem, kako bi lahko pomagala tudi sama, zato je bilo vabilo k sodelovanju zame kot naročeno. Skrb za naravo je namreč vse bolj pomembna in tudi sama se trudim, da čim bolj delujem v tej smeri. Med drugim že dolgo ločujem odpadke, pazim, da ne puščam prižganih luči, in če je le mogoče, se peljem s kolesom ali grem peš … Bilo bi lepo, če bi to počeli vsi," je povedala Mirela Korać, ki se je na okolju prijazni modni reviji sprehodila v kreaciji iz recikliranih materialov oblikovalke Ines Pusar. Preostale kreacije in modne dodatke pa so prispevali: Nika Ravnik, Klavdija Jeršinovec, Tanja Pađan, Katja Adamlje, Ines Pusar, Irina Miljič, Karmen Rovšnik in Tina Rebolj, Urška Petrič, Urška Pirc, Tina Hribernik, Sergeja Bevc, Linda Ogrizek, Barbara Živčič in Kulturno-ekološko društvo Smetumet.

Miss Universe

Spomnimo ... letošnjo miss Universe Slovenije čakajo še posebej bogate nagrade in nepozabna doživetja, med drugim izobraževanje na svetovno priznani filmski akademiji New York Film Academy. Prijave zbirajo do 8. aprila! (Foto: Maja Slavec)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 24
redoljub 31.03.2010 13:19:33
najlepšo obliko teksta ima definitivno 1mjauu!
Več komentarjev