Domača scena
Oglas

Grammyjevi nagrajenci na Ptuju!

Ptuj, 04. 07. 2014 06.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Največje festivalsko dogajanje na Ptuju privablja iz leta v leto več obiskovalcev in zvenečih imen z vseh koncev sveta in postaja pomembna promocija mesta in vrelec ustvarjanja v evropskem in svetovnem merilu. Letošnji festival ima posebno težo, saj v najstarejše mesto prvič prihajajo Grammyjevi nagrajenci, najpomembnejša vokalna zasedba današnje generacije – NEW YORK VOICES (ZDA).

NEW YORK VOICES (USA) – Dvorišče Minoritskega samostana, Minoritski trg 1, Ptuj, 31.7.2014 ob 20.30 uri.

New York Voices
New York Voices FOTO: Arhiv naročnika

Vokalna skupina New York Voices je lansko leto praznovala svojo 25. obletnico. Najpomembnejša vokalna jazz skupina današnje generacije, nagrajena z dvema grammyjema, oblikuje svojo glasbeno zgodbo v visoko umetnost. Znani so po svojih tesno povezanih vokalih, navdušujočih dvogovorih in neprimerljivo vokalno mešanico. Njihove kameleonske glasbene sposobnosti jim omogočajo, da se brez težav prilagodijo odrski podlagi. Globoko zakoreninjeni v jazzu, brazilski, R&B, klasični in pop glasbi, njihova glasba meša tradicionalno senzibilnost s pridihom nepričakovanega. Predstavljajo prvi klic velikim aranžerjem in dirigentom, kot so Don Sebesky, Michael Abene, Keith Lockhart in Rob Fisher, ki vedo in občudujejo kompleksnost njihovega dela in si želijo nekaj nenavadnega. Kot pri velikih jazzovskih vokalnih skupinah, ki so delovale pred njimi, kot so Lambert, Hendricks in Ross, Singers Unlimited in Manhattan Transfer, si želijo del te zapuščine nameniti in posredovati bodočim generacijam.

Na festivalu si bo možno ogledati še Tadeja Toša, zbor Mihaila Ivanoviča Glinke iz St. Peterburga, Vlada Kreslina & Male bogove, Prifarske Muzikante z Ladom Leskovarjem in Marijo Ahačič Pollak, Klapo Kampanel, Kvartet Mascaro & Nuško Drašček…

Karte je možno kupiti na www.eventim.si in prodajnih mestih Eventima, TIC Ptuj, TIC Maribor ter na samem festivalu.

MASTERCLASS NEW YORK VOICES – Glasbena šola "Karol Pahor", Dravska ulica 11, Ptuj, 29.7.2014 ob 9:00 uri.

Vokalni masterclass je namenjen študentom, dijakom, profesionalnim glasbenikom, vokalnim skupinam, profesorjem in vsem, ki želijo izpopolniti in razvijati znanje iz bogate zakladnice jazz glasbe. Lauren Kinhan, Darmon Meader, Peter Eldridge in Kim Nazarian bodo predavali o vokalni tehniki, vokalni jazz improvizaciji (scat), interpretaciji jazz standardov, večglasnem petju v skupinah in odgovarjali na vprašanja udeležencev.

Masterclass bo potekal v dveh delih. V dopoldanskem času, od 9.–13. ure, workshop, v popoldanskem času pa individualne ure s člani NYV, ki bodo na voljo za pasivno udeležbo vsem udeležencem.

Več informacij o masterclassu in prijavnico lahko najdete na www.festivalarsana.com pod rubriko seminarji!

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1