Tina Maze znova pometla s konkurenco

Tina Maze je v letošnji sezoni vajena zmag, zdaj pa jo je doletela še ena. Uvrstila se je namreč na prvo mesto med 50 najuspešnejšimi Slovenkami. V njenem imenu je nagrado prevzela njena mati, nagrado v višini 3000 evrov pa bo podarila v dobrodelne namene.

Tina Maze - 13

Tina se zaradi obveznosti na belih strminah Ofterschwanga v Nemčiji slovesnosti ni mogla udeležiti. (Foto: Damjan Žibert)

Revija Onaplus, posebna izdaja Delove priloge Ona, je pred praznikom žensk že tretje leto zapored na dogodku Oninih 50 predstavila petdeseterico posameznic, ki so v preteklem letu izstopale s svojim delom, uspehi in osebnostno držo. Naziv ona365 v letu 2012 si je prislužila smučarka Tina Maze.

Kot so sporočili z Dela, Mazejeva pooseblja energijo, "ki nas navdihuje". Je sodobna alegorija o maksimiziranju danega in ne špekuliranju možnega, so zapisali organizatorji dogodka in dodali: "Postaja močna blagovna znamka, ki sicer nosi ime po Črnjanki, polnovredno pa zastopa prepleteno mrežo ustvarjalcev teh izjemnih športnih uspehov."

Priznanje in nagrado, unikatno izdelano broško, je iz rok odgovorne urednice One in Oneplus Sabine Obolnar sprejela Tinina mama Sonja Maze, saj se Tina zaradi obveznosti na belih strminah Ofterschwanga v Nemčiji slovesnosti ni mogla udeležiti. Kot vsako leto je nagrajenka prejela bon glavnega pokrovitelja v vrednosti 3000 evrov, ki ga bo podarila v dobrodelne namene.

Revija Onaplus v svojem poslanstvu enkrat letno izpostavlja in upodablja Slovenke, ki s svojim delom uresničujejo najvišje strokovne standarde in ob tem navdihujejo, spreminjajo, vplivajo, spodbujajo in motivirajo, so sporočili.

V letošnji prvi deseterici so se znašle tudi zdravnica in glasnica zdrave prehrane Branislava Belović, direktorica Centra Dolfke Boštjančič in ustanoviteljica Druge violine Valerija Bužan, ilustratorka in letošnja Prešernova nagrajenka Marlenka Stupica, nedavno preminula pisateljica, pesnica in novinarka Maruša Krese, glasnica trajnostnega razvoja in direktorica Umanotere Vida Ogorelec, humanitarka in prepoznavni glas Zveze prijateljev mladine Anita Ogulin, botri Botrstva Slovenije Milena Štular in Jana Vidic, industrijska oblikovalka mednarodnega slovesa Nika Zupanc ter zlata olimpijka Urška Žolnir.

Slovesnost Oninih 50 je režijsko letos ponovno oblikoval Matej Filipčič, prireditev pa sta vodila Vlasta Jeseničnik in Boris Kobal. Izbranim posameznicam se je s slavnostnim nagovorom poklonil tudi predsednik Borut Pahor, prireditev pa je z glasbenim nastopom popestrila skupina Terrafolk.

Slovenka leta 2012 - 1

V letošnjo prvo deseterico se je uvrstila tudi zlata olimpijka in aktualna Slovenka leta Urška Žolnir. (Foto: Grega Wernig)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 119
 
lukaspukase 07.03.2013 21:35:35
Tina je že toliko dosegla,da lahko mirno konča kariero in naj se sedaj drugi trudijo.
Več komentarjev