Tinkara odprla razstavo v Argentini

Primorska rockerica Tinkara Kovač se je nedavno mudila v Argentini, kjer je v kulturnem centru Recoleta odprla razstavo znamenitega slovenskega arhitekta Viktorja Sulčiča.

Tinkara Kovač v BuenosbrAiresu

Tinkara Kovač med nastopom v Buenos Airesu (Foto: Dallas)

Pevka, profesorica flavte, po duši pa rockerica Tinkara Kovač je obiskala glavno mesto Argentine Buenos Aires, kjer je s kulturnim programom otvorila razstavo Viktor Sulčič – arhitekt v Buenos Airesu. Poleg naše najbolj znane flavtistke je na otvoritvi nastopil kubanski kitarist Ariel Cubria Vichot.

Odprtje razstave je bilo 9. aprila v Centru Cultural Recoleta, obiskalo pa ga je sedem veleposlanikov različnih držav sveta. Premierno so predstavili tudi dokumentarni film o Viktorju Sulčiču, ki je nastal v koprodukciji koprske televizije ter Višje strokovne šole za oblikovanje materialov in fotografijo Sežana.

Znameniti slovenski arhitekt Viktor Sulčič (1895–1973) je avtor buenosaireških arhitekturni ikon, kot so tržnica Abasto, stadion nogometnega kluba Bocca Juniors, cerkev Srca Jezusovega v San Justu, pročelje pokopališča v Lujanu itd.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 9
 
saintjozef 15.04.2010 15:22:25
BigGasper, Grafenauerjeva je prva, Tinkara pa je lepša in lepše pesmi piska. (mimogrede, Irena igra samo, ko jo dirigent pogleda! Tud jaz kaj vem o glasbi) :))
Več komentarjev