VIDEO: Da, gospod premier na gledališkem odru

Bili smo na premieri večkrat nagrajene svetovne gledališke uspešnice Da, gospod premier, ki temelji na tudi pri nas predvajani britanski televizijski nanizanki z istim naslovom. Tokrat se mora predsednik vlade spoprijeti z moralno sporno željo zunanjega ministra Kumranistana.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

V Šentjakobskem gledališču Ljubljana so premierno uprizorili komedijo britanskih avtorjev Antonyja Jaya in Jonathana Lynna z naslovom Da, gospod premier. Ta temelji na izvrstni istoimenski britanski televizijski nanizanki, ki so jo snemali med letoma 1986 in 1988, spremljali pa smo jo lahko tudi na naših malih ekranih.

Premiera predstave: Da, gospod premier - 2

Glavni protagonisti so se morali naučiti tudi politične 'govorance'. (Foto: 24ur.com)

Predstavo je režiral Boris Kobal, v glavnih vlogah pa igrajo Damijan Perne (Jim Hacker, premier), Bojan Vister (Bernard Wooley, državni sekretar), Srečko Kermavner (sir Humprey Appelby, vodja kabineta) in Tina Tavčar (Claire Sutton, posebna politična svetovalka).

Premiera predstave: Da, gospod premier - 1

Igralska ekipa je zasluženo požela dolg aplavz občinstva, ki je v igri vidno uživalo. (Foto: 24ur.com)

Ob vsakodnevnih težavah (brezposelnost, širitev EU, globalno segrevanje …) se morajo v igri premier in njegova najožja ekipa spoprijeti še z na videz nerešljivo zadrego: da bi izpeljali 100 milijard vreden posel z naftno bogato državo Kumranistan, morajo namreč zadostiti nezaslišanim zahtevam njihovega zunanjega ministra – želi si namreč, da mu za potešitev spolne sle priskrbijo 12-letno deklico.

Več v videoprispevku!

Premiera predstave: Da, gospod premier - 3

Claire Sutton (igra joTina Tavčar) se je na političnem parketu ob moških odlično znašla. (Foto: 24ur.com)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
 
KML 09.03.2013 10:06:55
Mislim, da ni potrebe po slovenjenju britanske gledališke komedije (čeprav je izvirnik genialen). Na našo veliko žalost imamo dovolj materiala v svojem političnem prostoru. Je pa res, da bi verjetneje nastala tragikomedija.
Več komentarjev