Ali bo internet uničil monogamijo?

Vse več žensk je prepričanih, da je sanjski moški od njih oddaljen le nekaj klikov. Vendar strokovnjaki opozarjajo, da so prav internetni flirti lahko pogubni, saj ženske, ki iščejo dolgotrajno zvezo, na koncu ostanejo razočarane.

samozadovoljevanje

Ženske so polne pričakovanj. (Foto: Thinkstock)

"Spoznavanje s pomočjo interneta je podobno tistemu v živo, le da so vzponi in padci veliko hujši. Na spletu sem spoznala nekaj poštenih moških, na žalost pa tudi precej takšnih, ki so lagali o svojih namerah", je za enega od britanskih časnikov povedala 42-letna Jo Elliot. Ima uspešno poslovno kariero, lastno stanovanje in živahno družabno življenje. Nikoli ni bila poročena in imela otrok, zato je pričela iskati ljubezen preko spleta.

Njene izkušnje delijo tudi številne druge ženske, ki verjamejo, da si s pomočjo spleta lahko omislijo kakšno avanturo. Vse prevečkrat pa se je izkazalo, da takšne zveze niso najboljša rešitev ta trajno zvezo, saj na spletu kar mrgoli moških, ki si želijo le seks za eno noč.

dekle z računalnikom

V hitrem tempu vsakdanjega življenja se vedno več ljudi odloči, da bodo skušali poiskati partnerja preko interneta. (Foto: Thinkstock)

Dandanes več kot 9 milijonov Britancev išče ljubezen na internetu, zato se postavlja vprašanje, ali bo ta trend spremenil naravo romantike, dolgotrajna predanost partnerju pa bo postala le še stvar preteklosti. Mnogi se upravičeno sprašujejo, ali bo internet uničil monogamijo. Že zdaj obstajajo številni dokazi o tem, da svetovni splet močno vpliva na spremembe v družbi. Ženske so v preteklosti pred poroko imele enega ali dva partnerja, zdaj pa jih okolje spodbuja, naj jih pred resno zvezo spoznajo čim več.

strasten seks

Ni rečeno, da bo moški v resnici tak, kot se predstavlja. (Foto: Thinkstock)

Dan Winchester, ustanovitelj spletne strani FreeDating, ocenjuje, da bo v prihodnosti še veliko več zvez, prav tako pa tudi precej več ločitev. Tudi Greg Blatt, lastnik spletne strani Match.com, meni podobno: "V preteklosti je bila predanost eni osebi poglavitni cilj. Spletne zveze zdaj stvari postavljajo na glavo, saj postajata spoštovanje in predanost do partnerja vse manj pomembna."
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 94
Castro* 05.05.2013 20:58:07
UPAM
Več komentarjev