Ali gredo tetovirane ženske prej v posteljo?

Če ste ženska s tetovažo na telesu, imate večjo možnost, da boste s partnerjem spale že po prvem zmenku, trdi raziskovalni tim s francoske univerze Bretagne-Sud. Obenem so takšne ženske moškim privlačnejše in dostopnejše.

tetovaža na vratu

Tetovaže so postale priljubljene v 70. letih skupaj s feminističnim gibanjem, ki je bilo takrat v porastu. (Foto: Reuters)

Skupina 58 privlačnih in atraktivnih študentk z enajstih različnih univerz je v poletnem času dvajsetkrat obiskala eno od francoskih plaž. Desetkrat so nosile začasne tetovaže na spodnjem delu vratu, desetkrat pa so bile brez tetovaže. Raziskovalci so odkrili, da so se moški prej približali in ogovorili dekleta, ki so imela tetovažo, prav tako pa so se z njimi tudi hitreje dogovorili za prvi zmenek.

par na plaži

Moškim so se zdele tetovirane ženske bolj dostopne. (Foto: Thinkstock)

V drugem delu raziskave pa je sodelovalo 400 moških. Odgovarjali so na vprašanja, povezana z dekleti, ki so jih opazovali na plaži. Vprašanja so bila zanimiva, kot recimo: "Ali mislite, da bi šla z vami na zmenek, ali menite, da bi z vami seksala že na prvem zmenku in podobno?" Fantje so prav tako morali oceniti privlačnost deklet, ki so se sprehajale po plaži.

Rezultati kažejo, da so se moškim tetovirane ženske zdele precej bolj dostopne. Večina fantov je bila prepričana, da bi tetovirana dekleta prej pristala na zmenek, pa tudi v posteljo jih ne bi bilo treba predolgo vabiti.

par na plaži

So ženske s tetovažo res bolj sproščene? (Foto: Thinkstock)

Tisti, ki so do teh izsledkov skeptični, pa pravijo, da raziskava ni zajela bistva. Sprašujejo se namreč, zakaj se moški na tetovirane ženske odzovejo, kot se. V prvi vrsti je namreč treba ugotoviti, ali gre za stereotipe ali le za osebne izkušnje vsakega posameznika.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 58
 
Joker3 04.06.2013 16:59:52
Tatooji so zakon.
Več komentarjev