Ali je orgazem pri ženski odvisen od debeline moške denarnice?

Seveda večina žensk trdi, da pri partnerju ni najpomembnejša debelina denarnice, toda ameriški znanstveniki trdijo nasprotno. Ugotovili so namreč, da je intenzivnost ženskega orgazma močno povezana s partnerjevim imetjem.

predigra

Ljubi njega ali debelino njegove denarnice? (Foto: Thinkstock)

par na plaži

Več denarja, več ljubezni. (Foto: Reuters)

Denar zagotavlja varnost in zanesljivost, kar je vidno tudi v spolnem življenju. Profesor Thomas Pollet je prepričan, da gre za poseben način delovanja evolucije. Orgazem za biologe predstavlja posebno vrsto uganke, ki je specifična le za zelo majhen del živalskih vrst. Nekateri psihologi menijo, da je izbor partnerja povezan z evolucijsko potrebo po preživetju v družbi, se pravi z finančno stabilnostjo. Poleg simetričnega obraza, lepo grajenega telesa in privlačnosti predstavlja pomemben faktor pri izbiri partnerja tudi denar.

David Buss, profesor psihologije na univerzi v Teksasu je v svoji knjigi The Evolution Of Desire proučeval funkcijo orgazma. Zapisal je: "Ženska je s premožnim partnerjem spolno zadovoljena, zato se ne ozira za drugimi moškimi. Njeni orgazmi so intenzivnejši in bolj pogosti. Partnerica, ki ima premožnega moškega, ve, da bo ta lahko poskrbel za njo in otroke, zato pri seksu uživa in je bolj sproščena."

orgazem

Ženske s premožnimi moškimi doživljajo intenzivnejše orgazme. (Foto: Thinkstock)

Na Kitajskem so opravili obsežno raziskavo o spolnem življenju Kitajcev in o njihovih dohodkih. Na vprašanja je odgovarjalo 1534 poročenih žensk. 121 je pri vsakem spolnem odnosu doživelo orgazem, 408 je orgazme doživljalo pogosto, 762 le občasno, 243 žensk pa redko oziroma nikoli. Odstotki so skoraj povsem enaki kot pri študijah, ki so jih opravili v zahodnih državah.

Rezultati so šokantni predvsem za tiste moške, ki svoj libido ocenjujejo v povezavi s svojo zmožnostjo doseganja orgazma. Strokovnjaki pravijo, da vse le ni tako črnogledo. In moškim malo za šalo malo zares svetujejo: "Pred vami sta dve poti. Postanite bogati ali izboljšajte svojo tehniko v postelji. Če boste poskrbeli za varnost in harmonično življenje svoje družine, bodo orgazmi vaše partnerice bolj pogosti in intenzivnejši. Če pa ste revni, lahko še vedno obtožite evolucijo, ker ne morete zadovoljiti svoje žene."
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 78
Mateja2012 26.05.2013 15:26:53
to ni več aktualno v razvitih državah v 21. stoletju, ko so ženske emancipirane..
NEneslovenc 04.06.2013 07:52:14
JAPAJADE
Več komentarjev