Ali je strah pred zaužitjem sperme upravičen?

Dilema, ali spermo pogoltniti ali ne, obstaja pri ženskah, odkar stoji ta svet. Argumentov za in proti je veliko, odločitev pa je na koncu vedno stvar vsakega posameznika. Poglejmo, kaj nam svetujejo tisti, ki se malce bolje spoznajo na te reči.

strasten par

Seksologi trdijo, da uživanje moške sperme pozitivno vpliva na žensko telo. (Foto: Thinkstock)

predigra

En izliv sperme ima 5 do 7 kalorij. (Foto: Thinkstock)

Če zaužijete spermo, ne morete zanositi
O pozitivnih in negativnih učinkih sperme je bilo že veliko povedanega. Kljub temu se nekatere ženske še vedno težko odločijo, ko pridejo do vprašanja, ali spermo pogoltniti ali ne. Še vedno je pri ženskah (pa tudi pri moških) močno prisoten strah, da ne bi partnerica po kakšnem neverjetnem spletu okoliščin zanosila. No, zanositev s pomočjo oralnega zadovoljevanja spada na področje znanstvene fantastike. Prav tako se ženskam zaradi uživanja sperme ni treba bati odvečnih kilogramov.

Ali je sperma nevarna?
Semenska tekočina zdravega moškega vsebuje precej manj bakterij kot njegova slina. Pri vsem je najbolj pomembno, ali imajo moški kakšno spolno prenosljivo bolezen. Če ženska partnerja ne pozna dobro, je tudi zaščita pri oralnem seksu izjemno pomembna. To je pomembno tudi v primeru, če se ženska ne odloči pogoltniti sperme, saj se lahko tudi v moški predejakulacijski tekočini marsikaj skriva.

Hormoni v spermi
Ženske se po zaužitju moške sperme pogosto sprašujejo, ali bodo z njo prejele določen odmerek moških hormonov. Testisi verjetno res proizvedejo velik del moških hormonov, vendar pa ti ne grejo direktno v semensko tekočino. Izločajo se v krvni obtok, preko katerega lahko vplivajo na delovanje telesa.

ženski jezik

Povprečen izliv vsebuje približno čajno žličko semena, ali povedano drugače, od 200 do 500 milijonov semenčic. (Foto: Thinkstock)

Kot kaže, so nekateri pomisleki upravičeni, drugi pa nekoliko manj. Kljub vsem argumentom za in proti je dejstvo, ki kazalec usmerja z ene na drugo stran. Vsekakor je pri vsem tem še vedno najbolj pomembna privlačnost partnerja. Ženske, ki uživajo v tem, da imajo polna usta sočne sperme, ne bi smele preveč in predolgo razmišljati.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 203
Jezus Govori 03.07.2013 20:10:43
Sperma je zdrava, odličnega okusa in velik afrodiziak. Seveda le pri najdražjemu (moja izkušnja). Priporočam jo vsem ki bi rade odstranile svoje blokade glede spolnosti. Dame, če boste to lahko storile brez zadržkov, boste tudi 1000 krat bolj uživale v sexu. Veliko užitkov in čim manj zadržkov.
Več komentarjev