Bodo ženske odvrgle nedrčke?

Po dolgoletnih raziskavah so strokovnjaki ugotovili, da nošnja nedrčka ne zmanjšuje bolečin v hrbtenici, pa tudi ne preprečuje, da se dojke ne bi razlezle. Ali bodo proizvajalci spodnjega perila po poročilu, ki so ga objavili francoski strokovnjaki, utrpeli hud udarec?

brez nedrčka

Bodo nedrčki kmalu postali zgodovina? (Foto: Thinkstock)

Profesor Jean-Denis Rouillon z univerze Besançon v vzhodni Franciji je sporočil: "V medicinskem, fizičnem in anatomskem pogledu je nedrček v boju proti gravitaciji dojk popolnoma nekoristen. Pravzaprav smo ugotovili, da se prsi pri ženskah še bolj povesijo, če nosijo nedrček."

brez nedrčka

Kaže, da se bolje počuti brez nedrčka. (Foto: Thinkstock)

Strokovnjaki so ugotovili, da pri ženskah, ki ne nosijo modrčka, mišice okrog dojk postanejo močnejše. Seveda pa kljub temu vsem ne odsvetujejo nošnje tega dela spodnjega perila, saj so pri nekaterih ženskah te mišice že precej šibke in oslabljene.

Poleg tega pa so ameriški strokovnjaki ugotovili, da imajo sodelavci in sodelavke ženske, ki v službi ne nosijo nedrčka, za manjvredne, obenem pa so prepričani, da si "predrznice" ne zaslužijo napredovanja.

Francoska študija je zajela ženske v starosti od 18 do 35 let. Ena od udeleženk, ki v življenju še nikoli ni nosila nedrčka, je pojasnila, zakaj se je tako odločila: "Brez njega lažje diham, se lažje gibljem ter nimam težav z bolečinami v hrbtenici."
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 46
-AS-BananA 07.07.2013 12:08:42
dobr razmišla!
Več komentarjev