Dieta ali hujšanje s pomočjo nezvestobe

Osebe, ki si privoščijo avanture zunaj zakonske zveze, hitreje izgubijo odvečne kilograme kot tisti, ki so zvesti svojim partnerjem. Gre za rezultate najnovejše, lahko bi rekli precej bizarne ankete, ki so jo opravili na spletni strani UndercoverLovers.

partnerja

Ljubezenske avanture lahko pripeljejo do stresa. (Foto: Thinkstock)

objeta partnerja

Pri tistih, ki so nezvesti svojim partnerjem, obstaja večje tveganje za infarkt. (Foto: Thinkstock)

Več kot 50 odstotkov moških in kar 62 odstotkov žensk, ki so sodelovali v anketi, je izjavilo, da so po začetku zunajzakonske avanture izgubili nekaj kilogramov. Moški, ki so imeli ljubimke, so v povprečju shujšali za tri kilograme, ženske, ki so varale svoje partnerje, pa pet kilogramov. Strokovnjaki pravijo, da gre predvsem za posledice stresa, ki so mu tisti, ki skačejo čez plot, močno podvrženi.

Profesor Craig Jackson z univerze v Birminghamu pravi: "Tisti, ki se odločijo za avanturo zunaj zakona, so podvrženi velikemu pritisku. Laganje, izogibanje pogovorom, skrivanje privedejo do izjemnega stresa, posledice pa so lahko tudi usodne. Telo črpa adrenalin in kortizol (hormon stresa), tlak se dvigne, dihanje je globlje, poviša pa se tudi raven serotonina, vse to pa povzroča izgorevanje kalorij."

partnerja v spalnici

Moški, ki radi skačejo čez plot, imajo manj težav z odvečnimi kilogrami. . (Foto: Thinkstock)

Pojavijo se tudi spremembe pri obnašanju ljudi. Jackson pojasnjuje: "Počnete nekaj, za kar veste, da ni v redu, hitite na zmenek, manj časa imate za 'ukradeno' kosilo ali večerjo, spijete kozarček vina manj, kot bi ga sicer. Vse to lahko vpliva na izgubo telesne teže. Moški se v takšnih situacijah želijo dokazati, predstavili se bi radi kot alfa samci, delovali bi radi kar se da privlačno, saj morajo osvojiti žensko, ki si jo želijo. Vendar bi pri tem morali biti zelo previdni. Pri tistih, ki so nezvesti svojim ženam, obstaja precej večje tveganje za srčni infarkt."

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 23
 
tomi.passion@gmail.com 27.02.2013 19:05:34
No, zdaj tudi vemo, zakaj ženske več varajo.
Več komentarjev