Kaj je bilo prej, ljubezen ali seks?

Kaj se zgodi na vašem prvem zmenku? Ali osebi takoj priznate, da ste se vanjo zaljubili? Mu boste zaupali, da je prav on moški vašega življenja? Boste z njim odšli v posteljo že po prvem srečanju? Takšna vprašanja so znanstveniki zastavili več kot sto tisoč anketirancem.

V anketi, ki so jo opravili britanski znanstveniki, so odkrili, da se pari ponavadi odločijo za seks po četrtem zmenku. Do prvega poljuba pa pride le nekoliko prej in sicer že prvi teden na drugem srečanju. Ne glede na to, ali partnerja verjameta v ljubezen na prvi pogled ali ne, čarobni besedi "ljubim te" prideta na plano šele po štirinajstem zmenku.

par na obali

Po četrtem zmenku pride do seksa. (Foto: Reuters)

poljub

Do prvega poljuba pride na drugem zmenku. (Foto: Reuters)

Nova partnerja se v začetku zveze v povprečju videvata dvakrat tedensko, v postelji pa prvič pristaneta po dveh tednih. Če se zveza pokaže kot stabilna, na sveže zaljubljena oseba svojega partnerja predstavi prijateljem po treh tednih, staršem pa po šestih tednih.

Znanstveniki so prišli še do enega zanimivega zaključka. V povprečju je potrebno najmanj šestdeset zmenkov, ko pari ugotovijo, da so ustvarjeni drug za drugega. Šele takrat zaljubljenca spoznata, da je njihova zveza perspektivna oziroma da bi lahko začela živeti skupaj.

Seveda pa smo si ljudje različni, zato bodo ti izsledki marsikomu tudi malce smešni. No, kljub temu pa vam bodo mogoče nekateri odgovori Britank in Britancev celo blizu.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 42
 
I G N O R A N T 17.09.2012 08:06:06
Najprej je bila zemlja.
Trubus 21.09.2012 02:45:22
veliki pok.
Peace&Love 01.10.2012 21:31:22
ni dokazan, dokazan je sam to da se vesolje širi iz neke točke/pozicije to pa ne pomen da je biu veliki pok
Več komentarjev